登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

07-08年度個人實力挑戰賽★★★
管理員: home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 07-08年度個人實力挑戰賽★★★ >> 幸福得寶“脫B罩”,今次可以“到你來”
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 下一頁 )
Author 幸福得寶“脫B罩”,今次可以“到你來”
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2008-06-21 on 19:12
Quote:

On 2008-06-21 17:31, kamchung wrote:
小飛像同飛像過河都系班底曾在一二班上名的馬,在四班田草是有機會的馬。幸福得寶系三班肯定無著數。四班同三班實力馬差一折,小飛像上季跑完第五名再減達十磅輕磅在四班贏馬。當然中到啊。今季也只負121磅谷草弱組贏馬。也只能跑回最首本的路程。1800都唔得。

您都好野! 幸福得寶係三班可以四W, 您都可以話無着數, 就真係服左您
隻銀太陽初初又大大声話可以showhand, 俾人彈一彈, ス轉口話佢似神州六号咁会死火. 唔怪得Sam兄話您, 成日前言不對後語喇

Profiles of JimmyMa   
龍王kamchung

註冊於: 17/09/2005
發帖數目: 1700
發表於: 2008-06-21 on 19:41
本人對大熱門一向有戒心。所以也只小注玩下銀太陽搭威利來單棍。並不做大注捧場。銀太陽系馬是蔡志明的馬,玩具大王身家厚。鬥志會比其它大熱門的葉廄馬高。加上有一檔之助。如何賭大熱門都是一門高的學問。神州六號從來沒有大熱上過名。銀太陽則每季都是大熱贏馬。所以計馬要計好多野架啊。語系話所有大熱都一定會輸,但有戒心總好過什麼大熱都亂捧。一般杯賽大熱門要捧杯。則有實力的大熱我都會買。但計過柏寶騎葉郒的大熱輸的機會率也很高。本地實力。大熱死火啊。你嘉歡講咩就講咩啊。無所謂。我當我水淮還沒有到家啊。研究大熱死火馬都要有一套方法先得架。主要是馬主的鬥志。像皇仁系的馬逢出必拼。鬥志必有。大熱也要買。一般上次熱開跑入位的馬,再出大熱可信程較高。上次大冷門入位今次變大熱門.則必有戒心。銀太陽跑第一名我只買少注後來。就系怕左大熱。但後來反思後此馬還同其它馬。每季都是大熱勝出。是馬主的鬥志比一些喜冷怕死的馬主為佳。又上了一堂啊。還在進步之中啊。你咁叻時時來串人。又唔你有咩料。欲加之罪。何患無詞啊。

Profiles of kamchung   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2008-06-22 on 09:14
Kam兄,本來買马既嘢,各有所好,各抒己見亦無可厚非,不過我感覺你的言詞用語好似批死左幸福唔得無天理一定得咁樣,似乎太武斷.如果二隻馬比較雖然無天理係4歲當起馬,但只偶然机會入一次位就吹到天上有地下無咁巴閉,其实亦并不可靠,畢竟幸福是实实在在嬴過大錢的馬,今次係咪一定先無天理過終點晤敢講,但我始終係相信嬴過錢的,比如說,你和魔兄我會信邊個?坦白講,我只見過你請教魔兄又唔見魔兄要請教你?呢D咪係嬴過大錢和講中過冷馬嘅分野羅!唔明?

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
龍王kamchung

註冊於: 17/09/2005
發帖數目: 1700
發表於: 2008-06-22 on 10:59
風水佬握你十年八年。幸福得寶得唔得就好快就知道。一只老馬加罩做用並不是很大。上季用得盡的馬踏入遲暮之年還有什麼進步可言。杜利來降班果場都跑晒比你睇了。退化。生老命死——必經皆段。永遠逃離唔到呢個事實。

Profiles of kamchung   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
晒馬samana

發表於: 2008-06-22 on 17:49
Quote:

On 2008-06-22 10:59, kamchung wrote:
風水佬握你十年八年。幸福得寶得唔得就好快就知道。一只老馬加罩做用並不是很大。上季用得盡的馬踏入遲暮之年還有什麼進步可言。杜利來降班果場都跑晒比你睇了。退化。生老命死——必經皆段。永遠逃離唔到呢個事實。

每個人都会老,每匹马都會死,唔知無天理日后有無幸福得寶的成就,今場我買左幸福得寶就有錢收番,你隻無天理就可能下季至有仇報羅

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
晒馬samana

發表於: 2008-06-22 on 17:50
Quote:

On 2008-06-22 17:49, samana wrote:
Quote:

On 2008-06-22 10:59, kamchung wrote:

每個人都会老,每匹马都會死,唔知無天理日后有無幸福得寶的成就,今場我買左幸福得寶就有錢收番,你隻無天理就可能下季至有仇報羅

1605 22-JUN-2008
17:25 沙田
星期日 連贏 10 場 13 幸福得寶 拖 1 福星拱照 +
2 另具一格 + 3 同一夢想 +
4 實業輝煌 + 5 奇異之星 +
6 威猛情人 + 7 福將臨門 +
8 馬風雲 + 9 必索威 +
10 馬威力 + 11 快活莊主 +
12 金津勝 + 14 寶天利 $10
(全餐) $130.00 $130.00
1608 22-JUN-2008
17:26 沙田
星期日 獨贏及位置 10 場 13 幸福得寶 $200 $400.00 $400.00

MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2008-06-23 on 21:36
RE: "幸福得寶" ... 抵達起步點後,薛順強表示關注「幸福得寶」的動作。獸醫檢查「幸福得寶」後,發現該駒左前腳不良於行,認為不適宜出賽。小組按照獸醫意見,著令「幸福得寶」退出。「幸福得寶」必須通過獸醫檢驗後,才可再次出賽。

大家講得咁高興, 不如安排佢明早整課閘 + 獸醫檢查及格, 拿拿林再報跑煞科日, 等各位早 d有個答案啦。

Profiles of MML   
晒馬samana

發表於: 2008-06-24 on 09:31
Quote:

On 2008-06-23 21:36, MML wrote:
RE: "幸福得寶" ... 抵達起步點後,薛順強表示關注「幸福得寶」的動作。獸醫檢查「幸福得寶」後,發現該駒左前腳不良於行,認為不適宜出賽。小組按照獸醫意見,著令「幸福得寶」退出。「幸福得寶」必須通過獸醫檢驗後,才可再次出賽。

大家講得咁高興, 不如安排佢明早整課閘 + 獸醫檢查及格, 拿拿林再報跑煞科日, 等各位早 d有個答案啦。

收到,如果係咁,阿華哥的勢就返黎啦,下季開捧都得了,正是醉臥沙場君莫笑,自古征戰幾人回.
馬匹就是要在賽道決戰,吹水的事留番本屁王做!

晒馬samana

發表於: 2008-06-24 on 19:31
Quote:

On 2008-06-23 21:36, MML wrote:

mml兄,「幸福得寶」今早得課快操.无有見試閘 ,獸醫檢驗了嗎?煞科日出得嗎?好心急呀!咁有斗志,跑输都要捧!

MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2008-06-25 on 04:55
Quote:

On 2008-06-24 19:31, samana wrote:
Quote:

mml兄,「幸福得寶」今早得課快操.无有見試閘 ,獸醫檢驗了嗎?煞科日出得嗎?好心急呀!咁有斗志,跑输都要捧!

側聞「幸福得寶」當日退出, 係因為馬肚帶太緊, 引致行得不自然, 並非有足部問題, 所以即刻可以復課。
程序上, 週四晨早彈個閘, 獸醫檢驗了, 尚可入紙報名。不過, 馬主都會加意見跑或唔跑, 可能期間安排已經有變亦未定。
「幸福得寶」如在剛日出賽, 我等亦看淡其機會, 因此我都投注在"馬威力"身上 (並非馬後砲, Rodney 兄賽前亦知道)。
如煞科日可以上陣, 連同「得寶飛駒」匆匆再跑千二, 呢次口氣強 d, 不過我認為唔算係可靠份子, 頂多小注好了。

Profiles of MML   
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款