登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2019- 2020 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 月 費 費 用 為 港 幣 300 元 正, 人 民 幣 200 元 正 。

各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

還沒有帳號嗎?請建立帳號
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

楊駿專欄
管理員: andrew410, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 楊駿專欄 >> 馬會最鐘意白雪雪的騎師
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 )
Author 馬會最鐘意白雪雪的騎師
魔術師hkhorsetrack

註冊於: 21/09/2003
發帖數目: 3067
香港
發表於: 2009-02-25 on 17:57
原來成晚D 11 都有D料到, 唔知編號先生會唔會推介下 ~

Profiles of hkhorsetrack   
HenryLaw

註冊於: 04/01/2007
發帖數目: 129
Hong Kong & North America
發表於: 2009-02-25 on 18:27
多謝魔兄提醒,我認為狺悝Q是很fit的,但路程一定是短好過長(小弟95%認定),用本地騎師更合(除了萬能插穌小滇滇),同意你看法依家係亂跑不合路途去搏減分,若果我係俾策騎指示,今晚一定要開閘即狂衝狂搶,重要快步速,未入直路已說晚安那隻跑法,望明天減三分即落四班,跟住再跳四課(每星期兩次)立即係三月十五號出擊去偷該日的四班千四,到時下重注M阿小綸由頭放到尾都幾和味七至十賠可收貨。

講完西遊,返歸做下半場開鵀L錢機,希堅印到D食卷出來(今晚)我都好開心,事關要留番彈藥星期日「同」佢地「一」起做「世界」。

祝各位師兄大勝好運,拜拜,Henry

Profiles of HenryLaw   Email HenryLaw   
RodRod

註冊於: 05/10/2003
發帖數目: 292
Hong Kong
發表於: 2009-02-25 on 23:31
Henry兄好利害,你點睇穿隻寶天利1800唔掂?r193都放得幾好架 無你喝住我都差D忍唔住落咗搭呀咁好分

Profiles of Rod   
HenryLaw

註冊於: 04/01/2007
發帖數目: 129
Hong Kong & North America
發表於: 2009-02-26 on 09:54
多謝Rod兄睇起小弟,其實寶天利不合千六以上途程,根本牠一早已話左俾我地聽。(1) 外地只跑了兩場短途就過來香港 (2) 血s背景不論父糸Woodborough (即再領風騷,強駒,神勇將軍及牠數匹所謂較好的黑字錦標頭馬stakes winners全部都係千二到千六馬匹),並且其母馬家庭近四代的馬兒也是絕大部份短途平質貨色 (3) R193 場馬匹有大半質平態平,而家叫你買你都唔會落大注 。

因此我將自己放在印銀紙師博們的位置,分享我對此駒之愚見,又禁好彩俾我撞到八成(未有狂搶一招駛出來),我想我的三月大計要廷遲一點了,除非評磅哥哥們未睡醒佢三大分。

Profiles of HenryLaw   Email HenryLaw   
魔術師hkhorsetrack

註冊於: 21/09/2003
發帖數目: 3067
香港
發表於: 2009-02-26 on 12:07
寶天利, 我都係搏搏下, 自己果場只買了 馬友寶....

寶天利有幾個因素,
一是季內已贏馬, 無咩交代壓力,
二是上場是輸了, 順勢再輸也不奇, 畢竟63分,
三是這匹馬上周以第一選身份報1650米, 如果是有心出擊的話, 一係再跑1650米, 一係上周就應該不報那場1650米, 而今次才直接報1800米
四是谷草1800米與田草1800米不同.

至於我有兼顧佢的原因, 的確是那場田草1800米吸引我了, 我認為那場他表現出高水準,

如果以現時三班田草千八米的對手計, 除了一匹危險英駿只屬較具威脅外, 我看不出如果寶天利配楊明輪後, 有什麼馬可以在能力排在牠之上. (PS : 當然季尾出現後起之秀就另當別論)

Profiles of hkhorsetrack   
RodRod

Hong Kong
發表於: 2009-03-13 on 10:10
Henry兄隻三月大計真係出喎,不過無跳四課只係靜雞雞咁念念有辭:你睇我唔倒、你睇我唔倒。反而有隻跳四課既又除罩又換人好似想食人咁款。究竟〝三月大計〞得米定係“跳四課除罩”好啲?大家幫下眼

笑馬由人samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3251
發表於: 2009-03-13 on 11:30
Quote:

On 2009-03-13 10:10, Rod wrote:
Henry兄隻三月大計真係出喎,不過無跳四課只係靜雞雞咁念念有辭:你睇我唔倒、你睇我唔倒。反而有隻跳四課既又除罩又換人好似想食人咁款。究竟〝三月大計〞得米定係“跳四課除罩”好啲?大家幫下眼

“跳四課除罩”果隻係我跟開既大客,雖然我唔明佢一路都唔跑番嬴馬的千四,但睇返佢加罩后跑短建功,加程后除罩果幾仗都近,可能輝哥認定佢長優於短,今次換番贏馬組合,試埋閘比你睇,真係比佢引到腳仔都直埋,點都要試d啦.....
同場最大罧果隻,都唔知係味馬房無出雙糧,所以無人操馬,定係操d馬乍少少無人肯騎,始終都係用番個條靚,唉,感情分都要比番d......
今次學精d,對碰加位子Q玩下啦!

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
RodRod

Hong Kong
發表於: 2009-03-13 on 11:51
我都有望到你愛將阿大罧巴,但係見主理人星期三出埋奶力先出頭仲比人研訊嚇餐死,又見減下一分減下兩分咁快手都就黎搞點,有啲擔心

Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款