登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 騎師真係有高低
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 )
Author 騎師真係有高低
獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2007-04-30 on 16:42
Quote:

On 2007-04-30 15:39, liup wrote:
Quote:

On 2007-04-29 18:51, MML wrote:
Agreed. 「小武士」上次 ST-1800 冇被壓逼, 於是先慢跑兩段, 尾 1200 及 800 分別造出終極段速 69.1 及 45.3, 戲走後上馬。佢而家 handy 咗好多, 以前佢自己一隻放都會快到傻。

呢場得「小武士」一隻前領型馬, 牠會怎樣控制頭兩三段步速, 快或慢足以影響整個賽事形勢, 係賽前度馬及投注策略必須考慮的因素之一.
賽前一兩日我祇從SCMP及Racing Post得知大摩會派「爆炸」做pace setter, 以防步速過慢, 這些有價值的度馬資訊, 唔知其他中文馬訊傳媒有冇報導呢?

好似唔多覺喎!!

Profiles of rodney     
MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2007-04-30 on 17:50
Quote:

On 2007-04-30 16:42, rodney wrote:
Quote:

On 2007-04-30 15:39, liup wrote:
Quote:

On 2007-04-29 18:51, MML wrote:
Agreed. 「小武士」上次 ST-1800 冇被壓逼, 於是先慢跑兩段, 尾 1200 及 800 分別造出終極段速 69.1 及 45.3, 戲走後上馬。佢而家 handy 咗好多, 以前佢自己一隻放都會快到傻。

呢場得「小武士」一隻前領型馬, 牠會怎樣控制頭兩三段步速, 快或慢足以影響整個賽事形勢, 係賽前度馬及投注策略必須考慮的因素之一.
賽前一兩日我祇從SCMP及Racing Post得知大摩會派「爆炸」做pace setter, 以防步速過慢, 這些有價值的度馬資訊, 唔知其他中文馬訊傳媒有冇報導呢?

好似唔多覺喎!!

RE: .... 唔知其他中文馬訊傳媒有冇報導呢?

唔知 ATV 定 山翠C 早一日訪問大摩, 不過我冇留意內容。

Profiles of MML   
時代巨星CenturyStar

註冊於: 15/04/2003
發帖數目: 688
發表於: 2007-04-30 on 22:37
Quote:

On 2007-04-30 17:50, MML wrote:
Quote:

On 2007-04-30 16:42, rodney wrote:
Quote:

Quote:

好似唔多覺喎!!

RE: .... 唔知其他中文馬訊傳媒有冇報導呢?

唔知 ATV 定 山翠C 早一日訪問大摩, 不過我冇留意內容。

同埋唔記得左邊度有講「爆炸」會跟前跑...

Profiles of CenturyStar   
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款