登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

河馬仔專欄
管理員: hiphip3678

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 河馬仔專欄 >> 澳門狗馬亨通小遊記
Author 澳門狗馬亨通小遊記
河馬仔hiphip3678

註冊於: 30/08/2004
發帖數目: 6147
發表於: 2007-09-16 on 18:38
這些照片在六月幾拍攝的,係澳門玩左一日,雖然成個澳門真係冇乜野好玩,但馬場小弟都係第一次去,感覺就麻麻,人唔多,冷冷清清,同香港爭好遠.因小弟有些相已經唔見左,今次只post一些出來,希望大家唔好介意.

小弟當日12:00到澳門,但8點半已到碼頭坐船走,因為當日天氣熱又冇乜野行.連賭場都冇入過,食左餐夜晚就走,以下有D相係以前係在港騎師同來港參賽之馬,睇下認唔認到?當日我坐冷氣席(要錢,但冇冷氣就好似可以就咁入場睇都可以,但小弟就唔太清楚).

係上面好多人食煙,仲有好多一男一女入場的,外國人我都見到,而講馬的人好像有幾位以前好熟的聲音,諗下諗下就記得係邊位啦.

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.

輸完馬之後,點都要食番餐,豬扒包行過但太熱就冇去食,跟住就去左一間氹仔的一間PORTUGUESE餐廳食左個乳豬飯加個啤酒,SERVICE幾好,大約一百蚊到.
13.(豬扒包?)
14.(餐廳入面)
15.
16.

點由馬場去狗場?
17.

狗場入面,入場要錢,但冇冷氣,陣狗除都好犀利,但居然入場氣氛都勁過馬場,呢個現象都有點.................
18.(門口)
19.(入籠監攝???)
20.(狗都有隻愛心大使?)
21.(狗籠)
22.(投注區,有分港幣區同澳幣區,可能因為紙水有分別啦)
23.(冇報紙唔緊要,入面可以企係度睇或拿一份免費報紙)
24.(沙圈,但好多狗都成日係度開大,好大陣味)
25.(入閘)
26.(電兔開動)
27.(後生一輩未必會知佢係邊個啦,估唔估到呢?佢講狗把聲好特別架)
28.(電算機)

結果冇贏過,跑完幾場後因冇冷氣,提早走人,回港後肚餓,係尖沙咀再食過.

下次到澳門,有機會再同大家影D相啦!

Profiles of hiphip3678   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List    
文武geniusalex

註冊於: 13/08/2002
發帖數目: 1904
發表於: 2007-09-17 on 02:07
影得好~!....但去澳門剩係去馬場...似乎有點浪費...連聞名遐邇的沙圈都未去....

此外..仲有大三巴、媽閣廟、漁人碼頭:lol: 等等....俱值得一遊再遊

Profiles of geniusalex   Email geniusalex   
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2007-09-17 on 11:24
盧遠haha~~

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2007-09-17 on 11:41
澳門馬場去一次已經足夠, 其实唔去都冇乜損失,
唔好諗住同香港馬場相比, 簡直天淵之別, 不過
" 于洋 " 就次次係度, 真係好捧場.

大利豬扒飽, 俾廣告吹噓, 名大於實, 河馬兄您冇食, 又係冇損失.

入籠監察-以前狗仔入籠時, 有啲狗伕會造手脚, 放啲野係隻狗脚趾逢內又或 用手揸狗"姑姑", 等啲狗痛到都唔識出籠, 總之古惑多多. 至於講狗跑沿途走勢, 以前最威嘅梗係麥明, 麥滿两兄弟, 但現在有一位是何搏士的直係親戚, 此人有高職不做, 滿肚文墨, 非常低調, 獨亨其樂, 敬佩,敬佩.

沙圈冇去就肯定有損失, 但祗可觀而不可涉玩焉,
但不失為作另一類教材:lol:

Profiles of JimmyMa   
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2007-09-17 on 12:35
沙圈一定要去啦,是但穩間餐廳坐低粒零鐘,食包食到飽啦。

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2007-09-17 on 23:21
河馬仔專程去"大潭山一號"督番兩個單位?

Profiles of MML   

發表於: 2007-09-18 on 00:35
Quote:

On 2007-09-17 23:21, MML wrote:
河馬仔專程去"大潭山一號"督番兩個單位?

冇錢篤呀,今年馬仔又唔生性............

Profiles of hiphip3678   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List    

發表於: 2007-09-18 on 00:42
馬場真係靜到我差點訓左係冷氣位,但我都見到有男有女到馬場睇馬,但連跑馬D氣氛都靜英英,反而狗仲多人睇下,可能個場細啩..............

第二D沙圈我暫時就冇乜興趣啦,都係睇下馬仔同狗仔算,我個日好早走,成身汗又冇野玩,內港全部D樓又好舊.............

見到盧生都好後生個樣,聽佢講狗都幾有FEEL.

JIMMY兄,你D資料好詳盡啦,但有些人我諗我都未見過啦.下次如一齊可HORSEDB組團去玩番一日啦

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款