登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

船主專欄
管理員: home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 船主專欄 >> 獨樂眾樂...付費免費...各取其樂!
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 下一頁 )
Author 獨樂眾樂...付費免費...各取其樂!
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2012-09-22 on 19:32
Quote:

On 2012-09-22 18:39, home wrote:
Hi Linda

我都無炳你,只不過講左,你下次再入就唔當我係朋友。

其實講真,我絕對有能力養到個網,亦有能力再次免費供大家瀏覽,但問題係,我點

解要咁做?

我亦可以每年都加會費,但點解我要咁做?

錢無人會嫌多,但我真係唔係想係呢度穩到好多錢,亦從來無諗過呢度可以養到我。

我知今次件事,有人會覺得我唯利是圖,我真係唔介意個別人仕點睇,當然有些朋友

係真心為我好,我就會用第二D方法連絡佢,講我心聲比佢聽,到最後如果佢都唔認同

,我都無辨法。

我真係無諗過做樣野出黎,會可以個個到認同。問心無愧就OK了。

希望大家都身體健康,開開心心過生活。

船兄,依個世界點會有嘢個個人都認同嫁?總之,你話齋: 問心無愧就OK了。

船兄,不過我都要講句公道說話,但首先我要講係我唔知道咁樣改法係咪好複雜? 如果係,就當我冇講過吧!
你睇即時賠率連贏表馬名R1,13號仲喺成功年代,14號仲喺森水盛,唔通你唔知兩隻馬退出好耐咩?你依啲係咪叫"闊佬賴理"呢?對於你依種態度,我真係唔係咁接受得到囉!

Profiles of JimmyMa   
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2012-09-22 on 19:48
係喎,琴日都經已更新唔到...
我CHECK下。

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
亂買sir (hinchung)hinchung

註冊於: 26/10/2005
發帖數目: 4079
發表於: 2012-09-22 on 20:04
哈哈!大家真係要注意健康呀!^O^

Profiles of hinchung   
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2012-09-22 on 20:14
占兄,我個個人排位表及排位表騎練表都改左。
呢D表係同一時間會更改,琴日電訊補上經已唔得,今朝再睇個人排位表有更新到,但就無留意賠率個表。如果學閣下話齋我係濶老爛理,你估會唔會改到一D,但又改唔到一D呢??

有時講野睇野,係咪了解左先好??

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
dash

註冊於: 30/01/2003
發帖數目: 247
發表於: 2012-09-22 on 20:18
Quote:

On 2012-09-22 16:52, pangshinghon wrote:
見到 dash 的Port,真係好感動,佢講岀我的心聲,我身為亞彭的家人,知道佢生前好鐘意這個平台,以前我都唔明白.
直至亞彭過身後,揾到船主,見到各位朋友留言,好温暖,好似一個大家庭.

在這段日子,我們經常留意網站的討論區,感受下亞彭點解咁重視這個網站和各位戰友.
當日好多網友留言,如日後我們有怎麼困難,都可以留言求助,

所以我們好日子過得好安心,因為知道有好多人在我們身邊,保護我們,

7月份我們要求船主比我交會費,但船主堅持唔肯,仲話只要有網站存在,

亞彭永遠都是VIP,真係好感動,多謝船主...

我再三要求交費,佢都唔肯收,直到最近,知道入數方法,我未經船主同意,入咗會費先,預咗比船主“ 炳 ”,但我真的想支持Hkhorsedb.

我只希望各位當我係新會員,雖然我唔識賽馬,但我鐘意這個平台,

我希望用亞彭的名稱在討論區留言同大家一齊分享.

到時各位唔好誤會,以為有異靈事件.

我個人意見,Hkhorsedb是一個非一段的網站,可以同大家一齊都是一種福氣.

千愁萬苦浮雲過
秋葉冬雪春不同
唯君情誼永如昔
點滴記存此網中

前兩句是送給妳, 希望妳往後每天一切都好!後兩句是送給阿彭, 我與他素未謀面, 但他對此網的感情將永存每位朋友心中!

只要妳有時間, 多在此與各網友交流一下, 不一定是和賽馬有關, 那怕是生活瑣碎事, 我相信這裡都有人願意與妳分享!

Profiles of dash   

發表於: 2012-09-22 on 20:19
占兄係咪講笑咋?hahaha

JimmyMa

Hongkong
發表於: 2012-09-22 on 20:26
Quote:

On 2012-09-22 20:14, home wrote:
占兄,我個個人排位表及排位表騎練表都改左。
呢D表係同一時間會更改,琴日電訊補上經已唔得,今朝再睇個人排位表有更新到,但就無留意賠率個表。如果學閣下話齋我係濶老爛理,你估會唔會改到一D,但又改唔到一D呢??

有時講野睇野,係咪了解左先好??

我知,所以我話複雜就當我冇講過!我知你按更新就自動會改,但係按左更新制都改唔到,係咪就冇得攪?同唔去攪,又或攪就好複雜呢?你知有啲人唔買報紙睇,諗住有db就掂嫁!

JimmyMa

Hongkong
發表於: 2012-09-22 on 20:27
Quote:

On 2012-09-22 20:19, hinchung wrote:

老師,講乜笑?我兩個朋友事?真真都冇咁真!

發表於: 2012-09-22 on 20:31
我剛剛個句都係講笑...haahhahahaa
哈哈

Quote:

On 2012-09-22 20:27, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2012-09-22 20:19, hinchung wrote:

老師,講乜笑?我兩個朋友事?真真都冇咁真!

fatmanchai

註冊於: 10/05/2011
發帖數目: 1136
發表於: 2012-09-22 on 21:11
船主,講多無為,食多會滯,正如你講,問心無愧就得喇!網是你與我們一斑朋友交往的地方,管他••••祝大家身體健康,馬場長勝!

Profiles of fatmanchai   
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款