登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

船主專欄
管理員: home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 船主專欄 >> 道不同,不相為謀
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 )
Author 道不同,不相為謀
fatmanchai

註冊於: 10/05/2011
發帖數目: 1136
發表於: 2018-07-13 on 13:17
一如既往,继续开船!

Profiles of fatmanchai   
seeu

註冊於: 04/09/2017
發帖數目: 1
發表於: 2018-08-20 on 01:35
支持

Profiles of seeu   
skytim

註冊於: 17/09/2012
發帖數目: 39
發表於: 2018-09-02 on 07:18
Quote:

On 2018-07-05 16:00, home wrote:
Quote:

On 2018-07-05 15:23, samana wrote:

船兄及各位大哥, 小弟在此平台有幸結識你們, 實實在在的也學習到不少的知識, 甚至有段時期, DB是我生活的一部份. 感謝船主, 也感謝各位的付出!

作為吃瓜群眾, 我認為可能當中有某些誤會. 姑不論什麼情況, 大家都是幾十歲人, 且就和氣生財, 這件事就過去算了.

平心而論, 兄乃一船之主, 何去何纵仍需要你說了才算.所以, 真心地希望船主收拾心情, 重整旗鼓, 讓這只船繼續乘風破浪, 永遠前進!

為何我只選擇回這帖?而其他帖一論不回?唔係我唔想講多謝你地支持,而係我覺得我唔想再講呢件事,我越講,只會令件事更煩。

SAM兄,呢個帖出完,我都睇到FB之後既留言,我曾經有諗過再搵證據,就係收到風,七月一日某報賠率版係無賠率。我用晒我所餘無幾既人脈幫我搵個份報紙出嚟,最後搵到,但原來人地個日係人手打既,出版係有賠率。

到最後某好友同我講,你搵到呢個,之後就又要搵其他架啦,唔通我要一直圍住呢件事轉、煩?

識我既人就知我為人,唔使解釋

唔識我既人,就更加唔需解釋

所以我除咗呢個帖,我再無任何follow,唔需要證明了。

到我最後回呢個帖,係因為我講咗會退番會費,絕無挑釁之意,如果我係有挑釁之心,就唔會只出一個帖。

講咗我想講既野,就無再想再係呢件事度發聲。

搭句咀,各位,在心中。

我老人家睇見你地都覺得可笑,真係估唔到,原來船主係個無誠信兼滿口大話的人,可惜!

Profiles of skytim   
skytim

發表於: 2018-09-02 on 07:21
Quote:

On 2018-09-02 07:18, skytim wrote:
Quote:

On 2018-07-05 16:00, home wrote:
Quote:

On 2018-07-05 15:23, samana wrote:

船兄及各位大哥, 小弟在此平台有幸結識你們, 實實在在的也學習到不少的知識, 甚至有段時期, DB是我生活的一部份. 感謝船主, 也感謝各位的付出!

作為吃瓜群眾, 我認為可能當中有某些誤會. 姑不論什麼情況, 大家都是幾十歲人, 且就和氣生財, 這件事就過去算了.

平心而論, 兄乃一船之主, 何去何纵仍需要你說了才算.所以, 真心地希望船主收拾心情, 重整旗鼓, 讓這只船繼續乘風破浪, 永遠前進!

為何我只選擇回這帖?而其他帖一論不回?唔係我唔想講多謝你地支持,而係我覺得我唔想再講呢件事,我越講,只會令件事更煩。

SAM兄,呢個帖出完,我都睇到FB之後既留言,我曾經有諗過再搵證據,就係收到風,七月一日某報賠率版係無賠率。我用晒我所餘無幾既人脈幫我搵個份報紙出嚟,最後搵到,但原來人地個日係人手打既,出版係有賠率。

到最後某好友同我講,你搵到呢個,之後就又要搵其他架啦,唔通我要一直圍住呢件事轉、煩?

到我最後回呢個帖,係因為我講咗會退番會費,絕無挑釁之意,如果我係有挑釁之心,就唔會只出一個帖。

搭句咀,各位,在心中。

我老人家睇見你地都覺得可笑,真係估唔到,原來船主係個無誠信兼滿口大話的人,可惜!

[IMG]www.hkhorsedb.com/upload/files/uid_55012_20180710_20.jpg[/IMG

skytim

發表於: 2018-09-02 on 07:52
Quote:

On 2018-09-02 07:21, skytim wrote:
Quote:

On 2018-09-02 07:18, skytim wrote:
Quote:

Quote:

搭句咀,各位,在心中。

[IMG]www.hkhorsedb.com/upload/files/uid_55012_20180710_20.jpg[/IMG

我老人家睇見你地都覺得可笑,睇完以下條link文章先知道真相,真係估唔到,原來船主係個無誠信兼滿口大話的人,可惜!

http://poolshunter.blogspot.com/2018/07/blog-post.html

船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2018-09-02 on 10:13
致jimmyma

做人要善良,也不能被他人欺負,我經已一再忍讓,君子斷交口不出惡言,亦唔會搬弄事非,亦唔想做潑婦。

係呢件事之中,我要講既已講,要修改既亦已修改,季季收幾多錢大家有目共睹。

既然你話我CAP水,又人品唔好又盛,但點解你幾十歲人咁無骨氣?畀我卦咗你仲要每日上嚟幾次??之前仲要借人地戶口上嚟??

真心希望你可以有番啲骨氣,做番個男人。

道不同,不相為謀,唔好將你既思想,強加係我身上。

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款