登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

船主專欄
管理員: home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 船主專欄 >> 開季感
Author 開季感
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2010-09-04 on 19:45
馬季又開鑼,做我呢行最忙就係開季前一排,好多版面都要改,好多程式要寫。

剛好之前接多左份報紙做,所以就更加忙,本來有好長時間做準備,但因人事上或制度上的關係,攪到臨開鑼前六天,要將所有程式更改。

打亂了陣腳,但亦只好捱夜工作,趁年青真係有得做就要做。

呢排社會上發生左好多事,菲律賓個堆人都唔知佢地做乜,唔好講單野發生同處理上既問題,大家都知錯漏百出。

到呢家有香港警方入員,上車時又比警察趕,到最後佢地又話佢地安排上出問題。

到警方人員走,又比海關扣,跟住又話同海關方面溝通上出問題。

呢家,連屍體都調轉。

我想問,佢地呢個國家,到底有咩係唔會出錯架??

年紀大左,對好多野既睇法都無左啖火,試過係深圳比人想偷我野,我真係嬲到想打七佢。

到琴日睇電視,捉到個小偷,個新聞主持問佢點解要偷野,佢答:「你都痴線,你估我想架,我個仔無錢食飯呀」.....

一切,都好理直氣壯。

發覺呢家做事,做人,經已唔係講你有冇道理,而係講你點去講出黎,點去鋪排。

希望大家聽日贏多D。

船主

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2010-09-04 on 20:08
船兄,乜忙到依两日啲晨操都冇落呀?

Profiles of JimmyMa   
楊駿andrew410

註冊於: 09/09/2004
發帖數目: 7157
發表於: 2010-09-04 on 20:43
加油喇船主,我唔好得你幾多,單係上星期係公司做野已超過70個鐘,未開季已差D暴斃。

Profiles of andrew410   
魯賓遜robbinson

註冊於: 02/06/2009
發帖數目: 23
發表於: 2010-09-04 on 21:08
我今季都多咗好多關於賽馬嘅嘢做,真係忙到嘔泡。

樂觀地去諗,愈多愈做,代表愈多機會去爭取表現,阿Q精神,讓自己內心好過一點。

祝大家聽日旗開得勝。

Profiles of robbinson   Go to the user WebSite robbinson   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2010-09-04 on 21:23
年青人,有得做咪好囉!趁後生揾多個錢,第日年紀大啲時,咪唔駛憂喇,再者,有得做就要俾啲心機去做,如果冇得做嘅時候,你就真係想做都冇得俾你做嫁啦!

Profiles of JimmyMa   
船主~~home

發表於: 2010-09-04 on 21:26
sorry占,我今朝早上傳錯左。
呢家更新左。

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
船主~~home

發表於: 2010-09-04 on 21:29
其實做野,我一直都覺得可以再辛苦d都值得。始終穩錢係趁後生。

忙得黎值得就OK。

努力

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款