登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

本站更新意見或報錯處
管理員: home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 本站更新意見或報錯處 >> 建議
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )
Author 建議
魔術師hkhorsetrack

註冊於: 21/09/2003
發帖數目: 3067
香港
發表於: 2011-08-19 on 21:04
http://racing.on.cc/racing/mor/current/rjmora0001x0.html

這個表很有用, 船主有無得想想寫個小PROGRAM PAGE搞搞佢~

Profiles of hkhorsetrack   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2011-08-20 on 12:19
既然太陽報個網都有得睇,我覺得船主又點會再浪費時間去整,我認為反而要整嘅係人冇佢有嘅資料,咁先至得 " 經貴 " ,同埋咁又可以加年費了,
船主你意見又如何呢?

Profiles of JimmyMa   

香港
發表於: 2011-08-20 on 15:43
該網平均每個月需要我1次致電去糾正錯處OR MISSING DATA

此網都有排位表, 難道DB沒有就合理 ?

JimmyMa

Hongkong
發表於: 2011-08-20 on 17:09
Quote:

On 2011-08-20 15:43, hkhorsetrack wrote:
該網平均每個月需要我1次致電去糾正錯處OR MISSING DATA

佢個網晨操資料咪又係晨操出版社提供,佢錯,DB一樣錯。排位又點同晨操資料,你問吓DB啲網友,有幾多個日日睇住啲晨操資料, 排位又唔同,係馬迷都會睇配乜騎師,跑乜路程,還有其他如磅重,配備...等等。你睇吓老五馬經咁多年,有冇登晨操資料,到今日仲係賣緊,如果佢冇排位俾人睇,佢銷量唔大跌都好難. 根本晨操資料同排位就係兩回事,點可以拉埋嚟講呢!係唔係?

香港
發表於: 2011-08-21 on 10:57
Quote:

On 2011-08-20 17:09, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2011-08-20 15:43, hkhorsetrack wrote:

佢個網晨操資料咪又係晨操出版社提供,佢錯,DB一樣錯。排位又點同晨操資料,你問吓DB啲網友,有幾多個日日睇住啲晨操資料, 排位又唔同,係馬迷都會睇配乜騎師,跑乜路程,還有其他如磅重,配備...等等。你睇吓老五馬經咁多年,有冇登晨操資料,到今日仲係賣緊,如果佢冇排位俾人睇,佢銷量唔大跌都好難. 根本晨操資料同排位就係兩回事,點可以拉埋嚟講呢!係唔係?

太陽那種錯, 是人為的錯, eg. 突然少左一日的試閘, 突然少左一日的晨操資料等........

我講排位表唔係想拿佢地來比, 我只是覺得當一個product 的特色是人人有, 那應該<人有我有>, 這個不是什麼賺
$$之法, 是巿場上的保命之法
而db中人無我有的地方, 才是其珍貴之處.

今次出個建議, 只是想db穩固<人有我有>的基石而已~

JimmyMa

Hongkong
發表於: 2011-08-21 on 11:40
太陽那種錯, 是人為的錯, eg. 突然少左一日的試閘, 突然少左一日的晨操資料等........
@你講是人為的錯,說得沒錯,但係唔係太陽工作人員的錯,其實係晨操出版社提供資料有錯!像DB一樣,你講的錯處DB全都有,船主/太陽都祗係把晨操出版社提供資料轉到晨操欄上吧了!

我講排位表唔係想拿佢地來比, 我只是覺得當一個product 的特色是人人有, 那應該<人有我有>, 這個不是什麼賺$$之法, 是巿場上的保命之法
而db中人無我有的地方, 才是其珍貴之處.
@我個人就咁睇,如果你所講嘅"特色"人人有,就一啲都唔珍貴。而人有我有都要睇吓係邊一樣才有其珍貴之處嘅.

今次出個建議, 只是想db穩固<人有我有>的基石而已~
@如果好似你咁講要DB做到<人有我有>,我諗船主就真係好唔得閒,同埋佢一定會問: 咁究竟有幾多人需要依樣嘢先?(佢口頭禪 )

船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2011-08-21 on 12:17
其實大家都講得啱。
如果個表唔難整,我當然會整,但如果複習既,一定要睇下有幾多人會用先整(占兄知我心意)。

摩仔,呢個表OK易攪,應承你。

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
亂買sir (hinchung)hinchung

註冊於: 26/10/2005
發帖數目: 4079
發表於: 2011-08-23 on 22:50
路過撘咀~~~

船主真好加多樣野唔會有人話的。

魔兄,其實呢個表有什麼特色?我真係唔識的,想偷下師,可以嘛?

Profiles of hinchung   

香港
發表於: 2011-08-24 on 10:05
Quote:

On 2011-08-23 22:50, hinchung wrote:
路過撘咀~~~

魔兄,其實呢個表有什麼特色?我真係唔識的,想偷下師,可以嘛?

有些高手會用來留意每日練馬師派馬出試情況 OR 騎師親操的狀態, eg. 點解阿蔡唔見左.

對我來說, 其實無咩特色, 不過是基本.....
http://racing.on.cc/racing/mor/20110822/rjmora0001x0.html
見唔見到 "中國神農 姚 黎海榮 28.2 23.8 榮耀資德 52.0 " 這課呀 ?

但在下面這個偉大的網站, 是查不到拍跳馬的
http://www.hkjc.com/chinese/racing/Track_OneDayResult.asp?orderType=TYPECHI&optOneDay=23/8/2011

佢無你有, 係咪威過佢呢~

香港
發表於: 2011-08-24 on 10:08

Quote:

On 2011-08-23 22:50, hinchung wrote:
路過撘咀~~~

有些高手會用來留意每日練馬師派馬出試情況 OR 騎師親操的狀態, eg. 點解阿蔡唔見左.

對我來說, 其實無咩特色, 不過是基本.....
http://racing.on.cc/racing/mor/20110822/rjmora0001x0.html
見唔見到 "中國神農 姚 黎海榮 28.2 23.8 榮耀資德 52.0 " 這課呀 ?

但在下面這個偉大的網站, 是查不到拍跳馬的
http://www.hkjc.com/chinese/racing/Track_OneDayResult.asp?orderType=TYPECHI&optOneDay=22/8/2011

佢無你有, 係咪威過佢呢~

這條link才對

Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款