登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> MIGE 2007-10-31 分柝 ----任兄請進
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )
Author MIGE 2007-10-31 分柝 ----任兄請進
MIGE

註冊於: 23/12/2004
發帖數目: 376
Space
發表於: 2007-10-31 on 11:55
任兄

我想 學人寫冷馬 分析,點睇

Profiles of MIGE   Go to the user WebSite MIGE   
任我赢zsw168

註冊於: 12/09/2003
發帖數目: 429
發表於: 2007-10-31 on 14:43
本來沒么時間刨馬,見你提起就研究一下啦。
【睇飛選馬】只是要留意異動,幫助推敲一些非表面的因素,而【飛】更要結合其他因素才有用。
賠率變化:還要注意價量結合、時段對比等。

例:第一場 #12。隔夜位置1.1(約1.8萬而已),雖為異動,但有嗮表面根據。反而深入研究,就不值買WIN了!

你的FOXPRO學成點啊? 我就還是用其初級功能哦(如上圖)

Profiles of zsw168   Go to the user WebSite zsw168   
MIGE

Space
發表於: 2007-10-31 on 16:06
Quote:

On 2007-10-31 14:43, zsw168 wrote:
【睇飛選馬】只是要留意異動,幫助推敲一些非表面的因素,而【飛】更要結合其他因素才有用。

例:第一場 #12。隔夜位置1.1(約1.8萬而已),雖為異動,但有嗮表面根據。反而深入研究,就不值買WIN了!

你的FOXPRO學成點啊? 我就還是用其初級功能哦(如上圖)

FOXPRO,恐怕我更初級,完全出唔到你的模版
我被人話唔知做乜,所以轉做 總結式 如下圖:-

咁樣就見 大熱 4號 被追飛, 1, 10,2,12 古古怪怪,
我主要想知 冷馬動靜,不是估 WQT

絕對同意 你講 要睇埋其他, 如 實力,操練,幕後.......
不過我已心死 (經歷買 W 入 Q, 買 Q 入 T, 買 T 入 place...,永遠欠一點 ),反而想知 究竟 那些有動靜的馬 是否 走入四甲???

我的預測 不是叫人跟買,而是 留意 那些馬,對於那是考慮過 ( 如 實力,操練,幕後.......) 的人,可以 判斷出 心水馬 是否 想出擊

Profiles of MIGE   Go to the user WebSite MIGE   
713719sxeditor

註冊於: 26/02/2004
發帖數目: 3448
發表於: 2007-10-31 on 17:20
Quote:

On 2007-10-31 14:43, zsw168 wrote:

嘩~~任兄,你的資料簡直令人眼花繚亂
一字寄之"勁"

Profiles of sxeditor   
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2007-10-31 on 18:11
任兄,絕對唔初級了,大師級啦

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2007-10-31 on 19:39
我的資料都不遑多讓, 同樣令人眼花繚亂 !

聽 Rodney 講, 任兄對賽馬嘅投入、創意、研發成果, 非一般人可以做到, 佩服。

Profiles of MML   
713719sxeditor

註冊於: 26/02/2004
發帖數目: 3448
發表於: 2007-10-31 on 20:02
Quote:

On 2007-10-31 19:39, MML wrote:

聽 Rodney 講, 任兄對賽馬嘅投入、創意、研發成果, 非一般人可以做到, 佩服。

MML兄的資料豐富早幾年我都讚過啦~~
我最簡陋^^

Profiles of sxeditor   
MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2007-10-31 on 21:39
Quote:

On 2007-10-31 20:02, sxeditor wrote:
Quote:

On 2007-10-31 19:39, MML wrote:

MML兄的資料豐富早幾年我都讚過啦~~
我最簡陋^^

Hehe, 我d資料唔只令人眼花繚亂, 仲令人思想絮亂。 ^_^

你的雖然簡陋, 但水準一流。

Profiles of MML   
任我赢zsw168

註冊於: 12/09/2003
發帖數目: 429
發表於: 2007-11-01 on 13:12
本來只想把有用的資料盡收眼底,但卻經常老眼昏花,仲會消化不良,導致精神恍惚而不斷搞創意(系得就無需再創啦),搞到更加眼花添。。。。。。
自知做不成【大師】,又想倚老賣老做【老師】

再得幾位高手彈一彈,都唔知會唔會演變成狂想癥哦。

Profiles of zsw168   Go to the user WebSite zsw168   
MIGE

Space
發表於: 2007-11-01 on 13:22
Quote:

On 2007-10-31 11:55, MIGE wrote:
任兄

我想 學人寫冷馬 分析,點睇

任兄:
我失敗一作
第一場; 1 (四位), 12 (六位),8 (包尾),我不提熱門, 所以 4 可不計 (提 4號 純屬手痕)
第二埸;6 (九位), 12 (五位,是場大冷),3 (七位),7 (六位),1 ( 尾二)
第三埸; 5(尾二) , 12 (六位),8(七位)
第四埸; 3(尾四), 9(尾五)
第五埸;1(尾四),2(三位),9(五位,是埸次冷),11(六位)
第七埸; 4(尾三) ,7(六位),9(包尾), 3(七位)
第八場;1(六位),7(第二,是塲四冷),11(包尾),12(尾二)

由於跑夜馬,所以 11am 分柝 未能包含開跑前的變數,由於賠率變化, 六場 7, 11 頓變冷馬.......
不過所提的馬,有部份跑入中流,都.........

不過個人認𤔡 跑馬 唔捉冷馬 係 冇意思, 起碼配冷腳,好分頭 嗎, 最好嬴一埸,可抵 十埸輸, 唔好 嬴十埸,不能抵 一埸輸

Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款