登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 唔睇香庫論壇 。。。。。。是你損失!
Author 唔睇香庫論壇 。。。。。。是你損失!
marko

註冊於: 06/07/2008
發帖數目: 566
China
發表於: 2022-10-04 on 17:07
要知賽馬賠率,在開跑前,是真實反影, 真金白銀投注額的相對百份比率性賠率,這包括埋開盤“靠估”的練馬師王賠率,到最後, 已變成非 “靠估” 賠率。

自2015馬季,包埋伍碧權,告達理。。。。不論日夜馬,出三隻馬場合的馬房,共有2139 次,以練王 2 win 1 place 先有份爭稱王,共有8次,即0.37% 勝出率。 文字化,期期買足268次有一次中,你話賠率冇番268倍, 點對得住自己d 錢?(開跑前黎練馬師賠率低過此賠率,就“死得人多” --> 但唔應該會有香庫論壇支持者在內。)

再睇埋, 人性漸忘往事,人之常情,難道噤快我地唔記得,伍仔頭一曰出八隻冇win, 開齋馬係31倍隻令才,騎師係霍宏聲。從鄭棣池時代之至,凡有新練馬師登場,連續兩位新練的開齋頭馬,是同一騎師勝出 (今次指霍仔,騎兩隻添),你有冇計下個機率啊? (我有,但我小家小氣,暫時未適應 。。。 只閱不回 的作風,所以唔話你知噤多)

富貴險中求?。。。係指買冷,刀仔据大樹,宜家買黎練馬師王16倍, 係就幾富貴,知不過係 "冚家富貴" 都有知。

(唔駛挑撥離間我同晒馬SIR, 我冇話佢尾埸隻藤王乜野!)

Profiles of marko   
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2022-10-04 on 22:10
嘩,我初頭以為「淺草飛」同「富存大師」會係冷門,點知係大熱~~
霍宏聲啲頭馬賠率射程範圍唔應該係大熱架喎~~而兩隻馬上季既表現都好一般。真係唔敢睇。

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
修叔shimari

註冊於: 10/01/2004
發帖數目: 1535
發表於: 2022-10-04 on 22:49
馬圈忌吹噓吹捧是有道理,馬匹不憧說話,智商如小孩,不影響,但人就唔同。

可能大家對獅子座的自傲性格有所放大,認為他一直閉關,香港初體驗會有驚人表現,或許是想太太太多。

人生路不熟,一切從零開始,仲要係奧運馬房開始練,跟得女友又遲遲未操馬同上陣,就知佢有排去適應。而且佢手馬平均比小伍差,如有當年「蔡神仙」首季即以58場頭馬嬴冠軍一半水平已經不錯。

Profiles of shimari   
marko

China
發表於: 2022-10-06 on 00:20
下午六時, 普羅馬迷投注黎生第二場6.4倍 及 第五埸4倍旗下馬匹獨贏賠率,當時投注獨贏全埸為為 六百一十七萬 及 三百一十萬。而開跑時, 該兩場投注在全埸獨贏彩池係, 二仟三百八十八萬 及 二仟九百七十八萬。 (計噤清楚都冇意思,就當六點時兩埸加埋,閒閒地五百萬投注在佢兩隻馬身上。結果凍過雪水, 雙雙冇影。) 哎 阿門。

但晨早香庫論壇都唱到響晒口(如上)再計埋位置,位置Q 練馬師王 孖寶。。。,各各十蚊一注,都慳番成舊水去督魚丸啦。 (話晒一隻係頂頭熱門,另一隻第三熱門,就証明數據結論唔多唔少有用,所以我先唔敢點開罪船主,否則冇資料搜尋, 我頭痕了。)

船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2022-10-07 on 10:59
我買咗五十元神仙蔡,一開場即串Q,諗住應該有機會。誰不知之後一件都無...

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
marko

China
發表於: 2022-10-20 on 11:13
不聼修爺言,吃虧在眼前

不睇香論壇,難贏馬圈錢

如上修爺已早早提醒 。。。quoted "馬圈忌吹噓吹捧是有道理,馬匹不憧說話,智商如小孩,不影響,但人就唔同 。。。。人生路不熟,一切從零開始,仲要係奧運馬房開始練,跟得女友又遲遲未操馬同上陣,就知佢有排去適應。"

..... 昨晚買了"星之寶"的馬友,就算你地冇時間去藏寶(過往論壇點滴)點解唔睇下近期香庫論壇先啊? 都話阻有深厚功力之仕分析(包埋晒馬SIR等人),重唔係你損失!
(當然,我就力贊黎練,手執初出馬的"輸馬免問金牌",唔用就太浪費了)

順帶為黎綀辨護多幾句,在至狗毛上的人體科學研討會上,條女友遲遲未能操馬,其中一可能(只是可能)係俾人"操"得多(唔明,唔好問我,果個係國語講座,你去問懂國語 d 人),証明黎兄從"中"漸進式,按部就班,依次序操起。 贊 贊 贊

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款