登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

本站更新意見或報錯處
管理員: home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 本站更新意見或報錯處 >> 有關帳號多人使用者請留意~~
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 下一頁 )
Author 有關帳號多人使用者請留意~~
鍾國成chungkwokshing

註冊於: 17/10/2005
發帖數目: 400
HK
發表於: 2007-05-05 on 16:36
Quote:

On 2007-05-05 16:18, home wrote:
尊貴的PM大人

我退款,只係比一D認為我將會甘做,而認為我做左,對佢地好唔公平既人,即係例如係你。

如果會員覺得不公平,請致電92701677,或電郵銀行戶口至[email protected]申請退會藉,將會盡快退回餘下會費給閣下。
-----------------------------------------

而如果到之後,仲有人多人使用,但之前佢地又唔退會,甘就不會退款,

訂戶不得更改或終止訂閱服務。如訂戶並不同意任何經修改的訂閱條款,請勿繼續使用訂閱服務。而hkhorsedb.com不會退還已付之訂閱費用。[B]hkhorsedb.com有權取消違反操守訂戶的戶口。 [\B]

唔好口講又唔口講,亦v咩s,試過就知。

現在附上VIP 電郵[email protected],給予我們尊重、又尊貴的 pm大人,你可以專享特快退會程序。

請列明支帳戶口匯豐或中銀。

唔好怪我搭訕..相信pm都係工作使然而對合約條款有所敏感啫..船主大大唔駛咁勞氣既.入得呢度既會員,相信好多都係出於有心支持既,唔會話係你賣我買個種..以和為貴..以和為貴...

Profiles of chungkwokshing   
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2007-05-05 on 16:38
PM單野唔傾架啦,有晒相,口供又有埋。

其實唔攪都得架喎,不過以後你地唔好同我講慢,又或者too many connection睇唔到,你地自己諗辦法勒。

要講就講左,PM大人,攪唔攪你話事丫。

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
文武geniusalex

註冊於: 13/08/2002
發帖數目: 1904
發表於: 2007-05-05 on 16:38
無錯..無錯...hkhorsedb較其他馬網優勝之處..其中一項就是充滿人情味...

Profiles of geniusalex   Email geniusalex   
pmengineers

註冊於: 23/11/2002
發帖數目: 1020
Hong Kong
發表於: 2007-05-05 on 16:41
Quote:

On 2007-05-05 16:18, home wrote:
尊貴的PM大人

我退款,只係比一D認為我將會甘做,而認為我做左,對佢地好唔公平既人,即係例如係你。

如果會員覺得不公平,請致電92701677,或電郵銀行戶口至[email protected]申請退會藉,將會盡快退回餘下會費給閣下。
-----------------------------------------

而如果到之後,仲有人多人使用,但之前佢地又唔退會,甘就不會退款,

訂戶不得更改或終止訂閱服務。如訂戶並不同意任何經修改的訂閱條款,請勿繼續使用訂閱服務。而hkhorsedb.com不會退還已付之訂閱費用。[B]hkhorsedb.com有權取消違反操守訂戶的戶口。 [\B]

現在附上VIP 電郵[email protected],給予我們尊重、又尊貴的 pm大人,你可以專享特快退會程序。

船主人
我和你及很多其他人一樣,並不支持一訂户供他人使用。

另一方面,合約條文內容卻更重要,因其制訂了網主和訂户之間的相互權利與義務,也約束相方的不「合約法」的行動或行違。

現時的條文並不否決一訂户多位址多登入,雖然這情况很令人懷疑一訂户供他人使用的畫面,但若網主不能証明,便不能硬說訂户的香庫服務已供他人使用,並誣詆為違反操守。

不能使用香庫事小,被叮走或退款與否也不是大件事情;但被誣誣衊詆毀就可大可小了,希望你明白。

與其使用行政方式手段,不如盡量完善與訂户的合約條款罷。

pm字

Profiles of pmengineers   
亂買sir (hinchung)hinchung

註冊於: 26/10/2005
發帖數目: 4079
發表於: 2007-05-05 on 16:45
其實船主訂立規則係好事黎既...
起碼可以減少好多connection既問題...
快慢真係好重要架...

PM兄提出既建議我相信只係令規則更盡善盡美而已...

希望大家以和為貴~~大家贏多D...hehe

Profiles of hinchung   
鍾國成chungkwokshing

註冊於: 17/10/2005
發帖數目: 400
HK
發表於: 2007-05-05 on 16:50
Quote:

On 2007-05-05 16:41, pmengineers wrote:
Quote:

尊貴的PM大人

船主人
我和你及很多其他人一樣,並不支持一訂户供他人使用。

另一方面,合約條文內容卻更重要,因其制訂了網主和訂户之間的相互權利與義務,也約束相方的不「合約法」的行動或行違。

現時的條文並不否決一訂户多位址多登入,雖然這情况很令人懷疑一訂户供他人使用的畫面,但若網主不能証明,便不能硬說訂户的香庫服務已供他人使用,並誣詆為違反操守。

不能使用香庫事小,被叮走或退款與否也不是大件事情;但被誣誣衊詆毀就可大可小了,希望你明白。

與其使用行政方式手段,不如盡量完善與訂户的合約條款罷。

pm字

pm,相信船主呢個動作係以會員利益為大前題,合約字眼細節只為其次既啫...

Profiles of chungkwokshing   
pmengineers

Hong Kong
發表於: 2007-05-05 on 16:51
Quote:

On 2007-05-05 16:38, home wrote:
PM單野唔傾架啦,有晒相,口供又有埋。

其實唔攪都得架喎,不過以後你地唔好同我講慢,又或者too many connection睇唔到,你地自己諗辦法勒。

要講就講左,PM大人,攪唔攪你話事丫。

船主人
我並沒有以為自己是你的投訴對象,因而對號入座...只是,看見你選擇用這個方式,有多小...

觀點不再重復,但可重申我的方向,看看可否做得到:「與其使用行政方式手段,不如盡量完善與訂户的合約條款罷。」
pm

船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2007-05-05 on 17:02
甘請問PM大人,點樣先可以做到你所講既「盡量完善與訂户的合約條款」??
你教我好冇??我只係想,無論你係公司或屋企,只要同樣用一個login但唔同ip,就即係有問題。
甘當然。

以你同一情況,我係朋友屋企又開,唔logout,係公司又開,係屋企又開,甘請問,我點先知佢咩時間唔係自己睇,又或者,佢會唔會將username password比左人。

我又真係唔知你所謂既「盡量完善與訂户的合約條款」,點可以保障到我係too many connection時,又或者server慢時,確保我唔會比人插??

呢件事我唔係想針對任何人,只不過如果大家覺得無問題既,我可以唔理,反正你地話我大眼超都一樣,有D User我係唔會理佢有幾個IP Login入黎,PM係其中一個,因為我知佢係唔會甘做,但我又真係想問,其他會員,我未見過既,我想問...我點知??

其實呢度有咩規矩丫,只要上落快捷,我都懶得你幾個login。

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
pmengineers

Hong Kong
發表於: 2007-05-05 on 17:18
Quote:

On 2007-05-05 17:02, home wrote:
甘請問PM大人,點樣先可以做到你所講既「盡量完善與訂户的合約條款」??
你教我好冇??我只係想,無論你係公司或屋企,只要同樣用一個login但唔同ip,就即係有問題。
甘當然。

以你同一情況,我係朋友屋企又開,唔logout,係公司又開,係屋企又開,甘請問,我點先知佢咩時間唔係自己睇,又或者,佢會唔會將username password比左人。

我又真係唔知你所謂既「盡量完善與訂户的合約條款」,點可以保障到我係too many connection時,又或者server慢時,確保我唔會比人插??

呢件事我唔係想針對任何人,只不過如果大家覺得無問題既,我可以唔理,反正你地話我大眼超都一樣,有D User我係唔會理佢有幾個IP Login入黎,PM係其中一個,因為我知佢係唔會甘做,但我又真係想問,其他會員,我未見過既,我想問...我點知??

其實呢度有咩規矩丫,只要上落快捷,我都懶得你幾個login。

2.服務簡介
訂閱服務是指訂閱瀏覽hkhorsedb.com的服務。hkhorsedb.com透過互聯網將訂閱服務傳送至訂戶。訂戶須確定接收訂閱服務之電話線路、電腦硬件及其他裝置操作正常。
hkdb 並沒要求訂户提交單一位址或同意在單一時間/段內+任何位址 去使用香庫服務。

Addendum:
訂户需同意在單一時間/段內+任何位址 去使用香庫服務。

[如同一訂户代號在單一時間/段內, 有超過一個位址登入去使用香庫服務, 先前登入的位址, 將被強制下登出。] --- Can hkdb software handle this?

pmengineers

Hong Kong
發表於: 2007-05-05 on 17:22
Addendum:
訂户需同意在單一時間/段內+任何一個位址 去使用香庫服務。

[如同一訂户代號在單一時間/段內, 有超過一個位址登入去使用香庫服務, 先前登入的位址, 將被強制下登出。] --- Can hkdb software handle this?

Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款