登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 河馬兄
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )
Author 河馬兄

註冊於: 10/02/2008
發帖數目: 10
發表於: 2008-02-10 on 19:37
好多時我都唔係好明,你點解比啲馬跑到影都冇,唔係一次半次,係次次賽馬大半馬都係咁,以一個有一年半載年資評馬人,難以想像.服咗你

Profiles of 453595955   
上帝禁區joey909kl

註冊於: 13/05/2003
發帖數目: 2105
發表於: 2008-02-10 on 20:07
人地貼馬關你忍隱事咩~新年走黎博小

睇得正確 唔代表一定識賭 識得賭唔代表一定贏
贏唔代表一定識馬 貼唔中唔代表輸錢~
on from唔代表會有好形勢好發揮~

勝負得失自知 贏錢係重要 但過程中得到過什麼同樣重要~

好討厭成敗得失論英雄 一次對 以為自己理論有幾勁幾勁 跟手迷思自己果套... save啦 !!!
唔好再成日幻想喇~

攞紅c做比喻 再一次發揮一般 但依然入位置 wq計係輸 但用黎做重心過關位置 同T膽一樣大贏特贏
你話匹馬唔叻咩?

睇你自己做化啦

Profiles of joey909kl   Email joey909kl   Go to the user WebSite joey909kl     
Uncle

註冊於: 31/12/2007
發帖數目: 29
發表於: 2008-02-10 on 20:22
賽前貼馬往往風險高..因為要睇臨場形勢....唔通隻馬1.5倍都唔夠妳都叫人升班加分贏馬咩....比我都留返下次啦...有態都唔代表要去馬.啦...做庄同做閒13張擺法都唔同啦....楝馬都一樣....唔通妳叫人下下楝冷馬叫人倒錢搏命咩~~
如果我係馬評人...我都俾威利來...唔會俾威武啦...

Profiles of Uncle   
河馬仔hiphip3678

註冊於: 30/08/2004
發帖數目: 6147
發表於: 2008-02-10 on 21:40
Quote:

On 2008-02-10 19:37, 453595955 wrote:
好多時我都唔係好明,你點解比啲馬跑到影都冇,唔係一次半次,係次次賽馬大半馬都係咁,以一個有一年半載年資評馬人,難以想像.服咗你

453兄,

本人在這裡寫馬都有四年,我選馬都一定有不完全之處,所以本人都力求進步,令到所選的馬都能夠盡量準繩.

有時同場形勢或臨場狀態與自己所思所見有所不同之時,所選的馬會和跑出的馬有出入,當然自己都唔想.自己問心亦唔會亂寫馬害人,故此希望各位朋友唔使擔心,本人可以保證,因為我寫得出就一定會買.

我諗453兄您係講隻威利來,我都估唔到隻馬沿途找唔到任何遮擋,這樣真係始料不及.反而諗唔到係開心多多會有條欄咁好跑,所以這隻馬買唔到就冇辦法.

可能係本人未能盡力諗得通每場場次,不明之處,敬希各位見諒,本人希望在賽馬各方面知識都越來越進步,和各馬迷一起交流

河馬仔上

Profiles of hiphip3678   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List    
Uncle

發表於: 2008-02-10 on 22:01
關咩事丫...唔去馬你都冇計架河馬仔....
可能超級馬遇著超級走屎位騎師呢....
好日子o甘超班上次都可以跑到就屎o甘....都係個騎師叻o的~~

liup

註冊於: 13/09/2003
發帖數目: 2628
發表於: 2008-02-11 on 03:57
河馬兄:
有人回應, 表示你的馬評有讀者有市場
有讀者批評, 顯示他們對你的馬評上心及重視

Profiles of liup   

發表於: 2008-02-11 on 05:07
[quote]
On 2008-02-10 20:07, joey909kl wrote:
人地貼馬關你忍隱事咩~新年走黎博小

睇得正確 唔代表一定識賭 識得賭唔代表一定贏
贏唔代表一定識馬 貼唔中唔代表輸錢~
on from唔代表會有好形勢好發揮~

勝負得失自知 贏錢係重要 但過程中得到過什麼同樣重要~

好討厭成敗得失論英雄 一次對 以為自己理論有幾勁幾勁 跟手迷思自己果套... save啦 !!!
唔好再成日幻想喇~

攞紅c做比喻 再一次發揮一般 但依然入位置 wq計係輸 但用黎做重心過關位置 同T膽一樣大贏特贏
你話匹馬唔叻咩?

睇你自己做化啦
新年流流,想我叼7你呀,人哋本人都未回應.你就走黎比我用啤酒瓶插你個屎眼.咁多評馬人我唔話,點解我就話佢呢,就算我咁差,一場馬比5只.佢最多中一只,屎到暈,睇佢就知唔會落注就係識老點,佢夠膽就次次貼邊啲,落邊啲飛,我就冇話好講,佢啲5串26,同六環彩,佢有邊次敢比條飛出黎比人睇.

發表於: 2008-02-11 on 05:23
Quote:

On 2008-02-10 22:01, Uncle wrote:
關咩事丫...唔去馬你都冇計架河馬仔....
可能超級馬遇著超級走屎位騎師呢....
好日子o甘超班上次都可以跑到就屎o甘....都係個騎師叻o的~~

做評馬人唔係咁比料架,你不如次次比3大熱門出黎.評馬人就係評古每場馬形勢,只馬就算得1.5倍都好,覺得形勢唔對路,就唔好帖,點解人哋張福元楊駿做評馬人我唔去話佢,我冇話要佢比親只只要中,佢比親啲馬,除咗大熱門.冷馬比邊只死邊只.我見佢試過比40只馬一日,跑得4個入前三名 冇話好講

發表於: 2008-02-11 on 05:47
Quote:

On 2008-02-10 21:40, hiphip3678 wrote:
Quote:

On 2008-02-10 19:37, 453595955 wrote:

453兄,

本人在這裡寫馬都有四年,我選馬都一定有不完全之處,所以本人都力求進步,令到所選的馬都能夠盡量準繩.

有時同場形勢或臨場狀態與自己所思所見有所不同之時,所選的馬會和跑出的馬有出入,當然自己都唔想.自己問心亦唔會亂寫馬害人,故此希望各位朋友唔使擔心,本人可以保證,因為我寫得出就一定會買.

我諗453兄您係講隻威利來,我都估唔到隻馬沿途找唔到任何遮擋,這樣真係始料不及.反而諗唔到係開心多多會有條欄咁好跑,所以這隻馬買唔到就冇辦法.

可能係本人未能盡力諗得通每場場次,不明之處,敬希各位見諒,本人希望在賽馬各方面知識都越來越進步,和各馬迷一起交流

河馬仔上

我係話,你評馬好少理會每場馬趨勢,你一有想到呢樣野,就唔會亂貼啲馬,就講只威利來,想都想到個告東尼乜嘢人啦,帖馬都要睇邊啲馬房,利唔利大熱,勝眼光呢啲馬房就算出一只得1.7倍.我都信佢會嬴

Uncle

發表於: 2008-02-11 on 13:23
事實上我都好耐冇睇過馬經...o既新聞料...多數都係上網睇排位...究竟邊個打邊個評馬人呢..??

Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款