登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

06-07年度個人實力挑戰賽★★
管理員: home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 06-07年度個人實力挑戰賽★★ >> 蓮華生輝輸呢場才可下決心轉倉
Go to Page ( 1 | 2 | 3 | 4 下一頁 )
Author 蓮華生輝輸呢場才可下決心轉倉
713719sxeditor

註冊於: 26/02/2004
發帖數目: 3448
發表於: 2007-05-24 on 16:58
一如靚蝦王發揚光大
及不用列高力呢d庸手

Profiles of sxeditor   
獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2007-05-24 on 17:28
可能暑期又見佢轉告東尼馬房。

Profiles of rodney     
文武geniusalex

註冊於: 13/08/2002
發帖數目: 1904
發表於: 2007-05-24 on 17:34
輸一場就轉倉又唔係太公平既....講真....呢個世界有幾多隻"精英大師"oY...佢五出五捷已很了不起....起碼好過一些"超慢熱"的練馬師...我成日諗...如果隻"燈膽王"養起第二個馬房...好可能連"精英大師"都可以打敗...

Profiles of geniusalex   Email geniusalex   

發表於: 2007-05-24 on 17:45
Quote:

On 2007-05-24 17:34, geniusalex wrote:
輸一場就轉倉又唔係太公平既....講真....呢個世界有幾多隻"精英大師"oY...佢五出五捷已很了不起....起碼好過一些"超慢熱"的練馬師...我成日諗...如果隻"燈膽王"養起第二個馬房...好可能連"精英大師"都可以打敗...

一隻蓮華生輝咁既馬,輸一場都嫌多
況且最後兩分鐘無敵神駒落果幾百萬飛,你估流咩
只有一樣肯定,佢絕對有信心可贏蓮華生輝
信心就係姚本輝練馬不能將馬匹上次用完,可以再臻勇境或保持,及騎師未必跑回上仗表演水準
這就是頂級騎練分野
無得將拿好馬勝負來試的

MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2007-05-24 on 17:54
Quote:

On 2007-05-24 17:45, sxeditor wrote:
Quote:

On 2007-05-24 17:34, geniusalex wrote:

信心就係姚本輝練馬不能將馬匹上次用完,可以再臻勇境或保持,及騎師未必跑回上仗表演水準
這就是頂級騎練分野
無得將拿好馬勝負來試的

RE: 姚本輝練馬不能將馬匹上次用完,可以再臻勇境或保持 ...
咁講唔係好 fair 嘅, 話哂都加咗 15分 去到 110分, 如果係姚本輝不能將馬再臻勇境或保持, 根本前次之後, 唔會有上次嘅表現。

Profiles of MML   

發表於: 2007-05-24 on 18:01
Quote:

On 2007-05-24 17:54, MML wrote:
Quote:

On 2007-05-24 17:45, sxeditor wrote:
Quote:

這就是頂級騎練分野
無得將拿好馬勝負來試的

RE: 姚本輝練馬不能將馬匹上次用完,可以再臻勇境或保持 ...
咁講唔係好 fair 嘅, 話哂都加咗 15分 去到 110分, 如果係姚本輝不能將馬再臻勇境或保持, 根本前次之後, 唔會有上次嘅表現。

咁靚蝦王及電子麒麟轉倉後的成就
是否又對姚本輝FAIR
咁不如轉投入梁定華馬房啦~~

mgyg

註冊於: 02/08/2005
發帖數目: 433
發表於: 2007-05-24 on 18:03
我條六環彩就咁比佢累死左

1815 24-MAY-2007
03:04 沙田
星期四 六環彩 5 場 11 贏晒
6 場 2 凱風
7 場 1 寶樹友盈
8 場 5 蓮華生輝
9 場 9 步步勝
10 場 12 好芝味 $10

$10.00

Profiles of mgyg   Email mgyg   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
MML

HK
發表於: 2007-05-24 on 18:23
Quote:

On 2007-05-24 18:01, sxeditor wrote:
Quote:

On 2007-05-24 17:54, MML wrote:
Quote:

Quote:

這就是頂級騎練分野
無得將拿好馬勝負來試的

咁靚蝦王及電子麒麟轉倉後的成就
是否又對姚本輝FAIR
咁不如轉投入梁定華馬房啦~~

我絕對覺得愛倫、蔡約翰比姚本輝高。

唔知"蓮華生輝"輸你幾多錢, 輸一場就嗌哂拉倉, 最後香港得番四、五個馬房, 或者華人馬房只養幾隻被踢走之傷病或冇 heart 馬, 呢d情況根本唔健康。

隻馬加 15分跑第 4, 已經不比告仔上次亞軍隻"帝聖名駒"失色 (which 仲衰, 要拉倉!)。 現實d睇, 今次只被一隻上次同場嘅"心中有理"反先 0.5L, 而"心中有理"上次係久休欠態, 今次來回 16LB;另兩隻係未對壘過嘅對手, 只係我哋一廂情頭, 計"蓮華生輝"高哂 ..... 起碼買"無敵神駒"嘅人士唔係咁睇。

MML

HK
發表於: 2007-05-24 on 18:26
Oh,sorry! "綠色駿威" R494 讓過"蓮華生輝" 10LB 跑第 6。

楊駿andrew410

註冊於: 09/09/2004
發帖數目: 7157
發表於: 2007-05-24 on 18:36
如今戰不加分,下月尾仲有一場110-95的1200米賽事,但「蓮華生輝」要負133磅了。

Profiles of andrew410   
Go to Page ( 1 | 2 | 3 | 4 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款