登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 第九場條10+9+8條三重彩最後既賠率係幾多?
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 下一頁 )
Author 第九場條10+9+8條三重彩最後既賠率係幾多?
elson2012

註冊於: 06/07/2012
發帖數目: 839
發表於: 2013-04-08 on 17:28
Quote:

On 2013-04-08 11:33, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2013-04-08 11:10, rodney wrote:
無可能係系統錯誤.....

老應講的唔知你信否,反正其他人就信了,而我肯定係......... 唔信啦

相信一兩個月後就有多個故事傳出

點講都好,無可能係出錯。

依個係獨立彩池,平時祗有幾百萬投注,投資3千萬落去,咁你話條數點計出嚟?我諗揾齊全世界最TOP嗰幾位精數師出嚟,都計唔掂!投注依幾個戶口肯定馬會內部會做嘢,睇吓依單嘢冚得幾耐?下次網聚,各位網友就一定要到啦!RODNEY一定又有好多秘料擺上枱大爆特爆,唔嚟就係你地自己嘅損失,咪話我唔預先同你地講呀!

原来内里真是有古仔架?
还以为见怪不怪的事只在大陆,睇来华人世界都。。。

Profiles of elson2012   
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2013-04-08 on 18:16
所以以後有人話,今次多寶有千幾萬呀,咩六合彩有金多寶,你可以即刻插佢,「挑,好多咩,都唔夠買條單式三重彩」

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
pmengineers

註冊於: 23/11/2002
發帖數目: 1020
Hong Kong
發表於: 2013-04-08 on 21:03
咁多篇都係魔仔個篇嘅思維同邏輯性高一皮,好過啲假基金佬係呢度狗吠多多聲,抵讚!

關於投注户口,我會應承再講寫一個真人個案比你哋聽,等你哋可以了解多啲及分析三千萬單式三重彩的投注技術及可行性,會盡快!

跟住,有位力奇的東西,我不稱之為先生,係度吠東吠西,用單打方式,卻無的放矢,佢自己相信自己好有料,我亦想/相信(希望佢快D露下面,以免被眾友誤解喇),可惜內涵方面就(我本人意見)有些疑問,涯岸自高很好,不懂謙卑就往往克人爭喇。

如有馬友DB友 支持或反對,請留言。力奇亦不需用顧左右自言方式,炮囗直接對準我,我叫做pm。

Profiles of pmengineers   
d仔dfgghr

註冊於: 29/04/2003
發帖數目: 1705
發表於: 2013-04-08 on 23:00
各位大哥, 未知網上投注限制? 如單票最大額? (望占兄應能解答)

我既簡單猜想...
i. 先從動機
藉此事件 A.能令某方得益 or B. 不能令某方得益 (報復性)
吾感到 ARefhttp:

以下便從B(報復)方向出發.

ii. 落盤實現
C.有人手參與 or D. 不經人手參與 (全電腦). 如魔兄例子, 經電腦運算輸出, 再由人手下注也算屬C.

C.1 - 人手出錯接近0, 理應有主管或經理級別, 睇住投注清單, 投注前、後的運作. 即是最少有1至2人可停止此事. 我需不知道投注上限, 50萬單式足已令人關注. (50萬 x 60次投注 = 3000萬). 多個主管合力才能成事.
C.2 - 投注戶口多個, 密碼應盡不同, 才能分組管理, 也可有更多種密碼管理方法. 外洩出街落注非常難.

D. 電腦出錯
如果經呢類方法落注, 本身會對個系統非常信任. 並非一般的信心可言, 要有此信心, 老細應為系統程式認識好深, 更是參與者的機會好大. 如果要hack, 可以從APP, OS或NETWORK. (Technical 唔識, 哈)

E. 非IT HACK

[有空再補字]

想到呢到呢....
老細同某伙計不和, 伙計報仇, 用D OR E 手段去做.

Profiles of dfgghr   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
d仔dfgghr

註冊於: 29/04/2003
發帖數目: 1705
發表於: 2013-04-08 on 23:04
各位大哥, 未知網上投注限制? 如單票最大額? (望占兄應能解答)

我既簡單猜想...
i. 先從動機
藉此事件 A.能令某方得益 or B. 不能令某方得益 (報復性)
我睇
A因1.單式三重是為組合最多之一的POOL.
2. 三重彩無回扣 url=http://special.hkjc.com/racing/info/ch/betting/guide_rebate.asp]Reference[/url]

ii. 落盤實現
C.有人手參與 or D. 不經人手參與 (全電腦). 如魔兄例子, 經電腦運算輸出, 再由人手下注也算屬C.

C.1 - 人手出錯接近0, 理應有主管或經理級別, 睇住投注清單, 投注前、後的運作. 即是最少有1至2人可停止此事. 我需不知道投注上限, 50萬單式足已令人關注. (50萬 x 60次投注 = 3000萬). 多個主管合力才能成事.
C.2 - 投注戶口多個, 密碼應盡不同, 才能分組管理, 也可有更多種密碼管理方法. 外洩出街落注非常難.

D. 電腦出錯
如果經呢類方法落注, 本身會對個系統非常信任. 並非一般的信心可言, 要有此信心, 老細應為系統程式認識好深, 更是參與者的機會好大. 如果要hack, 可以從APP, OS或NETWORK. (Technical 唔識, 哈)

E. 非IT HACK

[有空再補字]

想到呢到呢....
老細同某伙計不和, 伙計報仇, 用D OR E 手段去做. 應該好快知道乜水做.

Profiles of dfgghr   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
pmengineers

註冊於: 23/11/2002
發帖數目: 1020
Hong Kong
發表於: 2013-04-09 on 00:01
[quote]
On 2013-04-08 11:57, rickytlb wrote:
Quote:

On 2013-04-08 11:47, JimmyMa wrote:
Quote:

Ricky生,唔好意思, 我都冇預你喎!

天空海闊任來往、人鬼神阻刀下亡... ...

老占:
雖然我唔係你番士,但都講SORRY先,因飯局相雖然有格, 但都比D東西耶喻你做銅人, 現在什至刀下亡... 我再度SORRY.
pm字

Profiles of pmengineers   
rickytlb

註冊於: 20/12/2009
發帖數目: 4020
發表於: 2013-04-09 on 01:32
[quote]
On 2013-04-09 00:01, pmengineers wrote:
Quote:

On 2013-04-08 11:57, rickytlb wrote:
Quote:

On 2013-04-08 11:47, JimmyMa wrote:
Quote:

Ricky生,唔好意思, 我都冇預你喎!

天空海闊任來往、人鬼神阻刀下亡... ...

老占:
雖然我唔係你番士,但都講SORRY先,因飯局相雖然有格, 但都比D東西耶喻你做銅人, 現在什至刀下亡... 我再度SORRY.
pm字

你個pm咁鬼好想像力嘅?我諗唔到嘅嘢你都諗得出嚟,高人即係高人啊,你呢招借我言射占占,係人都睇得穿啦!你自己想講到出口想入我數之嘛!低莊格...

Profiles of rickytlb   Email rickytlb     
rickytlb

註冊於: 20/12/2009
發帖數目: 4020
發表於: 2013-04-09 on 01:39
Quote:

On 2013-04-08 21:03, pmengineers wrote:
咁多篇都係魔仔個篇嘅思維同邏輯性高一皮,好過啲假基金佬係呢度狗吠多多聲,抵讚!

關於投注户口,我會應承再講寫一個真人個案比你哋聽,等你哋可以了解多啲及分析三千萬單式三重彩的投注技術及可行性,會盡快!

跟住,有位力奇的東西,我不稱之為先生,係度吠東吠西,用單打方式,卻無的放矢,佢自己相信自己好有料,我亦想/相信(希望佢快D露下面,以免被眾友誤解喇),可惜內涵方面就(我本人意見)有些疑問,涯岸自高很好,不懂謙卑就往往克人爭喇。

如有馬友DB友 支持或反對,請留言。力奇亦不需用顧左右自言方式,炮囗直接對準我,我叫做pm。

吠吠吠...pm主人掟嚿骨頭俾我咬吓得嘛?

Profiles of rickytlb   Email rickytlb     
魔術師hkhorsetrack

註冊於: 21/09/2003
發帖數目: 3067
香港
發表於: 2013-04-09 on 08:40
Quote:

On 2013-04-08 23:04, dfgghr wrote:

我既簡單猜想...
i. 先從動機
我睇
A因1.單式三重是為組合最多之一的POOL.
2. 三重彩無回扣 url=http://special.hkjc.com/racing/info/ch/betting/guide_rebate.asp]Reference[/url]

ii. 落盤實現

D. 電腦出錯

E. 非IT HACK

[有空再補字]

想到呢到呢....
老細同某伙計不和, 伙計報仇, 用D OR E 手段去做. 應該好快知道乜水做.

RE : 先從動機

推算是 駭客 時,我認為有三個可能性.

1. 損人不利己 A型.
純電腦世界駭客, 純惡作劇, 要引起注意
也可能像d仔說, 是報復吧.

2. 損人不利己 B型.
投注世界, 同行如敵國, 打跨對手間接也是自己得益, 有甲集團要擊退乙集團, 於是請來駭客幫手, 要拖垮對手.

3. 損人利己 型.
試想想, 三重彩彩池正常只有投注額6百萬, 該場12匹馬做出1320組合, 平均每個組合僅454元,|
駭客令一條水魚將3千萬打落去單1組合, 然後再去買其他1319組合, 投注金額可以不必太多,
但由於彩池扭曲了, 這樣就輕鬆可以將別人投入的3000萬分一部拿走他了
是集團, 是個人, 身份都無所謂了

又是故仔一則

Profiles of hkhorsetrack   
魔術師hkhorsetrack

註冊於: 21/09/2003
發帖數目: 3067
香港
發表於: 2013-04-09 on 08:51

投注清單?
value - based 投注.
在鎖定賠率前, 根本沒有所謂目標存在, 何來事前投注清單, 可以事前阻止?
現在科技先進, 但怎會有自動落盤的科技呢? 因為馬會那邊會阻止程式hack入投注區ma (純個人想法)
之前說投注部員工如工蟻, 他們不需要思考, 只是拿著電腦計出的output不停入機, 因為是投注時間只有last 1-2min

Profiles of hkhorsetrack   
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款