登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 香港金盃之衫應墊𥚃布
Author 香港金盃之衫應墊𥚃布
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2011-02-26 on 17:52
香港金盃之衫應墊𥚃布

寫錯咗,應該係三英戰呂布才對!

譚校長妹姐在樂壇攞獎無數後, 都識大體咁話以後唔攞獎了......
話說依個大魔頭真係唔够風度,大賽獎盃攞完一個又攞一個,都唔知道禮讓廉始,今仗香港金盃又佈下了重陣,派出了三英戰出, 暫時分排熱門頭3位,話要不奪無歸.....話時話,今仗形勢都幾懸殊,果三英分分鐘每個武藝都高過呂布,似乎無セ懸念了.....唔通又係一場好睇唔好賭的賽事劇情?
小弟就中意睇有曲折有離奇的劇情,咁边個扮呂布呢?
睇返依場馬:
1.擂台躉係愛駒白髮魔女,負頂分,主帥來騎大熱合理,惜無錢分,做黃金第一脚.
2.暴欄,半過氣馬王, 盛年巳過兼家有起事,不要也罷.
3.扮嘢大師,偶有佳作馬,大盃當前無霸氣
4.老師,好好人,但秀才造反,三年不成,依幾年都無幾何發火.
5.好兒子,資質有限,只愿無惊無險做三公..
6.火龍果,當糙水果,好睇,唔係太好食,勝在新鮮可作配菜.
7.軟料,送禮佳品,物主同方仔同聲同氣,一直都想做人情,惜屢次失望而回.
8.四眼仔,巨人殺手,但有近視,行得遠恐怕暗器發唔準.
9.- 12 大賽當前蝕分多,除美國仔近日有出下風頭怛似唔够班,其他的充其量係跑下龍套,不寫不提算了,除咗明天醒時有夢遺....

小弟特別注意到七仔換咗阿伯上,食咁耐偉哥都唔上力,印度佬火都嚟埋,今次應是想換人拚個明白,賽前還特意安排阿伯彈咗課,應該唔會玩玩下啩?仲要戴上個蝙蝠俠眼鏡,係咪知道魔女後勁好,故試闡加罩谷前啲,心存大慾矣!

最吸引的係現在有18倍,打個六折都有10倍,小弟覺得絲裯也可做裡布(呂布?)

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
楊駿andrew410

註冊於: 09/09/2004
發帖數目: 7157
發表於: 2011-02-26 on 22:52
Quote:

On 2011-02-26 17:52, samana wrote:
香港金盃之衫應墊𥚃布

譚校長妹姐在樂壇攞獎無數後, 都識大體咁話以後唔攞獎了......
話說依個大魔頭真係唔够風度,大賽獎盃攞完一個又攞一個,都唔知道禮讓廉始,今仗香港金盃又佈下了重陣,派出了三英戰出, 暫時分排熱門頭3位,話要不奪無歸.....話時話,今仗形勢都幾懸殊,果三英分分鐘每個武藝都高過呂布,似乎無セ懸念了.....唔通又係一場好睇唔好賭的賽事劇情?
睇返依場馬:
1.擂台躉係愛駒白髮魔女,負頂分,主帥來騎大熱合理,惜無錢分,做黃金第一脚.
4.老師,好好人,但秀才造反,三年不成,依幾年都無幾何發火.
7.軟料,送禮佳品,物主同方仔同聲同氣,一直都想做人情,惜屢次失望而回.
9.- 12 大賽當前蝕分多,除美國仔近日有出下風頭怛似唔够班,其他的充其量係跑下龍套,不寫不提算了,除咗明天醒時有夢遺....

小弟特別注意到七仔換咗阿伯上,食咁耐偉哥都唔上力,印度佬火都嚟埋,今次應是想換人拚個明白,賽前還特意安排阿伯彈咗課,應該唔會玩玩下啩?仲要戴上個蝙蝠俠眼鏡,係咪知道魔女後勁好,故試闡加罩谷前啲,心存大慾矣!

最吸引的係現在有18倍,打個六折都有10倍,小弟覺得絲裯也可做裡布(呂布?)

你篇文章令我諗起細個睇專業馬訊其中一個專欄 (但唔記得叫咩名),佢每次開頭都咁寫既:

是日也,花果山跑羊,一班馬騮又作反……

2號仔老退,新聞稿都係咁寫,但今季3場,一場熱身,一場對世界各地列強,上場埋欄塞死無騎過……

大魔頭興輪住贏大賽,女皇盃果時如果「廢話一句」起唔返,「白髮魔女」似係波。

近3屆金盃雖然都係主帥贏,但會唔會反傳統,俾隻2號仔行先捧盃??

Profiles of andrew410   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2011-02-27 on 10:10
Quote:

On 2011-02-26 22:52, andrew410 wrote:
Quote:

On 2011-02-26 17:52, samana wrote:
香港金盃之衫應墊𥚃布

睇返依場馬:

你篇文章令我諗起細個睇專業馬訊其中一個專欄 (但唔記得叫咩名),佢每次開頭都咁寫既:

是日也,花果山跑羊,一班馬騮又作反……

2號仔老退,新聞稿都係咁寫,但今季3場,一場熱身,一場對世界各地列強,上場埋欄塞死無騎過……

大魔頭興輪住贏大賽,女皇盃果時如果「廢話一句」起唔返,「白髮魔女」似係波。

近3屆金盃雖然都係主帥贏,但會唔會反傳統,俾隻2號仔行先捧盃??

楊駿,好似係賽馬新聞又或係職業喎?

Profiles of JimmyMa   
Wintackwintack

註冊於: 17/10/2006
發帖數目: 87
發表於: 2011-02-27 on 17:15
職業,背頁或內頁底下專欄,而家沒有了

Profiles of wintack   
楊駿andrew410

註冊於: 09/09/2004
發帖數目: 7157
發表於: 2011-02-27 on 23:00
Quote:

On 2011-02-27 17:15, wintack wrote:
職業,背頁或內頁底下專欄,而家沒有了

噢,我記錯了,多謝各位指証

Profiles of andrew410   
Wintackwintack

註冊於: 17/10/2006
發帖數目: 87
發表於: 2011-03-01 on 00:34
我開始賭馬時看專業,後來因為鍾意職業的往績好似生果日報一樣編排,比較容易睇到之前入位路程名次、贏輸什麼馬。所以這10年以來都是睇職業。有時候輸得多的話會買老五、看他寫的分析幾攪笑的、是是旦旦亂買碰運氣。

Profiles of wintack   

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款