登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

河馬仔專欄
管理員: hiphip3678

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 河馬仔專欄 >> 18/4高班賽分析(第7,8場)
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )
Author 18/4高班賽分析(第7,8場)
河馬仔hiphip3678

註冊於: 30/08/2004
發帖數目: 6147
發表於: 2007-04-16 on 23:20
當天氣是那麼的差,就知星期三D馬都會好麻煩............

第7場 第二班 1200米 快活谷草地 60-85
1.多快樂-復出開氣先
2.鼓浪旋風-淋地未知實力但計馬之前速都頗可靠PLACE面好大
3.又快又勁-跑道形勢會相當被動唔易一衝而破
4.金同德-上仗唔塞車都應該跑近好多對手轉弱磅唔太重可勝
5.魄力王-上場食得咁飽下年先食唔遲
6.大好時機-操到咁勁但初試谷草多數唔係咁盞
7.我來也-班分頗盡單計機會在四四五五之間
8.快步速-算數啦,強哥仔都唔同佢玩
9.威勁多-今年用得一D都唔多不明物資要防
10.愛的世界-上場個第二真係有分利才近,跑到呢度唔敢要啦
11.幸運派彩-成日得個近字難博
12.幸運紅椒-中間放過草都係跑一場先
是場心水:4.金同德-9.威勁多-2.鼓浪旋風-7.我來也
重點位置Q:4.金同德-9.威勁多
十蚊雞精選:9.威勁多

第8場 第一班 1200米 快活谷草地 85-110
1.新東武士-點都選唔到佢啩
2.皇帝出巡-能在田草千二劣檔下氣走友盈唔簡單又懂跑谷草唔好比晨操朦閉左
3.齊歌頌-前速太促已非常惡跑
4.綠色駿威-明星馬上場跑落被問話軟地冇問題小心唔記得又爆獲金
5.寶樹友盈-次次都係被人黃雀在後證明此馬現時有點唔鬥得
6.黃鑽石-高級弱馬配榮仔騎功應會好計班唔會弱得去邊要吼
7.魅力漢子-減分等下年
8.創惑-上仗得人驚如今場能保持應可再捷
9.確奇妙-諾哥推庄明星馬都係唔敢要住
10.錢途光明-上場係睇住來食但今次可能冇呢支歌仔唱
11.威海歡騰-南非馬贏過表列賽同母多短途但初跑谷草要適應下較穩
12.紅旗威揚-好難放得甩
是場心水:8.創惑-4.綠色駿威-6.黃鑽石-2.皇帝出巡
重點位置Q:4.綠色駿威-8.創惑
十蚊雞精選:4.綠色駿威

Profiles of hiphip3678   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List    

發表於: 2007-04-18 on 23:03
Quote:

On 2007-04-16 23:20, hiphip3678 wrote:
當天氣是那麼的差,就知星期三D馬都會好麻煩............

第7場 第二班 1200米 快活谷草地 60-85
1.多快樂-復出開氣先
2.鼓浪旋風-淋地未知實力但計馬之前速都頗可靠PLACE面好大
3.又快又勁-跑道形勢會相當被動唔易一衝而破
4.金同德-上仗唔塞車都應該跑近好多對手轉弱磅唔太重可勝
5.魄力王-上場食得咁飽下年先食唔遲
6.大好時機-操到咁勁但初試谷草多數唔係咁盞
7.我來也-班分頗盡單計機會在四四五五之間
8.快步速-算數啦,強哥仔都唔同佢玩
9.威勁多-今年用得一D都唔多不明物資要防
10.愛的世界-上場個第二真係有分利才近,跑到呢度唔敢要啦
11.幸運派彩-成日得個近字難博
12.幸運紅椒-中間放過草都係跑一場先
是場心水:4.金同德-9.威勁多-2.鼓浪旋風-7.我來也
重點位置Q:4.金同德-9.威勁多
十蚊雞精選:9.威勁多

第8場 第一班 1200米 快活谷草地 85-110
1.新東武士-點都選唔到佢啩
2.皇帝出巡-能在田草千二劣檔下氣走友盈唔簡單又懂跑谷草唔好比晨操朦閉左
3.齊歌頌-前速太促已非常惡跑
4.綠色駿威-明星馬上場跑落被問話軟地冇問題小心唔記得又爆獲金
5.寶樹友盈-次次都係被人黃雀在後證明此馬現時有點唔鬥得
6.黃鑽石-高級弱馬配榮仔騎功應會好計班唔會弱得去邊要吼
7.魅力漢子-減分等下年
8.創惑-上仗得人驚如今場能保持應可再捷
9.確奇妙-諾哥推庄明星馬都係唔敢要住
10.錢途光明-上場係睇住來食但今次可能冇呢支歌仔唱
11.威海歡騰-南非馬贏過表列賽同母多短途但初跑谷草要適應下較穩
12.紅旗威揚-好難放得甩
是場心水:8.創惑-4.綠色駿威-6.黃鑽石-2.皇帝出巡
重點位置Q:4.綠色駿威-8.創惑
十蚊雞精選:4.綠色駿威

好野,成皮三重彩...........YEAH!!!!!!!!!!

Profiles of hiphip3678   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List    
MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2007-04-18 on 23:08

Well done! 恭喜!

Profiles of MML   
楊駿andrew410

註冊於: 09/09/2004
發帖數目: 7157
發表於: 2007-04-18 on 23:10
河馬仔
坦白從寬
係咪你落飛 ^^

Profiles of andrew410   

發表於: 2007-04-19 on 00:13
多竤MML同楊駿兄啦,我冇中個條三重彩架,只買買左少少單T同QIN咋,我都覺得派少左,永遠中個陣時好似小咁D咁,我都冇係節目收埋心水架,話左買埋黃鑽石啦,總算唔駛清袋,可以諗下買NDS

發表於: 2007-04-19 on 00:14
我都真係唔係好記得隻4,如果唔係星期一睇下隻馬名

獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2007-04-19 on 00:20
勁呀!!

全港咁多馬評,可能不出3位貼中條3重彩!
博冷成功,恭喜!

Profiles of rodney     

發表於: 2007-04-19 on 00:29
Quote:

On 2007-04-19 00:20, rodney wrote:
勁呀!!

全港咁多馬評,可能不出3位貼中條3重彩!
博冷成功,恭喜!

多謝您啦,今次終於唔駛做大燈啦......

713719sxeditor

註冊於: 26/02/2004
發帖數目: 3448
發表於: 2007-04-19 on 11:57
河馬仔,你果然係冷馬之王

Profiles of sxeditor   
punterwong

註冊於: 16/04/2007
發帖數目: 3
hong kong
發表於: 2007-04-19 on 13:02
河馬仔,要再努力.
始終創惑放首位,我是做punter,我第一隻唔要的就是創惑,我只買了4號,雖然中了,但這次是好彩,我自己都要檢討,因為牠的跑法同我所計的是完全唔同,win只是好彩,不是眼光,不是實力,所以各位買中了4號的馬迷好好反省(當然包括我自己).
不過,河馬仔所貼的都唔錯,我比70分.

Profiles of punterwong   
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款