登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 韋達騎勇猛神駒最後一百米有無騎呀?
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 下一頁 )
Author 韋達騎勇猛神駒最後一百米有無騎呀?
MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2007-05-17 on 17:32
其實昨晚尾場梗眼何上韋大人?

"昨晚 R609, 一場明顯冇步速賽事。 "鷹隼"是一匹較機動的戰駒; 若以 R298(同是 7檔)的前置跑法, 極有可能佔到形勢之利, 可是列高力君在早段約束住座騎, 令其不徐不疾安守在 3疊入彎, 繼而逐漸拖後至第9第10位置, ** 奢望遇上極快步速, 便可坐收後上之利。可惜事與願違, 結果頭兩段步速偏慢, 因而最後無力反先, 可謂純粹敗於運氣。**"

列高力君空有智慧而未能舒展, 我等小馬迷只為他嘆句倒霉, 週日會繼續追捧, 希望托姚廐之鴻福, 運轉乾坤。

Profiles of MML   
獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2007-05-17 on 18:41
MML兄,

何解你"硬"要勾起我的傷痛?!!!

我就是投注了"鷹隼"QPL.........

賽前估計佢有足夠前速可前置,但這位大哥竟然無主動搶位,就此斷送一切機會

可能同這個馬房不合,今季多次都死於其手上,包括: 加得勁、山東好馬、多多昇,鷹隼,總之數之不盡啦!

我都想學仔金兄....發誓不用這個馬房的馬做膽好了!!

Profiles of rodney     
MML

HK
發表於: 2007-05-17 on 19:27
Quote:

On 2007-05-17 18:41, rodney wrote:
MML兄,

何解你"硬"要勾起我的傷痛?!!!

我就是投注了"鷹隼"QPL.........

賽前估計佢有足夠前速可前置,但這位大哥竟然無主動搶位,就此斷送一切機會

可能同這個馬房不合,今季多次都死於其手上,包括: 加得勁、山東好馬、多多昇,鷹隼,總之數之不盡啦!

我都想學仔金兄....發誓不用這個馬房的馬做膽好了!!

Haha, 信唔信有"唔去"這形容詞。
不鼓吹有陰謀論之說, 不過話冇只係自我催眠。
週日嗰隻都係你嘅愛駒。

楊駿andrew410

註冊於: 09/09/2004
發帖數目: 7157
發表於: 2007-05-17 on 19:41
小弟昨日以「馬必威」作全日馬膽,韋達沒跑錯,只可惜質素見盡。

「勇猛神駒」昨晚有看,小弟不才,明知十二檔亦貼了牠,結果輸了。

對比起周六此子騎「新東武士」,坐天然扑士,末段幾步根本無騎,幸好保住第二,否則跑第四就慘了。

Profiles of andrew410   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2007-05-17 on 20:50
Quote:

On 2007-05-17 17:32, MML wrote:

"昨晚 R609, 一場明顯冇步速賽事。 "鷹隼"是一匹較機動的戰駒; 若以 R298(同是 7檔)的前置跑法, 極有可能佔到形勢之利, 可是列高力君在早段約束住座騎, 令其不徐不疾安守在 3疊入彎, 繼而逐漸拖後至第9第10位置, ** 奢望遇上極快步速, 便可坐收後上之利。可惜事與願違, 結果頭兩段步速偏慢, 因而最後無力反先, 可謂純粹敗於運氣。**"

列高力君空有智慧而未能舒展, 我等小馬迷只為他嘆句倒霉, 週日會繼續追捧, 希望托姚廐之鴻福, 運轉乾坤。

MML兄,
看了您寫的 " 咋晚R609 一場明顯冇步速的賽事 ",
另外 "** 奢望遇上極快步速 **, 唔係好明白您所言? 因為我同Rodney都在賽前認定這是一場慢步速賽事, 如鷹隼純粹敗於運氣, 那麼買新強之寶的人, 是否敗於庸手呢? 抑或買果个係黑仔, 啱啱最後一步都頂唔住, 跑个梗頸四.
(星期日至跑日, 要揾啲野吹吓! )

Profiles of JimmyMa   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2007-05-17 on 20:51
Quote:

On 2007-05-17 17:32, MML wrote:

MML兄,
另外 "** 奢望遇上極快步速 **, 唔係好明白您所言? 因為我同Rodney都在賽前認定這是一場慢步速賽事, 如鷹隼純粹敗於運氣, 那麼買新強之寶的人, 是否敗於庸手呢? 抑或買果个係黑仔, 啱啱最後一步都頂唔住, 跑个梗頸四.

Profiles of JimmyMa   
MML

HK
發表於: 2007-05-17 on 21:34
Quote:

On 2007-05-17 20:51, JimmyMa wrote:
Quote:

MML兄,

明顯我是講反話, 取笑列高力 : "奢望在一場明顯冇步速賽事中遇上快步速, 而令他的不智留後跑法變成高明策略。" 結果當然是他跑錯啦, 而厚道的我只安慰他(& Rodney now)一句"唔好彩啫!"

發達鎖匙keykeykey

註冊於: 17/12/2006
發帖數目: 15
發表於: 2007-05-17 on 22:02
真係不吐不快...
我都係比韋達玩死, 再買這位人兄真係要唸過, 全日買左佢2場, 2場都唔知跑左去邊...(包括 勇猛神駒)

近其大家留意一下d本地騎師好過, 鄭雨滇, 王志偉有得減磅的騎師差唔多每個賽日都有馬羸, 買佢地就有賠率之餘, 場場都交足功課, 而韋達就理得你死, 都唔知係o米收左錢唔去馬....

Profiles of keykeykey   
713719sxeditor

註冊於: 26/02/2004
發帖數目: 3448
發表於: 2007-05-18 on 15:06
講真,我無用O者
若自律性強又冷靜

又點會因一個騎師的表現要發毒誓避佢呀

基本上自律性強又冷靜的馬徒
有韋達這樣好幫手
重贏得多,錫暈佢添

Profiles of sxeditor   
魔術師hkhorsetrack

註冊於: 21/09/2003
發帖數目: 3067
香港
發表於: 2007-05-18 on 16:33
Quote:

On 2007-05-17 20:51, JimmyMa wrote:
Quote:

MML兄,

我個人認為個場鷹隼其實真係路合態勇, 我都將佢置於前四匹選擇之內, 不過走位的確比我預期中留得後.

新強之寶是我的第五選擇, 因為馬匹狀態開始回勇, 不過黃金好勁卻是弗到震, 能在終點前搶下季軍純是馬勇搭夠, 新強之寶已屬雖敗不辱, 我認為騎者已發揮此駒當時應有的實力.

至於勇猛神駒, 純計實力我只認為 ONLY HAVE PLACE CHANCE IN CLASS 3, 今次排外檔 可以在實力上加 "--", SO 跑得這樣近已經出乎我意料, 我反而想讚韋達今次起步後的處理, 否則可能近都唔近~

Profiles of hkhorsetrack   
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款