登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

楊駿專欄
管理員: home, andrew410

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 楊駿專欄 >> 賽後感!
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 下一頁 )
Author 賽後感!
marko

註冊於: 06/07/2008
發帖數目: 566
China
發表於: 2015-06-05 on 12:06
Ricky, 我同 E-Pepper 幾乎一樣, 希望能贏一杯奶茶錢, 但我不否認, 我幾相信他的評論.

關於他的話題, 從論壇閱讀人數, 反映了一個人好的信譽。你能告訴我, 多少話題已經超過 10,000 次閱讀人數? (換句話說, 你知不知道 E-Pepper 這傢伙或許或許或許浪費多少人時間閱讀他的主題??)

Profiles of marko   
E-Pepper

註冊於: 23/02/2011
發帖數目: 152
發表於: 2015-06-05 on 19:20
首先多謝Marko兄及各路英雄,用過寶貴嘅時間去睇我寫嘅廢話先!真心感謝。
至於Ricky兄提到,注碼方便,點買點追,平注或起個孖,真係無咩研究!只知有運就咩都得。我可以同你分享一下,係我自己嘅!我試過一個賽日贏2百幾粒走,亦都試過連續三個月,齋買Place,都無一隻入過三甲,跑到流鼻血有,跛腳有,騎師跑完過磅唔夠磅取消資格都有,所以邊有心得吖。根本就無心法……最緊要就係運氣!你估中佢個劇本,就係英雄,相反,就梗係狗雄啦!
同埋我就無本事去當份糧噉出!自覺好危險㗎。

Profiles of E-Pepper   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2015-06-05 on 20:57
Quote:

On 2015-06-05 19:20, E-Pepper wrote:
首先多謝Marko兄及各路英雄,用過寶貴嘅時間去睇我寫嘅廢話先!真心感謝。
至於Ricky兄提到,注碼方便,點買點追,平注或起個孖,真係無咩研究!只知有運就咩都得。我可以同你分享一下,係我自己嘅!我試過一個賽日贏2百幾粒走,亦都試過連續三個月,齋買Place,都無一隻入過三甲,跑到流鼻血有,跛腳有,騎師跑完過磅唔夠磅取消資格都有,所以邊有心得吖。根本就無心法……最緊要就係運氣!你估中佢個劇本,就係英雄,相反,就梗係狗雄啦!

Pepper兄,你的 "偶遇" 其實應該好多人都試過,答案都係一個,就係中一鑊勁之後,就由一個普通馬迷變成了專家

Profiles of JimmyMa   
E-Pepper

註冊於: 23/02/2011
發帖數目: 152
發表於: 2015-06-05 on 21:26
占兄!金口一開,言之有理。

Profiles of E-Pepper   
rickytlb

註冊於: 20/12/2009
發帖數目: 4020
發表於: 2015-06-06 on 11:40
Quote:

On 2015-06-05 20:57, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2015-06-05 19:20, E-Pepper wrote:

Pepper兄,你的 "偶遇" 其實應該好多人都試過,答案都係一個,就係中一鑊勁之後,就由一個普通馬迷變成了專家

占占係咪講緊以下呢位...

https://www.youtube.com/watch?v=-UH0KeYR-XY

Profiles of rickytlb   Email rickytlb     
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2015-06-06 on 12:20
Quote:

On 2015-06-06 11:40, rickytlb wrote:
Quote:

On 2015-06-05 20:57, JimmyMa wrote:
Quote:

占占係咪講緊以下呢位...

https://www.youtube.com/watch?v=-UH0KeYR-XY

" 唔好信大熱,好易會輸瓜 " 依句歌詞,就古圈可點了!

marko

註冊於: 06/07/2008
發帖數目: 566
China
發表於: 2015-06-06 on 15:21
E-Pepper, 有時間, 討論下下面的問題.

第一問題是: 你認為孫達志本賽季會取15 win嗎? 第二個問題是: 孫達志自己認為他能做到15 win嗎? 如果不能,剩餘賽事何必要贏 (特別是熱門)?

Profiles of marko   
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2015-06-06 on 18:22
Quote:

On 2015-06-06 15:21, marko wrote:
E-Pepper, 有時間, 討論下下面的問題.

第一問題是: 你認為孫達志本賽季會取15 win嗎? 第二個問題是: 孫達志自己認為他能做到15 win嗎? 如果不能,剩餘賽事何必要贏 (特別是熱門)?

不如我講下我點睇,我個人覺得孫達志能否取15W根本不重要,佢祗想在餘下的賽事,睇下點樣贏得最多錢落袋最實際,畢業與否根本完全不重要!

修叔shimari

註冊於: 10/01/2004
發帖數目: 1541
發表於: 2015-06-06 on 20:04
嘻嘻,如果SIR係公仔箱裡面既主持講呢番話,我會係立即係旁邊補句不代表本電視台立場。

孫叔,可唔可以達標,同佢會唔會即刻搬馬房都有一定關係。

請大家留意,四位下游馬房聯署向馬會申述奧運馬房既困難,似乎是各有想法。

當中,霍老同老鄭都決定繼續留守奧運馬房,究竟他們所遭遇的問題,是否只要馬會承諾有真泳池及增派人手後便可解決呢?另外,奧運馬房是否只有「缺點」,沒有優點呢?

胡森是首位即時決定遷出這「風水地」的馬房,他是否這場大龍鳳的始作俑者呢?

過去,因馬房翻新工程而受影響馬房,馬房成績難免下滑。從今戰肥胡報名馬匹可見,全體馬匹體重應聲急跌。究竟他是心中有數,還是另有盤算呢?

以上只是修叔,個人猜測,不代表香庫平台的立場。

Profiles of shimari   
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2015-06-06 on 21:03
Quote:

On 2015-06-06 20:04, shimari wrote:
嘻嘻,如果SIR係公仔箱裡面既主持講呢番話,我會係立即係旁邊補句不代表本電視台立場。

孫叔,可唔可以達標,同佢會唔會即刻搬馬房都有一定關係。

請大家留意,四位下游馬房聯署向馬會申述奧運馬房既困難,似乎是各有想法。

當中,霍老同老鄭都決定繼續留守奧運馬房,究竟他們所遭遇的問題,是否只要馬會承諾有真泳池及增派人手後便可解決呢?另外,奧運馬房是否只有「缺點」,沒有優點呢?

胡森是首位即時決定遷出這「風水地」的馬房,他是否這場大龍鳳的始作俑者呢?

過去,因馬房翻新工程而受影響馬房,馬房成績難免下滑。從今戰肥胡報名馬匹可見,全體馬匹體重應聲急跌。究竟他是心中有數,還是另有盤算呢?

以上只是修叔,個人猜測,不代表香庫平台的立場。

彭福公園馬房的劣點,各個練馬師都講左,我無謂講了!點解我話光頭佬對今季畢業與否絶不重視,而祗志在揾多啲真銀呢?當然有我嘅理由,大家不妨將佢季初的操練模式(亦即是過往數季操練模式), 拿來與近來操練模式作一比較,就可看到佢係志在揾銀了!

Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款