登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 練馬師最常用一招
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 下一頁 )
Author 練馬師最常用一招
rickytlb

註冊於: 20/12/2009
發帖數目: 4020
發表於: 2011-05-22 on 16:16
Quote:

On 2011-05-22 15:19, JimmyMa wrote:

賠率的確是研究賽馬的一部份,但係你有冇諗過乜嘢叫 " 老點 " 這個問題呢?
[/quote]

真似假時假似真
弄假成真那曉因
世人不識真和假
真假如何兩不分...阿彌陀佛...,貧僧法號"一指禪II",善哉善哉...

http://www.tudou.com/programs/view/UcpXeD7z4tg

以wp為例老點飛每場都有,就算我由手抄13格九因歌簿>打數字入excel以至今日嘅半自動dde to excel都見唔小,人哋玩招"落熱升冷"冇計喎!都係果句"入得個局,就要屈服",當你可以"大地在我腳下,國計掌於手中"嘅時候,你仲殺得狠過佢哋呀,好似"光輝出擊"咁你會唔會以回扣方式去落注呢?

Profiles of rickytlb   Email rickytlb     
龍王kamchung

註冊於: 17/09/2005
發帖數目: 1700
發表於: 2011-05-22 on 16:26
中幾多馬關你屁事啦,好料點會放系呢度益呢的咁無謂的人呢。連中幾次多謝都無一句,總要彈三彈四,話嫌人老,又話咁熱門。事前孔明中了又如何,一樣比人左彈右彈,既然如此,又何需再放堅料啊。輸馬由人不是人。是的是的,完了。

Profiles of kamchung   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2011-05-22 on 16:31
Quote:

On 2011-05-22 16:16, rickytlb wrote:
Quote:

On 2011-05-22 15:19, JimmyMa wrote:

賠率的確是研究賽馬的一部份,但係你有冇諗過乜嘢叫 " 老點 " 這個問題呢?

真似假時假似真
弄假成真那曉因
世人不識真和假
真假如何兩不分...阿彌陀佛...,貧僧法號"一指禪II",善哉善哉...

http://www.tudou.com/programs/view/UcpXeD7z4tg

以wp為例老點飛每場都有,就算我由手抄13格九因歌簿>打數字入excel以至今日嘅半自動dde to excel都見唔小,人哋玩招"落熱升冷"冇計喎!都係果句"入得個局,就要屈服",當你可以"大地在我腳下,國計掌於手中"嘅時候,你仲殺得狠過佢哋呀,好似"光輝出擊"咁你會唔會以回扣方式去落注呢?

[/quote]
沒錯啦!老點飛的確差不多每場都有,因為 "老細 "衆多,沒可能每個老細都中,所以就會輪流老點,而最後一定贏錢嘅人,就祗有一個,就係俾料個揸弗人。但如果能把被老點範圍縮窄,依個就係最重要元素啦!

Profiles of JimmyMa   
rickytlb

發表於: 2011-05-22 on 16:33
Quote:

On 2011-05-22 16:10, samana wrote:

尋日姚廐三場各三隻,練馬師又講咗幾多比你知?

如噚日"姚、蔡"出擊邊個知都好,肯定唔會話俾人知,人同此心、心同此理,你話珊姐會唔會爆矮徐料呢?

Profiles of rickytlb   Email rickytlb     
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2011-05-22 on 17:01
Quote:

On 2011-05-22 16:26, kamchung wrote:
中幾多馬關你屁事啦,好料點會放系呢度益呢的咁無謂的人呢。連中幾次多謝都無一句,總要彈三彈四,話嫌人老,又話咁熱門。事前孔明中了又如何,一樣比人左彈右彈,既然如此,又何需再放堅料啊。輸馬由人不是人。是的是的,完了。

閣下所講的意思係依果网站都係無謂的人?所以閣下不會在此放堅料?閣下在此所言的全係放屁?

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2011-05-22 on 17:02
Quote:

On 2011-05-22 16:33, rickytlb wrote:
Quote:

On 2011-05-22 16:10, samana wrote:

尋日姚廐三場各三隻,練馬師又講咗幾多比你知?

如噚日"姚、蔡"出擊邊個知都好,肯定唔會話俾人知,人同此心、心同此理,你話珊姐會唔會爆矮徐料呢?

Ricky生,點會唔話俾人知,你估實搏得贏咩!話俾人知,唔駛自己俾錢買,贏左就收錢,輸左就記數,下次中左先扣回,自己攞錢出嚟買,咁呆九,搏輸左想揾人可憐你就好難囉。所以一係最好就係收多啲高級會員,收收埋埋啲會費袋左落袋先,跟住就次次俾啲熱門料,咁冇乜可能一次半次撞唔中掛?就算輸左都冇問題,一早有8千一萬條輸馬理由備用,點會折唔掂呀!係咪?

rickytlb

發表於: 2011-05-22 on 17:13
Quote:

On 2011-05-22 16:26, kamchung wrote:

又何需再放堅料啊。

哪哪哪...kam兄你呢句就講得唔啱喇,唔想益人都唔好害人,賽馬乃金錢之爭game,作為數據精理應做到"避假熱、捉冷門",咁先可以令人信服。

龍王kamchung

註冊於: 17/09/2005
發帖數目: 1700
發表於: 2011-05-22 on 17:34
Quote:

On 2011-05-22 17:01, samana wrote:
Quote:

閣下所講的意思係依果网站都係無謂的人?所以閣下不會在此放堅料?閣下在此所言的全係放屁?

輸馬由人是小人,是的是的。所謂小人都系這樣的,你做對一百次,只要做錯一次,就彈到你一文不值。唯恐天下不亂。真小人也!!沒有容人之量。真小人也!

Profiles of kamchung   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2011-05-22 on 17:57
Quote:

On 2011-05-22 17:34, kamchung wrote:
Quote:

On 2011-05-22 17:01, samana wrote:
Quote:

輸馬由人是小人,是的是的。所謂小人都系這樣的,你做對一百次,只要做錯一次,就彈到你一文不值。唯恐天下不亂。真小人也!!沒有容人之量。真小人也!

我係小人,兄是君子,OK!問題是你此位君子常常前言不對后語,你想有人入你個會,咁唔經得起人問嘢,点做得長呀?
兄可列舉所做對的一百次,所做對的一十次都得?
我是小人也好,输馬由人也好,我無心呃人錢,所以經得起考驗,人哋駛橫手鬧粗口我都唔會嬲,因為我問心無愧呢!

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2011-05-22 on 18:11
所以我最鍾意星期六跑馬,星期日輕輕鬆鬆,又可以上網吹吓水,温習吓功課,又可以同家人行吓街食吓飯。
不過馬會為左增加投注額都冇辦法,但如果改為每個月跑三個禮拜六,兩個禮拜日就very good啦!

Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款