登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

河馬仔專欄
管理員: hiphip3678

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 河馬仔專欄 >> 我個日發現床下底尋到古物,哈哈
Author 我個日發現床下底尋到古物,哈哈
河馬仔hiphip3678

註冊於: 30/08/2004
發帖數目: 6147
發表於: 2007-12-24 on 22:01
個日小掃除,終於搵下床下底D櫃有D乜剩下來,才發現有好多陳年玩具,一齊分享下先!

1.小弟幾歲時阿媽買的,竟然未開封!

2.超任同十歲到時人地送的遙控車,冇乜玩過架!

3.賽車LEGO,細細個陣用好耐先整得到

4.好舊的坐枱遊戲機

真係好懷舊..............

Profiles of hiphip3678   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List    
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2007-12-24 on 22:22
嘩! 河馬仔兄, 您小時候的玩具已經唔係一般普通人家所擁有的, 真係羨慕死人! 相信您家庭環境真的不錯, 又或您是家中唯一男丁, 又或您是家中孺仔. 不然, 您又怎可擁有如此珍貴的玩具呢?

P.S. 我有冇猜錯呀?:lol:

Profiles of JimmyMa   
魔術師hkhorsetrack

註冊於: 21/09/2003
發帖數目: 3067
香港
發表於: 2007-12-24 on 22:31

見到你的玩具, 覺得河馬仔你真幸福, 你的玩具對兒時的我來說同鑽石無咩分別, 尤其是部超任.........

唉.......又勾引我童年回憶~
以前家境唔好, 唔敢問家人攞錢買玩具, 亦唔捨得家人買玩具俾我,
我成日落街執紙皮再黏張白紙在上面畫公仔, 之後自己剪碎佢就變成砌圖, 有時整個街巿膠袋, 再整圈線, 等大風就放膠袋出街, 就變成風箏了.

Profiles of hkhorsetrack   

發表於: 2007-12-24 on 22:44
你地都幾準架噃,個兩部遊戲機當時都真係一點都唔平.........

我屋企人都真係好錫小弟,我都好多謝佢地的照顧,到過時過節都會諗番起佢地的一點一滴

Profiles of hiphip3678   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List    
有規有舉,向着標竿直跑!gogohorse

註冊於: 25/11/2004
發帖數目: 425
發表於: 2007-12-24 on 22:48
河馬仔:
從呢的高级玩具睇,玩過的玩具到今天,重保留住个盒,你哋都是重感情的人。

Profiles of gogohorse   
楊駿andrew410

註冊於: 09/09/2004
發帖數目: 7157
發表於: 2007-12-24 on 22:51
你果2盒legoyahoo上便最少值500。

Profiles of andrew410   

發表於: 2007-12-24 on 22:53
Quote:

On 2007-12-24 22:48, gogohorse wrote:
河馬仔:
從呢的高级玩具睇,玩過的玩具到今天,重保留住个盒,你哋都是重感情的人。

好多野我都唔會用完就放棄,我覺得有些事物冇左,可能係世界上會永久消失,這樣是可惜的.就算自己唔玩,留下來給後一輩作為一段往事都好

船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2007-12-25 on 17:36
真幸福...我一樣都無擁有過。
係廁所放水,玩放船仔。
係廳,用兩張登疊起,家姐扮銀行職員,我同二老扮打劫。
物質上的,全都沒有。

睇龍虎........門大!~

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  

發表於: 2007-12-25 on 21:51
Quote:

On 2007-12-25 17:36, home wrote:
真幸福...我一樣都無擁有過。
係廁所放水,玩放船仔。
係廳,用兩張登疊起,家姐扮銀行職員,我同二老扮打劫。
物質上的,全都沒有。

睇龍虎........門大!~

有兄弟姊妹熱熱鬧鬧都係另一種歡樂,有時孤獨一人並唔係好受,如果連朋友都冇就真係好空虛

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款