登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

Video Form(VF)討論
管理員: MML, shlee, dfgghr, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> Video Form(VF)討論 >> 求MML大師贈言~
Author 求MML大師贈言~
魔術師hkhorsetrack

註冊於: 21/09/2003
發帖數目: 3067
香港
發表於: 2007-12-13 on 12:02
我又學下人問野先~

以下是第五場四匹參戰馬,

1. 年年開心
2. 再威王
3. 電訊大爺
4. 高駿

我將賽績*配合了檔位*形勢後, 發現四匹馬實力非常非常非常接近, 現求大師贈言, 謝謝.

Profiles of hkhorsetrack   
MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2007-12-13 on 17:48
Quote:

On 2007-12-13 12:02, hkhorsetrack wrote:
我又學下人問野先~

1. 年年開心
2. 再威王
3. 電訊大爺
4. 高駿

我將賽績*配合了檔位*形勢後, 發現四匹馬實力非常非常非常接近, 現求大師贈言, 謝謝.

玩泥沙我不大興趣, 暫未有橫向, 直向或斜向思考過第五場。

想先問: *配合了檔位形勢* 是假設了貼欄有利, 還是 2疊最安全, 定係 3疊夠生位?

再問:指"年年開心"、"再威王"、"電訊大爺"等 同"高駿"非常非常非常接近, 即係指前 3駒唔得, 定係後駒有料到?

P.S. "高駿"的確有幾次形勢好差, 因而冇競爭力; 但若果形勢唔差, 魔兄估會點?
P.S. 我上仗有以"電訊大爺"作指標, 因而調低咗 R208 嘅水平, 唔知有冇睇錯?

等魔兄講清楚d先。

Profiles of MML   
文武geniusalex

註冊於: 13/08/2002
發帖數目: 1904
發表於: 2007-12-13 on 18:25
Quote:

On 2007-12-13 12:02, hkhorsetrack wrote:
我又學下人問野先~

1. 年年開心
2. 再威王
3. 電訊大爺
4. 高駿

魔兄,容我無聊搭下咀,我唔多贊成用大師去稱呼MML兄....因為在香港,"大師"二字用在人的身上時,較通俗的用法,偶爾是用來譏諷別人是明燈,例如股評人中,便有沈大師(沈振X)及藺大師(藺常X),看似尊稱,但行內人都清楚是譏諷他們無料到....

魔兄既是某報主筆...以此去稱呼在馬圈呼風喚雨的MML兄...等於是行內人稱呼行內人...

哈哈...純粹見到股壇大師近日又亂放厥詞...所以突然想起便無聊搭下咀...說的也未必正確...不要認真...

Profiles of geniusalex   Email geniusalex   
MML

HK
發表於: 2007-12-13 on 18:59
Quote:

On 2007-12-13 18:25, geniusalex wrote:
Quote:

我又學下人問野先~

1. 年年開心
2. 再威王
3. 電訊大爺
4. 高駿

魔兄,容我無聊搭下咀,我唔多贊成用大師去稱呼MML兄....因為在香港,"大師"二字用在人的身上時,較通俗的用法,偶爾是用來譏諷別人是明燈,例如股評人中,便有沈大師(沈振X)及藺大師(藺常X),看似尊稱,但行內人都清楚是譏諷他們無料到....

魔兄既是某報主筆...以此去稱呼在馬圈呼風喚雨的MML兄...等於是行內人稱呼行內人...

哈哈...純粹見到股壇大師近日又亂放厥詞...所以突然想起便無聊搭下咀...說的也未必正確...不要認真...

本來不敢當什麼大師, 聽文武兄一席話, 又似乎恰當。 ^_^

見上面提及"電訊大爺", "大爺"又幾好 feel 喎。

都係講笑, 請不要介懷。

香港
發表於: 2007-12-13 on 19:36
Quote:

On 2007-12-13 17:48, MML wrote:
Quote:

我又學下人問野先~

1. 年年開心
2. 再威王
3. 電訊大爺
4. 高駿

玩泥沙我不大興趣, 暫未有橫向, 直向或斜向思考過第五場。

想先問: *配合了檔位形勢* 是假設了貼欄有利, 還是 2疊最安全, 定係 3疊夠生位?

再問:指"年年開心"、"再威王"、"電訊大爺"等 同"高駿"非常非常非常接近, 即係指前 3駒唔得, 定係後駒有料到?

P.S. "高駿"的確有幾次形勢好差, 因而冇競爭力; 但若果形勢唔差, 魔兄估會點?
P.S. 我上仗有以"電訊大爺"作指標, 因而調低咗 R208 嘅水平, 唔知有冇睇錯?

等魔兄講清楚d先。

兄,
既然如此, 那為著成本效益關係, 亂貼馬交差了事, 不必細想

MML

HK
發表於: 2007-12-13 on 19:52
[quote]
On 2007-12-13 19:36, hkhorsetrack wrote:
Quote:

兄,
既然如此, 那為著成本效益關係, 亂貼馬交差了事, 不必細想

兄,
你早兩次唔係鍾意"快刀"架咩? ... 算把啦, 亂貼 4隻, 要中W機會都唔算低嘅。

香港
發表於: 2007-12-13 on 20:22
[quote]
On 2007-12-13 19:52, MML wrote:
Quote:

On 2007-12-13 19:36, hkhorsetrack wrote:
Quote:

兄,

兄,
你早兩次唔係鍾意"快刀"架咩? ... 算把啦, 亂貼 4隻, 要中W機會都唔算低嘅。

快刀 top1, 今次向內劏, 可破肚取膽.
Bill gate 上回賺得勁, 可望繼續賺錢, 抵佢做富豪.

餘下兩個棺材, 上面四取二, 頭痕~

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款