登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 點樣戰勝心魔
Author 點樣戰勝心魔
閃電飛龍19633356

註冊於: 07/09/2007
發帖數目: 708
發表於: 2008-02-04 on 12:09
第1班 賀年盃(讓賽)1400米
馬名 (烙號) 練馬師 負磅
  勝利飛駒 約翰摩亞 133
  綠色駿馬 方嘉柏 131
  企業精神  約翰摩亞 127
  飛馬王子  告東尼 126
  活力寶蹄 約翰摩亞 124
  帝聖名駒  霍利時 119
  開心 告東尼 118
  銀太陽  葉楚航 113
  非我莫屬 霍利時 111
  風雲遊子 薛達志 109
  開心多多 李易達 108
  齊歌頌 賀賢 108
當好多人選大熱門時,我只睇好一只齊歌頌.唔知點改變對只馬睇法.唔該比一個理由我對佢死心

Profiles of 19633356   Go to the user WebSite 19633356   
魔術師hkhorsetrack

註冊於: 21/09/2003
發帖數目: 3067
香港
發表於: 2008-02-05 on 10:44
不想戰勝心魔之時, 就是你戰勝之日.

Profiles of hkhorsetrack   
terencewyt

註冊於: 04/02/2008
發帖數目: 1
發表於: 2008-02-05 on 15:32
自已睇中咪買囉..
唔係後悔..

Profiles of terencewyt   
MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2008-02-09 on 00:28
Quote:

On 2008-02-04 12:09, 19633356 wrote:
第1班 賀年盃(讓賽)1400米
....
當好多人選大熱門時,我只睇好一只齊歌頌.唔知點改變對只馬睇法.唔該比一個理由我對佢死心

近仗表現一次比一次差。

Profiles of MML   
MML

HK
發表於: 2008-02-09 on 21:33
HKJC Report :
"賽後,「齊歌頌」被發現流鼻血。"

相信施主可以心魔盡除矣, 善哉。

liup

註冊於: 13/09/2003
發帖數目: 2628
發表於: 2008-02-10 on 15:42
Quote:

On 2008-02-09 21:33, MML wrote:
HKJC Report :
"賽後,「齊歌頌」被發現流鼻血。"

相信施主可以心魔盡除矣, 善哉。

我亦有一個心魔不知怎能消除。
魔源自該駒之長相跟其父Lemon Drop Kid(我的愛駒)十分皓似, 連中長途均速段段有(唔好聽叫"死步頭")既性能都遺傳埋, 加上其兄太空人於上年BC Mile一賽入位, 令我的重注單T付諸流水仍瀝瀝在目, 所以尋日尾場冷至196倍竟也可令我落搭•
做完一課特快功夫, 如果頂得蒲今個禮拜似行得食得, 相信該駒下週日將又再出賽, 望大C能指點迷津, 怎樣克復心魔免此一劫。
http://www.hkjc.com/chinese/corporate/racing_news_item.asp?in_file=/chinese/news/news_2008020518089.htm

Profiles of liup   
MML

HK
發表於: 2008-02-10 on 22:50
[quote]
On 2008-02-10 15:42, liup wrote:
Quote:

我亦有一個心魔不知怎能消除。
魔源自該駒之長相跟其父Lemon Drop Kid(我的愛駒)十分皓似, 連中長途均速段段有(唔好聽叫"死步頭")既性能都遺傳埋, 加上其兄太空人於上年BC Mile一賽入位, 令我的重注單T付諸流水仍瀝瀝在目, 所以尋日尾場冷至196倍竟也可令我落搭•
做完一課特快功夫, 如果頂得蒲今個禮拜似行得食得, 相信該駒下週日將又再出賽, 望大C能指點迷津, 怎樣克復心魔免此一劫。
http://www.hkjc.com/chinese/corporate/racing_news_item.asp?in_file=/chinese/news/news_2008020518089.htm

此駒都係未知數, 首仗心律不正 (不可作準), 剛次受阻兼失去步韻(估計損失 2L+, 本可輸唔遠), 況且應該不是 target race, 一仗熱身後有大躍進不會太 surprising。 Anyway, 亦未有足夠支持去"重注", 施主, 隨緣啦。

liup

註冊於: 13/09/2003
發帖數目: 2628
發表於: 2008-02-12 on 09:42
Quote:

On 2008-02-10 22:50, MML wrote:
此駒都係未知數, 首仗心律不正 (不可作準), 剛次受阻兼失去步韻(估計損失 2L+, 本可輸唔遠), 況且應該不是 target race, 一仗熱身後有大躍進不會太 surprising。 Anyway, 亦未有足夠支持去"重注", 施主, 隨緣啦。

緣來緣去, 心魔馬退出左, 唔駛煩

Profiles of liup   
MML

HK
發表於: 2008-02-12 on 23:17
Quote:

On 2008-02-12 09:42, liup wrote:
Quote:

On 2008-02-10 22:50, MML wrote:

緣來緣去, 心魔馬退出左, 唔駛煩

可惜未退役 (just kidding)。

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款