登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

楊駿專欄
管理員: home, andrew410

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 楊駿專欄 >> 賽後感!
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 下一頁 )
Author 賽後感!
E-Pepper

註冊於: 23/02/2011
發帖數目: 152
發表於: 2015-04-20 on 17:57
生意一路發發發兄:
自問就唔係啲咩高人,不過有時個人就鍾意睇完答案再推翻條問题,發覺原來都可以睇到啲嘢,但係你都知啦,一講提供,就有壓力,又唔想累人,所以一直都係用噉嘅型式,發牙痕。請見諒!
得閒發個帖,好似Marko兄大家研究下。可能噉樣啓發多啲,得着仲大!

Profiles of E-Pepper   
rickytlb

註冊於: 20/12/2009
發帖數目: 4020
發表於: 2015-04-21 on 00:15
唔提酷男由事可,開閘一刻把x火,六拾五蚊落孖四,蔡柏欄藤勁打劫

Profiles of rickytlb   Email rickytlb     
rickytlb

發表於: 2015-04-21 on 11:55
Quote:

On 2015-04-20 17:57, E-Pepper wrote:
一講提供,就有壓力

如果提供嘅馬真係廐/騎目標所在,即係叫人打劫番自己,而揚得滯又有可能靚較不入三甲,真係上下前後左右做人難啊...師兄

Profiles of rickytlb   Email rickytlb     
hhr3216888

註冊於: 08/09/2012
發帖數目: 281
發表於: 2015-04-21 on 18:33
Quote:

On 2015-04-21 11:55, rickytlb wrote:
Quote:

On 2015-04-20 17:57, E-Pepper wrote:
一講提供,就有壓力

如果提供嘅馬真係廐/騎目標所在,即係叫人打劫番自己,而揚得滯又有可能靚較不入三甲,真係上下前後左右做人難啊...師兄

rickytlb兄:多虑la,买马命中已经不易,当然都希望有值博率,但比人打劫,呢样你我无法控制,除非唔赌马啦。无必要杞人忧天

Profiles of hhr3216888   
marko

註冊於: 06/07/2008
發帖數目: 566
China
發表於: 2015-04-21 on 23:02
E-Pepper, 你講得沒錯, 這是一個論壇 = 討論和研究下. 不過, 為了順應民意, 你應該在沒有壓力下, 提供肯定中嘅馬. 方法很簡單, 提供買全餐.

至於研究方面,我到想聽聽你話孫達志幾時先至贏到15場馬?

Profiles of marko   
E-Pepper

發表於: 2015-04-24 on 07:27
我係週三嘅賽事,就買咗條位置2x3(大勇士x小籠兒),都係想揾杯奶茶錢啫!你哋話我邊噉提供咩心水吖……
Marko兄,薛達志唔好追,佢米缸無米,點煮飯呀?
你想捉冷嘢,揾吓阿Me啦!佢對上三月份嗰幾期,跳到好勁又好快時間嗰啲馬,跟住就去試課靚閘,就輸到你PK,跟住呢期就跑哂出嚟!同埋我就子彈唔多,就好少食麥當奴嘅!(早晨全餐)

rickytlb

發表於: 2015-04-24 on 10:55
Quote:

On 2015-04-24 07:27, E-Pepper wrote:
我係週三嘅賽事,就買咗條位置2x3(大勇士x小籠兒),都係想揾杯奶茶錢啫!你哋話我邊噉提供咩心水吖……
Marko兄,薛達志唔好追,佢米缸無米,點煮飯呀?
你想捉冷嘢,揾吓阿Me啦!佢對上三月份嗰幾期,跳到好勁又好快時間嗰啲馬,跟住就去試課靚閘,就輸到你PK,跟住呢期就跑哂出嚟!同埋我就子彈唔多,就好少食麥當奴嘅!(早晨全餐)

師兄響R2同R7做嘢,兩場都係紅燈區內落重飛而得手,隻"善喜"過關後$222到派彩得番$83,孖寶兄弟吔到飽一飽,而"彊屍叻醬"霍/韋就更獨食,開閘前1m內咬兩大啖由$42>$30,所以我都好佩服啲買定而中到嘅派系先知...

E-Pepper

發表於: 2015-04-24 on 18:39
原來如此,被紅燈擊斃……家常便飯,下次嚟過。

E-Pepper

發表於: 2015-04-27 on 07:29
馬始終係血肉造嘅!多跑幾場硬仗,難免會有疲態。
幸福指數以至威爾頓都係,不過跑入有派彩彩池嘅名次已經對少數人有交代。亦都可以以昨日嘅赛績,推算到有一部份嘅馬,自己嘅頂分,大約有幾多。例如大印銀紙,醒目波幅呢啲高班好馬,頂盡了。再上一層就要睇練馬師部署及功力。
講到呢點,喼神就表現到,頂班練馬師同一班練馬師嘅分別,誰可拼,喼神你好嘢!輝哥受你呢巴掌應該都幾痛。

jeff007

註冊於: 15/06/2008
發帖數目: 49
發表於: 2015-04-27 on 11:24
甘佢地过尾場肯定更加仇深似海啦,不过估吾韋達都甘幫手,可惜田鸡心急呢

Profiles of jeff007   
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款