登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 究竟今日有無馬跑?及韋達與戴勝會否安全策騎?
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )
Author 究竟今日有無馬跑?及韋達與戴勝會否安全策騎?
713719sxeditor

註冊於: 26/02/2004
發帖數目: 3448
發表於: 2007-05-20 on 11:45
落左日幾大雨,沙網草地都頂唔順!
草地就爛硬
泥地就似泥漿地

大家覺得應該點面對咁變幻賽事背景?

Profiles of sxeditor   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2007-05-20 on 12:04
Quote:

On 2007-05-20 11:45, sxeditor wrote:
草地就爛硬
泥地就似泥漿地

金兄,
今日咁嘅場地梗係飛左啲身家厚兼命仔經貴嘅大佬啦, 就係韋達, 巫斯义, 戴勝, 排名有分先後嫁

您認為點?

Profiles of JimmyMa   

發表於: 2007-05-20 on 12:19
Quote:

On 2007-05-20 12:04, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2007-05-20 11:45, sxeditor wrote:
草地就爛硬
泥地就似泥漿地

金兄,
今日咁嘅場地梗係飛左啲身家厚兼命仔經貴嘅大佬啦, 就係韋達, 巫斯义, 戴勝, 排名有分先後嫁

您認為點?

馬兄
絕對贊同,唔係話佢地拉馬
而係睇定至發力,同讓人半臂有何分別?

以前驃叔都教,隻隻馬都識跑變化地及大爛地
但爛地精英馬就一定係蠢及唔知死
因為唔理有無窿都照踩及加速
反而叻馬及聰明馬,用晒專注力去避窿避氹
最叻的騎師咪係身家厚及最聰明的騎師
佢幫埋隻馬避窿慢跑^^

JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2007-05-20 on 12:35
佢幫埋隻馬避窿慢跑^^

[/quote]
點止避窿慢跑, 直路如有馬一cutin, 就要拉慢避佢, 唔係自已隻馬一踩親前面隻馬後蹄, 好大穫嫁,
一落樓, 分分鐘命仔都冇埋. 依招達少最醒.

Profiles of JimmyMa   
楊駿andrew410

註冊於: 09/09/2004
發帖數目: 7157
發表於: 2007-05-20 on 12:38
天文台只得雷暴警告及山泥傾瀉警告,應該繼續跑了。

Profiles of andrew410   
wikyng

註冊於: 30/08/2005
發帖數目: 105
發表於: 2007-05-20 on 13:12
第一場,韋達就安全策騎,一步都冇推過!

Profiles of wikyng   
亂買sir (hinchung)hinchung

註冊於: 26/10/2005
發帖數目: 4079
發表於: 2007-05-20 on 13:14
頭場韋達已經安全策騎了。

Profiles of hinchung   
亂買sir (hinchung)hinchung

註冊於: 26/10/2005
發帖數目: 4079
發表於: 2007-05-20 on 13:15
邊有咁超既馬架?其實我成日幻想我騎上去,會唔會都贏到?!

Profiles of hinchung   
2222asd

註冊於: 02/10/2006
發帖數目: 25
發表於: 2007-05-20 on 13:27
其实勇士系米好超班架?~我睇句都好似散步甘返哩~呵呵~~

Profiles of 2222asd   

發表於: 2007-05-20 on 13:30
頭場未有窿,所以唔使避^^
況且睇隻馬咁超班

又無騎過,任何一個騎師只要平衡力好
起碼都贏個幾馬位
余誠騎可以有三個開
我對韋達無感覺,佢贏我拍手掌
我有買因佢輸而分多兩蚊我重高興
要佢完全不贏,同緣木求魚一樣難

Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款