登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

河馬仔專欄
管理員: hiphip3678

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 河馬仔專欄 >> 6月22日高班賽分析(第八場)+越南經濟午彌M欄---河馬仔專欄
Author 6月22日高班賽分析(第八場)+越南經濟午彌M欄---河馬仔專欄
河馬仔hiphip3678

註冊於: 30/08/2004
發帖數目: 6147
發表於: 2008-06-21 on 01:26
講起係本地食越南野其實講十年都講唔哂,近日入到屯門個間叫做西貢X,就搵到一間都幾平甚至有點比呢個價錢水準以上之食物...........

小弟就要左個D餐................

個D餐來到,雖然唔多似七彩,但食落熱辣辣香噴噴,有D札肉,洋蔥,蒜粒,芽菜等等,仲有啖啖沙爹味,確實唔差,其他食物小弟未食過,但眼見隔離檯D炒粉都算幾香,睇下下次小弟可否再試試其他野,再同大家REPORT下......

杯咖啡值得一提,飲落唔酸,有陣陣濃香,加兩蚊都值.

第8場 第一班 1200米 沙田草地 90-110
1.點心-上仗其實贏落都好賺步速,及後輸俾佢之藍基因及星運伯爵再出皆北,冇民哥仲要跑回普通之田草下已失信心,加上狀態僅屬普通下唔值熱門
2.威武雄獅-久休後已覺試閘身重加上毛色淡,近課晨操落腳仍然出腳唔順,跑千二太短唔合發揮
3.友利多-上仗能力擒賺位之開心歡笑但可惜僅負超班馬陽光已係超水準,晨操狀態草閘眼見步大輕盈,對手今仗肯定轉弱下食得糊
4.常歡笑-班底見盡雖然上場都追得唔錯但踱步見頹及毛水淡,今季用得幾盡看來要等待下季
5.極奇妙-單計上場其實冇乜跑錯但都係鬥落唔多勁,狀態起落唔多但今仗對手見強下只屬唔多抵博之邊線馬
6.威利多多-上場隻馬明顯未足下都能力克一對再出串Q之對手,拍大將風範落腳力度續增下冇可能飛
7.永旺財-轉廐後身唔重而且有番季初之精神真係好,此程必定嫌短但今場對手多博得殘左下,其實有得諗
8.大富之星-原來此馬都係跑過呢程一次咁大把,雖然跑落平平無奇,榮仔單跳一課尚算爽身,現時千四可能會長下千二有得諗
9.開心之星-用得太多隻馬見肋骨係時候要呌
10.紅旗威揚-唔跑谷草已可以輸左一節,再跑千二就更無勝算
11.魅力漢子-係有回勇但跑田草又係差好多,看來減緊分等下年先食得

是場心水:3.友利多-6.威利多多-8.大富之星-7.永旺財

Profiles of hiphip3678   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List    

發表於: 2008-06-22 on 15:34
是日兩隻一注全餐Q半注全餐單T膽:

第九場:5.鷹闖-明顯見進步之馬上仗沿途蝕盡位都能同熊中雄差唔多一齊返算係咁,今仗跑千二會較好跑而且磅位唔算太重下有望入Q

第十場:13.幸福得寶-舊年都試過季尾田草爆大冷,雖然弱配但狀態良佳.上場根本冇可能追如果同場對手突然失準下可爆一席冷腳!

Profiles of hiphip3678   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List    
liup

註冊於: 13/09/2003
發帖數目: 2628
發表於: 2008-06-22 on 17:24
Quote:

On 2008-06-22 15:34, hiphip3678 wrote:

第九場:5.鷹闖-明顯見進步之馬上仗沿途蝕盡位都能同熊中雄差唔多一齊返算係咁,今仗跑千二會較好跑而且磅位唔算太重下有望入Q
...

馬後炮!!
河馬仔, 第九場d馬咁參差, 駛唔駛全餐呀? 拿住「鷹闖」做T或單T膽, 拖三至四隻正路腳, 真係諗唔倒點樣會冇錢收?

Profiles of liup   
MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2008-06-22 on 17:44
Quote:

On 2008-06-22 17:24, liup wrote:
Quote:

On 2008-06-22 15:34, hiphip3678 wrote:

...

馬後炮!!
河馬仔, 第九場d馬咁參差, 駛唔駛全餐呀? 拿住「鷹闖」做T或單T膽, 拖三至四隻正路腳, 真係諗唔倒點樣會冇錢收?

我唔搭沉船咪"諗唔倒點樣會冇錢收" lor!

Profiles of MML   

發表於: 2008-06-22 on 17:52
Quote:

On 2008-06-22 17:44, MML wrote:
Quote:

On 2008-06-22 17:24, liup wrote:
Quote:

...

馬後炮!!

我唔搭沉船咪"諗唔倒點樣會冇錢收" lor!

真灰,阿西哥沿途四疊,輸Q輸個NOSE

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款