登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 馬中自有"晏魚肉"------尋找PQ之另一半
Go to Page ( 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 下一頁 )
Author 馬中自有"晏魚肉"------尋找PQ之另一半
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2008-02-20 on 14:20
有幾隻可能Win唔倒的馬但自己又貪佢有缺陷美,請高手指點,等我搵餐晏仔都好呀!
場次 馬號 馬名 馬齡 檔位 騎師 馬房 隔夜賠率 問題
1 2 揀得好 9 12 民 華 15 老馬+外檔
2 5 彪形大漢 8 10 棠 伍 23 老馬+外檔
3 3 美好祝福 5 5 冼 賀 12 表現反复
4 4 威振神駒 5 7 柏 葉 13 從未表現
5 1 明確 7 5 韋 蘇 13 老馬
6 6 富有心得 9 4 韋 徐 12 老馬
7 11 宇宙良駒 4 12 順 東 19 大外檔
8 10 好耐力 8 12 韋 霍 13 老馬+外檔

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
cmyk

註冊於: 10/01/2005
發帖數目: 641
發表於: 2008-02-20 on 15:01
我唔係高手,提一提你神奇小子今晚谷草告別戰,搵佢幫手

Profiles of cmyk   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2008-02-20 on 15:46
Quote:

On 2008-02-20 15:01, cmyk wrote:

我都唔係高手, 我係 " 高 " 佬, 因為我短手短脚, 成個騎師咁 您講的R4, R5 两場我最鈡意, 亦最有point, 值得投注, 但先此声明如R3, #9入三甲, R4 #4就唔駛買. 收到唔收到?

Profiles of JimmyMa   
晒馬samana

發表於: 2008-02-20 on 15:54
Thank you 二位"高"兄,收到但唔明點解前面出后面反而唔使買呢?

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2008-02-20 on 16:01
Quote:

On 2008-02-20 15:54, samana wrote:
Thank you 二位"高"兄,收到但唔明點解前面出后面反而唔使買呢?

好難話俾您聽點解, 唔會點您! 依個馬房haha...
$89,625.00

晒馬samana

發表於: 2008-02-20 on 18:30
Jimmy兄,如果頭場隻’心中有程入位,咁尾場果隻疑似同主馬又係咪完全唔使拖呀?

JimmyMa

Hongkong
發表於: 2008-02-20 on 19:08
Quote:

On 2008-02-20 18:30, samana wrote:
Jimmy兄,如果頭場隻’心中有程入位,咁尾場果隻疑似同主馬又係咪完全唔使拖呀?

尾場隻心中就冇謂買啦, 但係如果您話祗希望佢跑第三或四就ok, 咁都可以買佢嘅. 理由就是跑第三或四, 好多時都有對手末段垂手, 同而入圍, 您可否有見到跑第二名的馬被馬會罰係末段垂手, 冇力策到底嗎? 至於不睇好此馬原因, 我並不是像人說的此場快馬多, 而此馬不利排10檔, 我反而睇好此馬因排檔和快馬多, 因他可輕易跟着長勝同開心而埋欄, 同柏寶又點會同佢地鬥搶放呢. 不睇好佢的原因係在操練上已表現出來, 况且此馬2W, 佢地都食到飽一飽, 啲錢有排都未駛哂喇.

晒馬samana

發表於: 2008-02-20 on 20:52
Jimmy Thank you!

晒馬samana

發表於: 2008-02-24 on 01:02
Quote:

On 2008-02-20 15:46, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2008-02-20 15:01, cmyk wrote:

我都唔係高手, 我係 " 高 " 佬, 因為我短手短脚, 成個騎師咁 您講的R4, R5 两場我最鈡意, 亦最有point, 值得投注, 但先此声明如R3, #9入三甲, R4 #4就唔駛買. 收到唔收到?

請唔認高手的高手指正.
場 馬號 馬名 騎師 馬房 賠率
1 2 勁收 棠 苗 18
2 5 善風 韋 苗 29
3 2 衝鋒槍 柏 方 19
4 14 日月龍駒 傑 沈 18
5 4 強信心 杜 理 47
6 1 森威力 棠 呂 19
7 4 終身美麗 柏 東 8.5
8 1 常歡笑 柏 李 23
9 11 快馬功成 柏 方 11
10 2 爆燈 民 摩 13
Thank you 你們 again!

JimmyMa

Hongkong
發表於: 2008-02-24 on 11:00
Quote:

On 2008-02-24 01:02, samana wrote:
Quote:

On 2008-02-20 15:46, JimmyMa wrote:
Quote:

請唔認高手的高手指正.
場 馬號 馬名 騎師 馬房 賠率
1 2 勁收 棠 苗 18
2 5 善風 韋 苗 29
3 2 衝鋒槍 柏 方 19
4 14 日月龍駒 傑 沈 18
5 4 強信心 杜 理 47
6 1 森威力 棠 呂 19
7 4 終身美麗 柏 東 8.5
8 1 常歡笑 柏 李 23
9 11 快馬功成 柏 方 11
10 2 爆燈 民 摩 13
Thank you 你們 again!

Sam兄, 今日啲馬, 唔係咁好"玩", 輕注可也! 睇番您的心水, 我比較喜歡R6森威力, 此馬鼻血後, 賽前做足功夫, 操練手法必拼無疑, 不需担心鬥志, 又有倍率,值得投注. 至於R5強信心就無謂買喇, 冷門不如考慮吓佢嘅棄騎皇帝駕到都唔錯嫁.
Good Luck!

Go to Page ( 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款