登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

河馬仔專欄
管理員: hiphip3678

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 河馬仔專欄 >> 問你哋驚未?
Go to Page ( 1 | 2 | 3 下一頁 )
Author 問你哋驚未?
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2011-09-19 on 19:15
啱啱琴日嘅賽事,追捧郭立基嘅馬友,你哋輸到驚未呢?睇翻琴日有幾隻馬,擺明練馬師想俾佢威,但係......依啲就叫做所託非人了!

Profiles of JimmyMa   
shwong

註冊於: 08/12/2006
發帖數目: 236
發表於: 2011-09-19 on 19:43
剩係精嘜同相見歡已經嚇夠,佢真係牛力大把,但應變力同換左右鞭完全唔掂。

我諗佢最多適宜1000直路。

但香港個位梁家俊又好似唔同左個人咁既!發生咩事?

Profiles of shwong   
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2011-09-19 on 19:51
Quote:

On 2011-09-19 19:43, shwong wrote:
剩係精嘜同相見歡已經嚇夠,佢真係牛力大把,但應變力同換左右鞭完全唔掂。

乜你見過佢用左手鞭咩?話俾我知邊隻馬。隻足球快线辉哥就摆明俾佢威,啲孖宝飛一早落哂,w入閘又落,結果P都冇埋,輝哥肯定激到 "春袋大過足球"了

JimmyMa

Hongkong
發表於: 2011-09-19 on 19:58
Quote:

On 2011-09-19 19:51, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2011-09-19 19:43, shwong wrote:

乜你見過佢用左手鞭咩?話俾我知邊隻馬。隻足球快线辉哥就摆明俾佢威,啲孖宝飛一早落哂,w入閘又落,結果P都冇埋,輝哥肯定激到 "春袋大過足球"了

唔記得講家俊添,話你知係我眼中,華人騎師中祗有兩個可以用腰力"食"落去,一個係家俊,一個係錢健明,尤已錢健明,前兩年佢係香港騎,我就見佢露一手!

龍王kamchung

註冊於: 17/09/2005
發帖數目: 1700
發表於: 2011-09-19 on 20:01
Quote:

On 2011-09-19 19:58, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2011-09-19 19:51, JimmyMa wrote:
Quote:

唔記得講家俊添,話你知係我眼中,華人騎師中祗有兩個可以用腰力"食"落去,一個係家俊,一個係錢健明,尤已錢健明,前兩年佢係香港騎,我就見佢露一手!

榮仔都唔差啊。師承冼毅力。

Profiles of kamchung   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
龍王kamchung

註冊於: 17/09/2005
發帖數目: 1700
發表於: 2011-09-19 on 20:05
Quote:

On 2011-09-19 20:01, kamchung wrote:
Quote:

On 2011-09-19 19:58, JimmyMa wrote:
Quote:

Quote:

老占,最近二日馬爆到七彩,最咁你發揮啊,你喜歡賭冷馬啊,有無贏到錢啊。我就專供的大熱門。每日只賭二只,哈哈。昨日賭左二只熱門中左,其它場次知道必爆,忍手買十元睇跑馬。

Profiles of kamchung   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2011-09-19 on 20:12
Quote:

On 2011-09-19 20:05, kamchung wrote:
Quote:

On 2011-09-19 20:01, kamchung wrote:
Quote:

Quote:

Quote:

老占,最近二日馬爆到七彩,最咁你發揮啊,你喜歡賭冷馬啊,有無贏到錢啊。我就專供的大熱門。每日只賭二只,哈哈。昨日賭左二只熱門中左,其它場次知道必爆,忍手買十元睇跑馬。

我就冇你咁叻,我一日祗賭一隻,不過就一定係冷門,琴日中完依場都收工了
0069 18-09-2011
15:34 沙田
星期日 獨贏及位置 6 場 2 愜意小開

shwong

註冊於: 08/12/2006
發帖數目: 236
發表於: 2011-09-19 on 22:38
話時話,我又真係未見過佢用左手鞭,但飛快無敵個場既郭立基同琴日個郭立基其實係咪同一個人黎架?

Profiles of shwong   
pmengineers

註冊於: 23/11/2002
發帖數目: 1020
Hong Kong
發表於: 2011-09-20 on 00:33
Quote:

On 2011-09-19 20:12, JimmyMa wrote:
我就冇你咁叻,我一日祗賭一隻,不過就一定係冷門,琴日中完依場都收工了 0069 18-09-2011
15:34 沙田
星期日 獨贏及位置 6 場 2 愜意小開

占先生:
從時尚+愜意, 可見閣下對大力的了解,無容致疑。
小弟不材,現將大力在昨天(18/9)出馬操練大約抽出如下,望占先生能夠進一步解說,讓吾等能大開眼界/福•

馬名 騎師 負磅 練馬師 馬齡 評分 檔位 賠率 走位 名次 分段時間 時間 距離 配備
1 場 瀟洒良駒 普萊西 114 告達理 6 21 13 51 58 59 13 11 10 9 25.55 22.99 24.49 24.48 1.37.51 -6.3/4 H-SWT2
4 場 全德勝 卓利 118 告達理 10 45 10 25 26 35 10 1 2 10 23.34 22.08 25.35 1.10.77 -7.1/2 BT
5 場 榮進蜜運 卓利 133 告達理 4 60 13 66 72 99 13 13 11 6 14.75 23.18 23.97 22.35 1.24.25 -2.1/4
6 場 愜意小開 梁家俊 128 告達理 5 78 14 18 19 24 14 14 12 1 26.37 23.60 23.80 22.71 1.36.48 +鼻位 SRT
7場 愛跑得 梁家俊 130 告達理 6 114 8 8.8 11 15 2 2 2 7 13.70 22.26 23.13 23.75 1.22.84 -4.1/2 B

瀟洒良駒 初出, 8月10日開操, 跳4踱63閘1水23
全德勝 初出, 7月31日開操, 跳5踱73閘0水18
榮進蜜運 初出, 7月28日開操, 跳6踱69閘0水23
愜意小開 初出, 7月27日開操, 跳5踱69閘0水28
愛跑得 初出, 7月26日開操, 跳4踱73閘1水27

Profiles of pmengineers   
河馬仔hiphip3678

註冊於: 30/08/2004
發帖數目: 6147
發表於: 2011-09-20 on 01:12
Quote:

On 2011-09-19 22:38, shwong wrote:
話時話,我又真係未見過佢用左手鞭,但飛快無敵個場既郭立基同琴日個郭立基其實係咪同一個人黎架?

佢個日有咁神勇就好啦

Profiles of hiphip3678   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List    
Go to Page ( 1 | 2 | 3 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款