登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 開倉論英雄 黎昭昇 vs 伍鵬志
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 下一頁 )
Author 開倉論英雄 黎昭昇 vs 伍鵬志
marko

註冊於: 06/07/2008
發帖數目: 566
China
發表於: 2022-10-26 on 01:23
船主,你 d 消息堅唔堅?唔係練馬師其中一工作就係訓練馬匹嗎?試閘訓練只係基本野吧?容乜易遲 d 有隻 all 屎唔出,又話拉走?

馬會有噤多華藉副練馬師都唔提升,寧請黎練,想必在面試表現當有過呻之處,令當局聼到信服晒。 所以消息可能同訪問沈集成,點賞色班仔一樣, 不太可靠掛??

(等陣,都係唔駛答我了。。。都唔關我地事。 但這件事對我有冇信心,買唔買第一埸黎練隻"親愛的"有關,隻馬由上賽70倍跌到今次10倍樓下啊, 又唔係我輸阻, 有人賠番俾我,而我就靠這種方法瞓身增強加碼投注!! 但可能我搞亂了, 一時分唔出養馬師同練馬師)

而且黎練似已開始習慣新環境,甚至培訓新工作職位。(世界疫情到處生意滑落, 靠估同砵蘭十三妹唔請馬伕有關)。。。。隻 “親愛的” ,經四位轎伕。。。黃3課 熙1 威2 宏1 努力操完後,四人抬大轎, 迎接頓哥騎上去。 在這啡暗馬圈呈現多屍綠光,轎伕行業由黎練再生。 已令好多人睇好, 先至低過十倍??? 贊 贊 贊

Profiles of marko   
marko

China
發表於: 2022-10-28 on 18:39
今期日馬,黎練出八隻勁了,有3隻又係頓哥騎。 應該令馬迷好有指路明燈了。練王有7倍俾我地都算奇了。

第一埸 甲烷 連告東尼都冇法入三甲,現今又降落五班,再加霍老爺同告仔冇揾頓哥騎過, 噤唔識貨,今次好有憧憬啊! (之前騎練三全香,馬迷可番身了。)到時馬迷可以安慰自已,追番之前輸阻三隻(= 好好自慰??)

由於我本人偏要“作對”,又鐘意小三,就如天下老婆鬧小三做"狐狸精",當然要隻十三比零的“獵狐者威”,擺明獵到狐狸精者就可咸濕威盡(唔知又係邊位練馬師的馬!)令我有真正扯旗的感觀(入三甲夠扯了)好好參透個中"含"意。

。。。。 尾埸又嚟另一隻“嫁裝馬”由頓哥主理,合情合理顯工夫成熱門。。。。。之不過漢人愛從右邊讀起馬名,加埋手執"初出輸馬免問金牌",隨時有如.... 佈晒局的假裝馬。唔好話我唔提自已。

雖然夜馬隻"親愛的"香阻,露歸頭者之家已爆晒,放心憧憬, 現在露連頭者之家重有位。

marko

China
發表於: 2022-11-01 on 21:12
都未嚟得切回味剛剛日賽,八隻不幸全軍三甲不入,又見一則驚聞。。。親愛的 11-01 昇轉何。成三注香一樣。

都想唔起歷來有冇轉倉馬, 跑完一場,又即刻轉倉?真係唔知現代馬主作風噤合理?難道馬主只睇馬會數據。。。輸11個馬位,冇睇賽後報哀。。。見轉弱及收慢!騎師應記一功,留力下一戰嘛。

(如此想法,就可從投注角度深入分析。。。下次出,可以睇少隻,宜家俾婆娘搞一搞,都唔知隻馬點反彈? 四個月捱三種膳食,真係改錯名?。。。Call Me Lu =叫我流 ...野?

黎練,就應更有激勵,夜馬再次六比零鋼鐵組合力出擊,今回靜係頭場隻打藤已夠殺氣,連馬雅跑第二都被飛(再睇騎師其它氣勢,隻喜駿之星,蘇兆輝跑第二亦冇2nd chance, 加埋梁家俊跑第三果隻英雄豪邁)如此格局,騎師王開飛1.45倍已覺太多了。 今回 d fans 好有期待番本了掛?

marko

China
發表於: 2022-11-08 on 20:43
之前,連船主都曾推介買婆娘加黎練Q“唔駛輸”,今回何止"唔駛輸",直情係番本又一代表作。

加埋全港媒體/霉體!有邊度噤有信心指出,黎練 d fans 可以期待番本? 哪,上星期未開跑, 馬會已把你投注的本金,全部退番俾你,重唔係 d 本番哂黎?至于今期,鋼鐵組合就唔知會不會噤益馬友了??

既然上星期有晒賠率參照,又見各路啡成員已佈好晒劇本,有幾多個練馬王重會特意,在超延遲報名下,加入自己馬房 d 馬入去送死陪跑?其中一烈士就是唔夠馬的婆娘,另外是尾場告仔及全哥。 兩條位置過關,木火射合夥及五門,陪佢地一齊癲。

marko

China
發表於: 2022-11-19 on 06:31
今期日馬,睇個排位, 以為係越洋轉播賽事,又薜恩,麥道朗,巴米高,布文。。。 再睇真 d,有如早期講過,香港馬埸係黃金地,有心那怕冇其它騎師來爭食啊!點會搞到早期一人坐大,番睇金鑽貴人俾蘇兆輝贏三個馬位,轉頭頓哥騎番, 跑第二,相反,隻發財先鋒頓哥三倍輸兩個馬位,蘇兆輝五倍就贏馬。 真諷刺!

睇第六埸短途錦標,又似係肉蒲團錦標三級片。。。有貴人,就標精虫(錶之未來。。。精霊勇士。。。蟲草成名)跟住果埸就金槍不倒 。。。

到全日觀看成哥點移情別戀拋棄班班,獨享朗朗,練王朗哥一力包得起出十一隻馬的成哥稱王?蕳直好睇過呂奇陳寶珠愛情片。

當衆人都俾噤豐富陣容的安排所吸引(倒頭來, 點精彩,都唔夠有派彩入自己戶口精彩!)何況這種年年盃賽, 獎金年年都加,馬迷好似唔記得, 這筆獎金係由投注額抽水得來,而去換取這份精彩戯碼。可惜又有幾多位本地華將有份參與二三級賽?(來來去去都是果班高班馬跑,攤開成季計,就好似太公分豬肉,個個馬主有份分。 須不須要提到獎金噤高?) 既然熱門輸了,就話為十二月國際賽熱身,嬴就唔慌有肉食。。。不如考慮志在響朵, 等更多馬主賞識的伍鵬志,買佢隻錶之未來,由港將周弟弟騎(位置都幾好分了)!

p.s. 留意下,啱啱夜賽堯堯勇奪騎王。。。但如果布文出得嚟騎,計埋全晚布文係騎王!宜家日賽出得了,但估會又可以似夜馬一樣, 隻隻掂??? 遠洋過來,本在夜馬有 d 安慰獎,宜家日馬就要搏老命先得了!

marko

China
發表於: 2022-11-22 on 15:57
好了,“陽”人滿載而去,一切回復啡暗的正常日子了。

日賽伍仔亦響朶成功有餘,今期輪到黎練狂出七駒,其中退熱成功的佈局,自然是“瀑布”了,今回依然有另一猛將坐陣,蕳直超晒賠率。 尾場 "有何不可" 誠邀開齋福將助佢練王稱霸。 終於有機威番次了掛。

marko

China
發表於: 2022-11-30 on 18:14
有馬跑當然是我地馬迷之福,但只是奇怪。。。。 世界各地衛生組織都採用一個方法,凡係發現陽人,都一一追查及封其它被密切接觸相關人仕,以保障大衆民生。保障大衆民生保障大衆民生。

如今自頓哥之後,其它賀,馬,麥 (+頓哥?) 都變成陽人之時,難道佢地冇接觸過任何練馬師及馬圈任何人?或者馬會有一套專防練馬師此等人仕不受感染技倆?(如果有,為何不俾世界各衛生組織,這似乎又講唔通)真玄!

估計現今馬圈已出現不少陰毛論滿街飛,其中包括為何華將個個能保持健康?至于身為騎師一哥,鬥志可嘉(加?),乜都要多過人?

當眾人以為全晚形勢亂上加亂之時,正是全熱門勝出天下,所以最有信心是。。。。

楠哥重勝江湖。。。。無敵精英

marko

China
發表於: 2022-12-06 on 22:41
超值精彩夜賽,只睇排位, 第二,第三,第六及第九場,當然只睇表面,絕冇噤本事去睇里面。

四 五 及 二班馬,各埸獎金多少?但仍然可以見同樣高企總投注額,能話不受馬迷歡迎?(一直都叫投注額, 博乜彩額啊?)眾練馬師亦紛紛盡心地,爭選賢能騎自己良駒, 第二第三場, 各練馬師的心意就令人產生錯覺(一係"對覺"???)我地本地潘大代表,騎了乜馬? "創建群英" "陽光傳奇" 絕對係潘大盡顯騎技大好良機。 各練馬師的心意.....好

到第六場亦有鋼鐵組合黎練,繼續培訓轎夫,把上回跑第二的黃俊飛起,令隻 "陸知" 得而最佳爭勝良機,就算賣到1.1倍獨贏都要捧場啦。潘大.....好

marko

China
發表於: 2022-12-15 on 11:13
今期日賽好易買。 唔見黎練揾頭號騎師, 組成乾貼組合,失去必飛指引,被迫放埋一邊先。

由夜馬開始,老姚已有行動表明心態,久唔久返老還童,玩下任天堂Mario, 整到麥利奧成個主帥一樣。 知佢搏晒命, 擺明扶佢一把,特意醒完佢一隻又一隻, 連馬名都配合埋。

第2埸 7.得意醒 二穿三 第3場 7.你知我拼

marko

China
發表於: 2022-12-20 on 11:19
黎練巴之閉了,未學好行, 就咁快行古惑了,隻"超威力"嘉里親試四閘,整個希哥上去, 等人以為變棄騎,就爆29倍出頭。

既然使人感到佢漸漸入局,當然夜賽望大衆應寄厚望,一來又見乾貼組合, 有隻"淺草飛" (好加好),又加埋"陸知"兼"穿崩了",練師王有7倍, 值搏。

黎練巴閉. 連前輩苗爺, 都要學佢開倉果套,直情唔出馬,養足精神儲精一擊(想另多一擊都冇,跟住日賽出得一隻。)

Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款