登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

06-07年度個人實力挑戰賽★★
管理員: home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 06-07年度個人實力挑戰賽★★ >> 蓮華生輝輸呢場才可下決心轉倉
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 )
Author 蓮華生輝輸呢場才可下決心轉倉
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2007-05-25 on 17:12
[quote]
On 2007-05-25 16:48, MML wrote:
Quote:

On 2007-05-25 15:32, JimmyMa wrote:
Quote:

金兄,
正如您所說, 無敵贏的是陽光, 您有冇可能估倒在入閘時此馬夠胆W飛打到落2.7倍, 一場外人看來是勢均力敵的賽事, 有人竟可無懼大熱對手而落重W飛, 您話邊啲人咁信心? 一場双雄對遇, 祗要在過程中有少少跑錯, 就會跑輸. 輝哥自己講都話隻馬擺得太前跑, 賽前又有冇人估倒生輝差啲連隻電兔(至勇)都過唔倒? 如果我係馬主, 我會換人騎睇下點, 唔駛咁快過房住, 俾多个機會人都好呀!

RE: 您話邊啲人咁信心?
我都想知票如雨下, 包括「強駒」, 早日嘅「好本領」, 通常係邊啲人咁有信心。依加嘅大額投注主要係邊啲人, 或邊啲集團?請指教。

對於我黎講, 上次「蓮華生輝」挑戰 1班及初跑轉彎路程, 可以由頭到尾 1.x倍, 幕後真的計算準確。(重申:我唔知"幕後"點解。)

MML兄,
正如您口中常所說的 " 賭馬集團 ", 我亦唔知係セ料和點解? 至於您話强駒與好本領的票如雨下, 在我來講, 一點也不為奇, 祗是見怪不怪吧了, 這个世界老襯多的是

Profiles of JimmyMa   
MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2007-05-25 on 17:37
[quote]
On 2007-05-25 17:12, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2007-05-25 16:48, MML wrote:
Quote:

On 2007-05-25 15:32, JimmyMa wrote:
Quote:

金兄,
正如您所說, 無敵贏的是陽光, 您有冇可能估倒在入閘時此馬夠胆W飛打到落2.7倍, 一場外人看來是勢均力敵的賽事, 有人竟可無懼大熱對手而落重W飛, 您話邊啲人咁信心? 一場双雄對遇, 祗要在過程中有少少跑錯, 就會跑輸. 輝哥自己講都話隻馬擺得太前跑, 賽前又有冇人估倒生輝差啲連隻電兔(至勇)都過唔倒? 如果我係馬主, 我會換人騎睇下點, 唔駛咁快過房住, 俾多个機會人都好呀!

RE: 您話邊啲人咁信心?
我都想知票如雨下, 包括「強駒」, 早日嘅「好本領」, 通常係邊啲人咁有信心。依加嘅大額投注主要係邊啲人, 或邊啲集團?請指教。

對於我黎講, 上次「蓮華生輝」挑戰 1班及初跑轉彎路程, 可以由頭到尾 1.x倍, 幕後真的計算準確。(重申:我唔知"幕後"點解。)

MML兄,
正如您口中常所說的 " 賭馬集團 ", 我亦唔知係セ料和點解? 至於您話强駒與好本領的票如雨下, 在我來講, 一點也不為奇, 祗是見怪不怪吧了, 這个世界老襯多的是

Thx Jimmy 兄.

"重注勝出 是信心爆棚的幕後, 落飛輸馬 是獅子山下的老襯!"
我這對聯不錯吧。

" 賭馬集團 " .... 我都不懂, 也許只是傳說, 或是已式微的行業。

Profiles of MML   
大額投注者j2005j

註冊於: 02/09/2005
發帖數目: 86
發表於: 2007-05-25 on 18:22
Quote:

"重注勝出 是信心爆棚的幕後, 落飛輸馬 是獅子山下的老襯!"

路過見到首好對忍唔著拍下手掌.

其實買幾十個一炮,對很多人來說跟本不是錢,支持一下朋友,自己過下隱,卻時常卻會有人因此大鷩小怪.

Profiles of j2005j   
大額投注者j2005j

註冊於: 02/09/2005
發帖數目: 86
發表於: 2007-05-25 on 18:27
Quote:

其實個儍佬係我,騷擾晒唔好意思.

Profiles of j2005j   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2007-05-25 on 19:28
Thx Jimmy 兄.

我這對聯不錯吧。

" 賭馬集團 " .... 我都不懂, 也許只是傳說, 或是已式微的行業。

MML兄,
您這對聯有問題, 應該是 " 重注膀出是信心爆棚的幕後嘅幕後, 落飛輸馬是幕後的老襯 ", 正如MML兄您是所謂步速專家的專家, 睇帶高手裡的高手吧了

Profiles of JimmyMa   
713719sxeditor

註冊於: 26/02/2004
發帖數目: 3448
發表於: 2007-05-25 on 22:45
[quote]
On 2007-05-25 17:04, MML wrote:
Quote:

On 2007-05-25 14:52, sxeditor wrote:
Quote:

....
購馬叻不代表練馬叻,姚本輝就係好例子,佢有伯樂眼光,但無愛倫、蔡約翰及告東尼練馬及留佳駟在倉能力
我未跑前同獲利講,要咁好既馬,轉倉及換騎師,只有出現贏馬斷纜(輸馬),馬主們及另外騎師才有藉口過來R馬轉倉換人,而不幸昨日真係輸左!這轉倉契機出現了~~無論發生乜事姚本輝只可以接受變化
....

我只想不切實際的抒發己見, 如果練馬師有能力為我以普通價錢買得良駒, 一口氣贏到第1班, 我不會在感激之餘輕易萌轉倉之念。
若幫襯某 aussie 練馬師買馬, 高價而低成功率, 跑得不好又只顧叫我出錢換馬, 我則不會留戀這些所謂名牌馬房。你叫我換馬, 我倒不如換馬房。
可能我不是上流社會人士, 不諒解他們的心態或體面的重要性吧。

大家傾計o者
我無咁好運是蓮華話事人
我只係話蓮華今次輸馬,已為此駒帶來轉投大倉伏線,就算不是一敗即轉,亦會好快轉倉,可能係第二場
mml兄,我明白你意思,若馬價不高,姚本輝能慧眼及令此駒啟蒙至這個評分,不應以一敗而萌轉倉之意
但馬主呢種動物好奇怪,除了金錢外,面子大過天,要威要錢
假設蓮華買回來一百萬,現在的蓮華,隨時有人出價一千萬轉手
唔通個馬主又會以當初買入的一百萬來衡量牠嗎?

Profiles of sxeditor   
713719sxeditor

註冊於: 26/02/2004
發帖數目: 3448
發表於: 2007-05-25 on 22:59
Quote:
金兄,

以下你當我馬後炮認叻或勝者為王吹水都好
我賽前用我的計馬方法,我已評兩駒狀態一樣下
無敵是六成勝出,蓮華只得四成
但若同別人傾,根本全世界都堅信蓮華,我亦懶發言
亦樂意如此,因為無敵可以有四倍幾,蓮華一點幾
好好利錢~

但當臨場一睇埋兩駒行圈到閘前狀態反應
及當日柏寶同列高力表現
無敵立即昇至七成半贏面,後駒兩成半
我呢d倒霉人都立即出擊加注而下
何況那些有大本錢投注者
佢地睇見蓮華咁都即當佢無到啦~~
我亦被人老笠一半彩金

Profiles of sxeditor   
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款