登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 馬房次次係現場喊麦話有巨注過關
Author 馬房次次係現場喊麦話有巨注過關
閃電飛龍19633356

註冊於: 07/09/2007
發帖數目: 708
發表於: 2008-02-15 on 21:45
有冇人話我知,有邊次比馬會喊過.啲馬跑得出黎過架,咁樣馬房算唔算出千,講到明比啲騎師知,叫佢哋識做.仲話馬會只係中間人???

Profiles of 19633356   Go to the user WebSite 19633356   
閃電飛龍19633356

註冊於: 07/09/2007
發帖數目: 708
發表於: 2008-02-15 on 21:46
Quote:

On 2008-02-15 21:45, 19633356 wrote:
有冇人話我知,有邊次比馬會喊過.啲馬跑得出黎過架,咁樣馬房算唔算出千,講到明比啲騎師知,叫佢哋識做.仲話馬會只係中間人???

我係話馬會```唔係馬房.打錯字

Profiles of 19633356   Go to the user WebSite 19633356   
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2008-02-16 on 11:06
我認為馬會是增加透明度,著紅格綠格就是此作用.不存在出仟的問題.二千年前電腦還不普及,像船主前幾天觀察到的大飛(勇猛神駒,勁爆力等)一昅到你就可以卜定房唱K了,但今時資訊發達,馬會要吸引客源便要增加這些資訊報道,如速勢榜等賠率走勢等.我發現大戶明顯出招的場合已少了,估計是轉換了手法,我不知對普邏馬迷是否好事.
至於巨額過關的大部份應該不會是幕后飛,一百幾十買一場Wp常有,拿十個八個出來買過關就不多了.都係博博下拿幾場泠膽拖或互串幾隻心水,有D甚至是罧巴過罧巴.大部份的巨額過關都是暴冷暴熱的場合,咁好彩中了頭幾關有場過千的Q就好容易有巨額過關了,買10蚊1千過1仟Q都有十皮了,買得二三十咪巨額過關羅.能過到頭幾關已是很大的彩數成份了,就算您選的馬有七成機會成功過到第三關只剩二成了,況且有七成機會的馬又唔會去到過仟的Q了.另外馬場上大家塭食,您有巨額過關便容易有意或無意地成為假想敵,在步速上,走位上被其他人克制.這些是我的個人理解.唔知其他師兄點睇!

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2008-02-16 on 15:38
在我印象中,都有過巨額得手的。

其實鉅唔鉅都好啦,佢公布出黎,係等馬迷可以留意番,你買條Q原本108倍,呢家得32倍,而唔係叫你跟住買。
呢個只算係一個資料形式發放,就好像換騎師一樣而已。

如果佢唔公布,咪仲無透明度??到時你又會諗,做乜我之前睇都108倍,呢家得番32倍,一定係「馬房要食大茶飯」,又或者「馬會等錢使」之類....

再註明一次,馬會係非謀利機構,只係抽稅而已。

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款