登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 10 05 夜馬 練馬師王 。。。。邊個夠呇l?
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )
Author 10 05 夜馬 練馬師王 。。。。邊個夠呇l?
marko

註冊於: 06/07/2008
發帖數目: 566
China
發表於: 2022-09-29 on 23:08
夜馬??? 冇搞錯日期!

絕對適用於十月一日。

啱啱跑完的夜馬賽事, 練馬師王, 個賠率版,中間果行叫"最近賠率"

以沈集成為例,十二點再開售時就10倍,到三點已變成11倍,一直到開跑都係11倍。 馬會就用十二點個10倍做“最近賠率” (我叫得做Marko, 自然 mark 低晒)
表面睇。。成哥變冷(事實係... 臨尾成個鐘,其它人點升升跌跌,成哥係冇變過,企硬) 成哥冇變冷!!!!

好了,求其用其它練馬師,伍仔就到六點幾由15 倍跌到12倍,馬會就用六點個12倍為"最近賠率"。

蔡神仙就用五點半果個40倍做"最近賠率",到七點變45倍.

呂健威由開飛到七點8倍企硬, 佢就整个9倍為 "最近賠率"

問題係 => 馬迷七點趕注投注, "最近賠率" 就 "誤導性" 多過 "指引參考投注性" => 成哥臨尾成個鐘冇變冷!!!!!!!!

如果見"最近賠率"伍仔起飛,成哥變冷, 輸阻就寃枉了。

假假地, 個系統係馬迷有份投資, 馬會自已個盤都係如此“奸” , 唔通譚詠麟有份設計? 整個懷舊麟樣 “最近賠率” 版出來 ??

我冇船主噤精通 data, 我估從 Data Management 角度, 是否應保存基本的 consistency? 以保存 data dignity? 何況中間這行,俾專俾投注人仕, 作唯一參考。 唔係你鐘意就左 tick 一個 ,右 tick 一個,叫人點參考?

如果去查詢,我幫佢答埋 。。。先轉條綫俾高級主任蔡瘋華,佢會話 "當調整其它賠率時,系統是有一刹那相應改變,但並不表示永恆,所以變成“最近賠率",但另一刹那又相應其它變動,而噤啱回到之前賠率”

此乃醒覺終極帖。好"奸"....... 點玩落去啊? 到此為止,以恥為記.

Profiles of marko   
marko

China
發表於: 2022-10-02 on 14:01
之前國慶日加對上夜馬,六環彩不過一千元派彩,陰毛派今期夜馬開飯時候!

星期三夜馬,三埸五班,三埸三班 ....

五班馬就靠估(練馬師先知真正三日內馬健康!)

三班馬就大把自購/拍賣揾食馬,俾我做馬主就絕不益其它人了,點去評? 之前頓哥隻 "想見您" 一樣,我估係印漏阻個字,應該係"想見您輸",有異曲同工之意。

船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2022-10-03 on 08:02
寫信去建議佢加個賠率走勢~
佢唔會轉去蔡瘋華,但會叫譚校長同你傾,談條輪(即係無得傾^^)

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
修叔shimari

註冊於: 10/01/2004
發帖數目: 1534
發表於: 2022-10-04 on 23:29
寫信? 厲害 !!

大家都在APP時候,求職辭職也是APP,嗯,我地真係唔認OLD CAKE都唔得。

蔡燶華嘅〈蝕到空虛〉真係金曲,未唱就執晒,簡直係呢,唔知點講。

Profiles of shimari   
marko

China
發表於: 2022-10-12 on 13:03
復雜唔講了,練馬師王,就用簡而清的高伯新為例。。。昨晚停售時已變100倍。 馬會個譚校長麟樣賠率投注版面,"最近賠率" 就用開售五點時125倍。 到底是否我中文差到連 “最近” 都唔明? 晚上十點唔"近"得過下午開售五點。

一係我坐得小巴太多啊? 次次過阻修頓球埸,我叫 “司機,教堂前有落”。。。結果十次有三次, 係過了教堂先停低。。。佢又冇錯啊。。。教堂前面啊!

p.s. 至于船主提及 “寫信提議”,我估船主太知我喜好,由於乜 app 都帶唔出用毛筆寫信的劮果和氣味,加上本人特用陰毛製成獨有氣味毛筆,配上特製墨汁效果寫信。。。。是超時代產品。。。。有錢買唔倒架!

船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2022-10-12 on 14:24
我開始明白咩叫最近賠率,意即佢呢家係100倍,對上一次唔係100賠係幾多賠。
以高生為例,開飛一直至2022-10-11 18:44:46分都係125,到2022-10-11 20:09:33 就變咗100倍,咁最近賠率就係125,當如果呢家變咗15倍,咁最近賠率會變咗100倍。

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
marko

China
發表於: 2022-10-13 on 11:56
哦,原來如此。 只有修道高的人 ( 如船主級數...都要成個月)先參透, "最近賠率" 並非反影個別定時賠率走勢。 (講到尾,就唔係有助投注的走勢參考,而且除了揾譚校長設計外,重請埋蔡楓華 set 程式,用上“一刹那”的賠率)馬會真係連我地講野,都要重新培訓, 有新定義。

各位,記住了。 以後有人問你 “最近好嗎?” 佢係指。。。你現在有呼吸活著的,所以你要答 ""對上"" 變有呼吸之前的情況/近況(即死阻時,轉世冇呼吸時)的情況,先至啱。

(哎呀,先生,我老婆生得生得了,最近醫院 最近醫院 .... 在邊處?。。。。答 "和合石" 啦!)

多謝馬會一直教誨,大家重唔感恩,等乜啊?

marko

China
發表於: 2022-10-15 on 22:50
多謝,真是感激感激之至。 (睇唔明我多謝乜,我學精阻,有高人明就得了)

修叔shimari

註冊於: 10/01/2004
發帖數目: 1534
發表於: 2022-10-16 on 11:22
「練馬師王賠率走勢」都好明顯為馬可兄炮製,真暖男也。

Profiles of shimari   
marko

China
發表於: 2022-10-16 on 13:55
由於船主的新獻,睇到真正半小時內起, 練王飛係大衛希斯(11倍降至8倍),同苗禮德(25倍降至18倍)

馬會(呸)最近賠率(大衛9倍變8倍)。。苗就20倍變18倍。 升幅減一半放在投注者眼前。

。。。。如果大衛或苗贏出來,就係馬會冇俾投注者全面性的參考之失(但船主有!)一切嬴輸雖冇直線等號義意(指起飛就一定嬴),但船主做到給投注者公平的參考責任,事實如此。 其它媒體有嗎?

(其它人我唔知,就算我冇買苗禮德練王,我頭場就有比較大的信心去買阻隻 "競駿無敵" win place, 全靠這走勢表指引,只輸少少)。。。大衛降%唔夠苗爺大,自然買苗爺。

(至於修爺(=其中一位高人)一眼睇穿本人得益,留番遟d 跑完馬仔, 再嘴過)

Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款