登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

楊駿專欄
管理員: home, andrew410

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 楊駿專欄 >> 賽後感!
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 下一頁 )
Author 賽後感!
修叔shimari

註冊於: 10/01/2004
發帖數目: 1541
發表於: 2015-05-15 on 12:06
韋十三星期三晚全軍覆沒,連一席位置都冇,是今季首次。如不是巧合,今次沙田日賽,定必有頭馬交出。當然這是我的猜想。

Profiles of shimari   
E-Pepper

註冊於: 23/02/2011
發帖數目: 152
發表於: 2015-05-16 on 08:40
嘩!肥胡呢次仲唔等散倉,經典系都走頭,真係人衰行路打倒……,孫達志都差不多,時日無……!
馬係要嚟跑,唔係要嚟𡃶嘅!香港係個無情地,個個馬主都好現實,仲咩要同你講感情,何得何能?

Profiles of E-Pepper   
修叔shimari

註冊於: 10/01/2004
發帖數目: 1541
發表於: 2015-05-16 on 10:52
近年,自從提高「畢業」門檻之後,每季都至少一位練馬師「肥佬」。睇泥今年都唔例外。正所謂:「樹倒胡孫散」嘛。

肥胡杯「咖啡」由熱漸凍,馬主心諗,你今季畢唔倒業,我就拉走架啦。上季仲俾咁大期望人地,話跑4歲系列賽添。

老孫,都唔好得好多,下次賽事連報名馬都冇。馬房今季最大打擊,唔係成績差,而係「偷跳斷正」,搞到董事馬「旺財」系都要同佢分手,劃清界線,問你仲邊有運行呢。

Profiles of shimari   
marko

註冊於: 06/07/2008
發帖數目: 566
China
發表於: 2015-05-18 on 00:01
李易達連續2年肥佬,至今還未散倉。肯定練馬師有方法生存. 遲早有其他馬主欣賞.
有時練馬師輸馬, 馬主仍然贏錢. 這種類型馬主會喜歡胡森孫達志. 此外,沒有必要輪流等待下一場出賽, 每個星期可以出賽. 馬減分更快.

Profiles of marko   
E-Pepper

發表於: 2015-05-19 on 08:05
Marko兄,我喜歡你嘅見解!
人有好多方法去生存,不過真係要用呢種方法,睇怕都命不久矣。
仲有對上一次嘅賽事,何良開飯啦!幾隻都係度……不過捉佢嘅馬入場就好啲,影子廐主會周圍走,特別唔同……。
蔡約翰就還隻首飾系,呢啲定期交貨,講咗好多次,呢啲馬主肯俾錢嘅,練馬師都俾足Face。
不過下次阿萊,同告仔就有交,唔知有無錢收呢?占兄,修哥請指點迷津。

marko

China
發表於: 2015-05-19 on 11:22
E-Pepper, 你講 "何良開飯啦!幾隻都係度……不過捉佢嘅馬入場就好啲,影子廐主會周圍走,特別唔同……" 以我這個白癡,我知道你在現場見影子廐主周圍走, 所以你應贏不少錢。(不要解釋拉, 你講越多 = 越黑)

現在,你明白以前為什麼有人要求你提供貼士, 至少在不少人的心裡, 象徵信任。

結論: 自找壓力, 沒有人會可憐你。現在, 乖乖提供將來每個賽馬日貼士. 提供之後, 自然沒有這一邊壓力. Good boy. ....... 於貼士中不中, 是另一個壓力問題.

E-Pepper

發表於: 2015-05-19 on 19:55
哈哈!我喜歡性情中人,大情大性,多率直!
起碼不用估計,夠真。
為咗令信任我嘅人開心啲,有人提出研究,我亦會盡力作答。
不過事先聲明,跑緊數,爆哂廠,俾收租佬周圍揾緊嘅兄弟,就别信我了,我吹嘅只係杯奶茶,夠唔到命呀!
希望此回覆可三不“不得罪,不失禮,不誤導”。

marko

China
發表於: 2015-05-19 on 21:28
E-Pepper, 明晚賽事, 確實有關於投注策略需要提出研究. 那是投注潘頓的馬(升力, 勝算高, 常勝龍王, 確威龍 +定做領袖)????

首先, 潘頓剛剛威完新加坡, 然後5月23日星期六到澳洲布里斯本東奔馬場競逐東奔一萬錦標(一級賽), 夠威。明晚以上公眾熱門馬, 注意力自然落入他的馬(=熱門), 你認為會贏? 益我地? 是我太天真? 我不敢相信益我地.

麻煩你盡力作答la. 你可以慢慢答, 但最緊要快. Thank you.

E-Pepper

發表於: 2015-05-20 on 08:25
嘩!你講嘅,真係全潘頓嘅熱門。算了,廢話少講。
升力-阿萊上次仲跑緊,都騎進攻……依家揾個潘頓,攪到變大熱門。你話?不過米高跑緊數,可以搏下掛……
勝算高-同升力差不多,獨一樣唔同,馬房唔洗跑數,仲開始同部份馬減分。
常勝龍王-肥文怕熱㗎!
確威龍-我個人觀點,呢隻馬喺一年一度嘅高潮,阿航想益宝力,把握唔到,依家又嚟潘頓,不過一檔可以幫到吓掛。
定做領袖-呢隻馬,根本未提到方法去練,韋達個傻佬搏幾次,都得個桔,揾潘頓可以騎高好多??呢啲衰馬要揾超大師傅,打餐飽,先識死㗎!
不過今晚係法國仔日,點解要袋鼠呢?又話老巫係你偶像,點解今晚唔同佢拍拖呢?

marko

China
發表於: 2015-05-20 on 12:20
感謝E-Pepper花時間分享想法.

即使明知理性的分析不會使馬迷贏錢,我不得不承認, 我提出關於潘頓的問題, 原因是因為我想要巫神. (not 雷神)。只可惜他的馬(喜多屋)熱過龍 + 3T首關 {理性的分析?} 現在只可以要 鴻圖戰士 & 威利飛越

Good Luck tonight. E-Pepper.

Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款