登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 無敵神駒係咪咁穩???
Author 無敵神駒係咪咁穩???
獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2007-10-20 on 12:59
睇到馬會的網上賠率,"無敵神駒"只得1.9倍,相信明日都是差不多這個賠率架!

論實力、論級數、論銳氣,相信唔會令人懷疑,但有一點大家可能要注留,何解此駒上季初出一場於四班竟然唔跑到3甲不入????

記得當日此駒都有點急(話晒係來港第一場嘛),但以此駒級數同實力,點都有一位掛!!

唔通佢千幾磅大馬不利初出,要熱身一仗???!

(忽然聯想起去季當"星運爵土"贏出國際賽後,方嘉柏亦有指出此駒每要熱身數仗(4場)才能交出水準,所以每季第5場都跑得特別出色!)

Profiles of rodney     
閃電飛龍19633356

註冊於: 07/09/2007
發帖數目: 708
發表於: 2007-10-20 on 13:22
跑马跑马,只要只马做足功课,练马师要佢点赢都得,跑马要睇多好多野架,有无串Q马,单单跑一只出来边有肉食,我就睇好前一场同马房马同心協力,2串1,比佢地跑出来都好好味

Profiles of 19633356   Go to the user WebSite 19633356   
713719sxeditor

註冊於: 26/02/2004
發帖數目: 3448
發表於: 2007-10-20 on 17:55
Quote:

On 2007-10-20 12:59, rodney wrote:
睇到馬會的網上賠率,"無敵神駒"只得1.9倍,相信明日都是差不多這個賠率架!

論實力、論級數、論銳氣,相信唔會令人懷疑,但有一點大家可能要注留,何解此駒上季初出一場於四班竟然唔跑到3甲不入????

記得當日此駒都有點急(話晒係來港第一場嘛),但以此駒級數同實力,點都有一位掛!!

唔通佢千幾磅大馬不利初出,要熱身一仗???!

(忽然聯想起去季當"星運爵土"贏出國際賽後,方嘉柏亦有指出此駒每要熱身數仗(4場)才能交出水準,所以每季第5場都跑得特別出色!)

獲利兄,無敵神駒論實力係應勝,但今場確如你所講,有隱憂!係季內首仗及有上季初出三甲不入跑第四前科,又兼且初排咁外檔位
但是否不利季內初出,就真係斷估,因為今季才是第二季上陣,首季來港第一場可算係一生首仗,因性急未熟場地同初次真跑又有影響
個人認為不是馬今場是否穩勝?而係你覺得佢賠率是贏面是否值博!
等同蓮華生輝今季首仗大熱又係十零蚊,一樣人人信心十足投注。

Profiles of sxeditor   
獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2007-10-20 on 18:48
子林兄,

我提出只是純屬想大家討論下......
因為都熱到得1.9,誇左D,有一個疑點都唔值啦

一隻馬的賠率只得1.x,應該是穩勝吧(如大大超班)。應該只有陣上意外才會輸吧!

當然得1.x倍,絕非我等小蟻民的對象;但逆向思考,若然真有疑點,咁就有可博的空間喎

Profiles of rodney     
713719sxeditor

註冊於: 26/02/2004
發帖數目: 3448
發表於: 2007-10-20 on 19:08
Quote:

On 2007-10-20 18:48, rodney wrote:
子林兄,

一隻馬的賠率只得1.x,應該是穩勝吧(如大大超班)。應該只有陣上意外才會輸吧!

當然得1.x倍,絕非我等小蟻民的對象;但逆向思考,若然真有疑點,咁就有可博的空間喎

獲利兄,其實我不是牠擁護者,我都覺佢有幾個隱憂
所以我買w一定不買牠,因為不值
但佢若勝出,又不是意外之事
俾著我都希望佢丁,我買其他馬贏錢又贏牙骹

Profiles of sxeditor   
liup

註冊於: 13/09/2003
發帖數目: 2628
發表於: 2007-10-22 on 01:47
Good job!
咁有信心批死隻1.x 大熱門

Profiles of liup   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2007-10-22 on 19:54
Quote:

On 2007-10-20 19:08, sxeditor wrote:
Quote:

On 2007-10-20 18:48, rodney wrote:
子林兄,

獲利兄,其實我不是牠擁護者,我都覺佢有幾個隱憂
所以我買w一定不買牠,因為不值
但佢若勝出,又不是意外之事
俾著我都希望佢丁,我買其他馬贏錢又贏牙骹

金兄,
我6up就係斷左佢, 但當我再睇帶後, 我覺得此馬輸, 係非常正常的, 眼見騎師治途緊韁末放, 轉入直路後, 300米仍然輕描淡寫按韁未郁,而隔離隻步步勇已猛咁推, 250米左手才打了警覺性的一鞭, 跟住再打了二次左手鞭, 就轉右手共打了三/四鞭, 跟住推吓就過了終點. 咦! 乜換左騎師咩?
點解唔見左柏寶搏命時用嘅連環右手鞭嘅?

呵! 因為跑馬就是這樣的. 收倒! 收倒!

Profiles of JimmyMa   

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款