登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

河馬仔專欄
管理員: hiphip3678

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 河馬仔專欄 >> 河馬仔12月1日賽馬日高班賽分析(第九,十場)+價廉物美六環彩推介
Author 河馬仔12月1日賽馬日高班賽分析(第九,十場)+價廉物美六環彩推介
河馬仔hiphip3678

註冊於: 30/08/2004
發帖數目: 6147
發表於: 2007-11-30 on 23:35
就來又到國際賽馬週,有諗起往年險象環生的情景,希望今年會順順利利,睇下各騎師之騎功同埋好耐冇見的女騎師之演出

1.卓爾不凡-上次對手雖然唔多但贏來的確仍有餘力,贏甩隻創佳績兩個馬位算有二班中水準,今次排檔都唔算太差而馬身仍茁壯老馬仍要兼顧
2.搏得威-隻馬已經唔係兩年前贏大好友之博得威,一味靠放領之馬內疊馬極多下多數蝕唔起,馬身仍好但絕對唔建議買
3.合力齊心-試泥閘能贏威利來原本都覺得佢勁到震,但上場其實跑落俾高點衝得還唔好,排八檣對佢非有利,而且一加程便是一六五零泥地,換強少都係有戒心
4.寶樹多盈-上戰贏落時間並非特叻而且排檔對此居中馬絕對唔係好事,晨操觀感唔見有精神下不宜熱捧
5.飛快贏-上次已賺爆形勢都要輸俾創佳績可況今次極外疊下難跑
6.神州六號-上戰對手稍強下又現形,勝哥都唔要隻馬又冇來進步下初跑泥都飛得
7.高智慧-晨操見到隻馬真係老喇,頭都擔唔起,算啦
8.元武者-上場可能未跑時俾儀仗馬踢到因而嚇壞,但跑落真係唔差,在不利情況下追得都好,睇馬衝勢應不是愈長愈好,現時千六應啱力追,勝哥繼續摸住就算大外疊只要當野蠻咁跑就得啦
9.功力勝-隻馬經驗三三四四,但上仗排十二檔之第三其實都頗為悅目,晨課觀感一點都唔差下如捧QT相當穩陣
10.金寶兒-老馬再跑長仲要升班加外疊火氣普通機會平平
11.天威-放頭留後都係得個冇威脅,暫已見底之馬唔係捧場之時
12.幸福得寶-上戰跑落仍是平平,但晨操狀態頗好下最多都係四連環邊線腳
13.奇異之星-晨課跑落又係冇左啖火,新馬仍在試驗中睇多一兩場先下定論
14.實業輝煌-上戰起步論盡但仍可差點一放到尾,未危盡哂之馬今次佢內疊又冇馬下有機會又放到
是場心水:8.元武者-1.卓爾不凡-9.功力勝-14.實業輝煌

第10場 第二班 1400米 沙田草地 75-95
1.夢幻飛駒-隻馬真係唔知壞左邊度,單跳毫無火氣頭又下垂有排睇
2.爆燈-跑過葉森vodafone打比之明星馬顯然有飛,但隻馬拍博得威觀感唔銳之外加上馬身頗肥,睇來要一兩場熱身才行,在外地鐘意放頭架噃
3.牛精財星-狀態拍醉激不太起眼,而且隻馬難以在中短途交到一些均速下難靠
4.快活莊主-操練上隻馬係冇左啖火唔知係好事定壞事,但仍見巫生肯騎下同場對手冇咁多下可博埋呢次
5.帝聖龍駒-今仗單試下仍見不足感上場位唔差下貫注力都麻麻,看來隻馬都係要慢慢來
6.得多多-晨操見有點好轉但隻馬出賽又好似失去角逐興趣下可能要落三班才有得諗
7.喜聚寶-呢隻Danasinga多跑D新市鎮所以資料唔多,試閘推落係有反應加上埋門隻馬單跳都好輕鬆有計憑早熟一諗
8.威海歡騰-上仗到八百米冇遮檔下都已近,今次佢應有較好際遇加上隻馬拍歡樂精英就算岳頭D步都夠力下博冷良機
9.勇勝神駒-點講隻馬又肥又生,仲有外地用到加零一,同種馬多數早熟,但呢隻又係外地可能已榨乾,所以今場都係觀察下先
10.大家興旺-電兔一隻加上狀態唔足可以不理
11.一號種籽-跑落里程又係差唔多,連滇仔都唔要狀態又唔係有好大進步下只屬邊線
12.龍冠-久無特別都係等落三班
13.秘密行動-上戰對手唔強加上真係賺到位下個第二都唔係好有說服力,排13檔在外疊等轉彎極度難跑,再者操落又係"舂下舂下",難矣
14.好有勝-上場佢能力克能再勝之恭喜已見好,加上上次係略不利後上都好,故此今仗排位雖然差都可以諗下
是場心水:8.威海歡騰-4.快活莊主-7.喜聚寶-14.好有勝

Profiles of hiphip3678   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List    

發表於: 2007-12-01 on 00:03
價廉物美六環彩推介:

第五場:4駔驍之首 14龍騰駿馬
第六場:5勇中寶 7皇河
第七場:1財寶天王 2馬友利
第八場:1名店之星 10經典再現
第九場:1卓爾不凡 8元武者
第十場:4快活莊主 8威海歡騰

Profiles of hiphip3678   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List    

發表於: 2007-12-01 on 20:39
八千蚊六環彩只欠一關,慘慘慘

Heart and Souljamestam007

註冊於: 12/04/2007
發帖數目: 108
發表於: 2007-12-02 on 10:19
1.卓爾不凡-上次對手雖然唔多但贏來的確仍有餘力,贏甩隻創佳績兩個馬位算有二班中水準,今次排檔都唔算太差而馬身仍茁壯老馬仍要兼顧
2.搏得威-隻馬已經唔係兩年前贏大好友之博得威,一味靠放領之馬內疊馬極多下多數蝕唔起,馬身仍好但絕對唔建議買
10.金寶兒-老馬再跑長仲要升班加外疊火氣普通機會平平

你话昊得个只返个只, 有无九两菜.

第10場 第二班 1400米 沙田草地 75-95
1.夢幻飛駒-隻馬真係唔知壞左邊度,單跳毫無火氣頭又下垂有排睇
5.帝聖龍駒-今仗單試下仍見不足感上場位唔差下貫注力都麻麻,看來隻馬都係要慢慢來
8.威海歡騰-上仗到八百米冇遮檔下都已近,今次佢應有較好際遇加上隻馬拍歡樂精英就算岳頭D步都夠力下博冷良機

你话昊得个只返个只, 有无九两菜. 你识吴识架.

Profiles of jamestam007   

發表於: 2007-12-02 on 16:43
先多謝您支持,我好耐冇俾人鬧過,真係如沐春風,我都會反省一下自己選馬的方法.但在此之前,都想問下各下是否呢兩場都能貼得中呢?如您能在呢兩場選四隻就中得哂就真係恭喜哂.如真係咁勁小弟今個星期會入兩三千入馬會戶口,您心水買乜我都會自己投注,不過都希望您post您的心水出來同我地分享一下,等大家一齊中.

仲有一事想講,隻威海歡騰同卓爾不凡我都有要,而且兩隻都跑第二,個兩隻你係唔係quote錯呢?

最後好多謝您的提點,我今晚就食多幾兩菜先,幫助消化.

發表於: 2007-12-02 on 16:52
講清楚D先,係我自己個馬會戶口.

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款