登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

刨馬技巧
管理員: home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 刨馬技巧 >> 杖義執言 變 幸災落禍
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 )
Author 杖義執言 變 幸災落禍
星運教授starluck

註冊於: 26/05/2010
發帖數目: 5
發表於: 2010-11-08 on 19:21
賽果超出左"估"既範圍, 就唔會有而家大家討論緊既賽果, 係咪?

Profiles of starluck   
marko

註冊於: 06/07/2008
發帖數目: 566
China
發表於: 2010-11-09 on 20:57
唔係, 唔係. 超越"估"的成分係指 啡燈又好, 巨額過關又好, 會唔會"估賽果"禁簡單? 下禁大注的金錢?

還有, 為了尊重作者, 應該討論係- "杖義執言"的評馬"名家"突然講了一句"好彩有隻金鑽龍華頂住". 這是作者的主要議題.

Profiles of marko   
星運教授starluck

註冊於: 26/05/2010
發帖數目: 5
發表於: 2010-11-09 on 22:34
Quote:

On 2010-11-09 20:57, marko wrote:
唔係, 唔係.

你否定左我個答案. 即係我既論點錯左, right?

Quote:

超越"估"的成分係指 啡燈又好, 巨額過關又好, 會唔會"估賽果"禁簡單? 下禁大注的金錢?

因為我既理論錯左, 所以證明我唔明你所指超越"估"既行為係咩. 可否明示?

Quote:

還有, 為了尊重作者, 應該討論係- "杖義執言"的評馬"名家"突然講了一句"好彩有隻金鑽龍華頂住". 這是作者的主要議題.

我同意作者既論點, 所以無野打算討論.

Profiles of starluck   
年年開心poonkamon

註冊於: 14/06/2003
發帖數目: 110
發表於: 2010-11-09 on 22:39
咁多年电台,电視,報紙的接觸,感覺他是企在馬迷的角度,....一句"好彩有隻金鑽龍華頂住". 只能代表部份投注者的心声,唔代表我,因為該場我投注單T,跑出1,3,4被"好彩有隻金鑽龍華頂住". 個人認為,說了取悦部份人,不説天下太平。

記得有一場最高層次的华山論劍,選舉武林盟主,
有個代表樑上子,挺胸激昴咁話,為咗天下千千万万的黎民百姓,貧苦大眾請命而來,並非為有銭人做事而來,結果他贏了掌声,輸了選舉,最高層次的代表深思熟慮,都犯上顧不及全的錯,何况电台主持,臨場直播,苛求了......。

Profiles of poonkamon   
marko

註冊於: 06/07/2008
發帖數目: 566
China
發表於: 2010-11-10 on 10:59
????????????????

No.1 - 星運教授, 我講 "唔係, 唔係", 4個字, 我沒有說過你論點錯左. 你係指"大家討論緊既賽果". 但我澄清我指係啡燈又好, 巨額過關.....沒有討論你的論點是對還是錯的成分. 僅僅是4個字.. "唔係, 唔係".

No.2 - 回答你的問題...超越"估"既行為係咩. 可否明示 (仍然沒有講你既理論錯左), 就像你引用(quote)我的句子. 寫明係 "下禁大注的金錢" 去估". 我真的希望你能教我如何"明示"???

No.3 你同意作者既論點, 所以無野打算討論.我沒有問題. 問題係你寫"係咪?" 一個問號. 我先選擇去答!

有趣, 有趣. 有意思. 有意思.

Profiles of marko   
lovehorsesomuch

註冊於: 14/06/2011
發帖數目: 20
發表於: 2011-06-14 on 20:09
我是新手, 多多指教

Profiles of lovehorsesomuch   
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款