登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

刨馬技巧
管理員: home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 刨馬技巧 >> 賠率真偽
Go to Page ( 1 | 2 | 3 下一頁 )
Author 賠率真偽
Marconoble

註冊於: 07/07/2011
發帖數目: 13
發表於: 2011-07-18 on 10:47
如何分辨賠率真偽呢,獨贏,位置,連贏,位罝Q,孖寶賠率走勢,真係有玄機? 應該如何做統計? 各位師兄可否慷慨解囊呢?

Profiles of noble   
rickytlb

註冊於: 20/12/2009
發帖數目: 4020
發表於: 2011-07-18 on 11:10
Quote:

On 2011-07-18 10:47, noble wrote:
如何分辨賠率真偽呢,獨贏,位置,連贏,位罝Q,孖寶賠率走勢,真係有玄機? 應該如何做統計? 各位師兄可否慷慨解囊呢?

世事無絕對、開啱就當對,每場賽事都由唔同嘅派系人事思考估計結果而得或失手,冇可能全日賽事都由同一模式出現賽果,否則呢個game就不玩也罷。

Profiles of rickytlb   Email rickytlb     
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2011-07-18 on 11:40
小弟只有四字心得:逆向思考!

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2011-07-18 on 12:09
其實有時都冇話真或假嘅,咁多老細收來料,唔係你一定贏得到,有時有意外搏輸左,咁你話落啲飛係真定假呢?又例如一隻馬,有齊哂所有有利條件係一身,但竟然越賣越冷而W出,究竟點解呢?普通馬迷就話唔識遮,就連一啲所謂賭馬集團啲專業人士都唔識計,就確離奇,依隻就係達少贏嘅乘風破浪。所以賠率可作為參考之一吧了!

Profiles of JimmyMa   
bluechips

註冊於: 02/04/2006
發帖數目: 302
發表於: 2011-07-18 on 18:08
全部都是真的, 因所有賠率是由$$形成.

Profiles of bluechips   
rickytlb

註冊於: 20/12/2009
發帖數目: 4020
發表於: 2011-07-19 on 10:02
Quote:

On 2011-07-18 18:08, bluechips wrote:

真的假不了、假的輸死了。

Profiles of rickytlb   Email rickytlb     
bluechips

註冊於: 02/04/2006
發帖數目: 302
發表於: 2011-07-19 on 13:25
Quote:

On 2011-07-19 10:02, rickytlb wrote:
Quote:

On 2011-07-18 18:08, bluechips wrote:

真的假不了、假的輸死了。

真真假假,假假真真.
贏 $就真,輸 $就假.

Profiles of bluechips   
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2011-07-19 on 13:29
睇返宜家有二位全城知名的陳生嘅官司,小弟認為其實真偽不重要,真的又如何,假的又怎樣? 形勢, 時機等等, 相剋相生, 一念天堂, 一念地獄矣
所以,結果才是最重要. 能否用邏輯思維去分析事物發展的走勢, 判斷得出反常理的結果更加重要,.

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
龍王kamchung

註冊於: 17/09/2005
發帖數目: 1700
發表於: 2011-07-19 on 21:03
真飛唔代表一定贏,無飛唔代表一定輸,有飛只代表有鬥志,有鬥志唔代表一定會得手,無飛只代表幕后人都睇淡機會,但唔代表一定唔得,凡事都有意外之外,練馬師都只系一個普通人,唔系所有馬都系計算之內。所以睇飛只能做參考。只證明有鬥志。排外檔一定比排內檔好分頭,皆因幕后人都要賭運氣際遇。能否早段切到欄,或找到遮檔跑都系一個沒知因素。排內檔信心十足都可未段受困受阻沒位上輸。或步速超快跟得吃力下未段力弱輸。好多野都系人算不如天算。運氣成份好重要。

Profiles of kamchung   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
魔術師hkhorsetrack

註冊於: 21/09/2003
發帖數目: 3067
香港
發表於: 2011-07-19 on 21:04
Quote:

On 2011-07-19 21:03, kamchung wrote:
真飛唔代表一定贏,無飛唔代表一定輸,有飛只代表有鬥志,有鬥志唔代表一定會得手,無飛只代表幕后人都睇淡機會,但唔代表一定唔得,凡事都有意外之外,練馬師都只系一個普通人,唔系所有馬都系計算之內。所以睇飛只能做參考。只證明有鬥志。排外檔一定比排內檔好分頭,皆因幕后人都要賭運氣際遇。能否早段切到欄,或找到遮檔跑都系一個沒知因素。排內檔信心十足都可未段受困受阻沒位上輸。或步速超快跟得吃力下未段力弱輸。好多野都系人算不如天算。運氣成份好重要。

我突然很想給你一個讚~

Profiles of hkhorsetrack   
Go to Page ( 1 | 2 | 3 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款