登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 『賽馬數據富』2013/03/02
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 下一頁 )
Author 『賽馬數據富』2013/03/02
修叔shimari

註冊於: 10/01/2004
發帖數目: 1539
發表於: 2013-03-02 on 13:45
從第二場賽果分析,今日場地偏慢,前置型馬匹,不是想像中有利,因此,修正為後上馬反而有利。

第二場「馬來之珍」、「勇進」皆大外檔後上。餘下草地賽事,大家不妨加入選馬因素。

告達理兩匹王牌馬,配安國倫皆拼失。餘下二人合作兩匹馬,取捨兩難。

Profiles of shimari   
修叔shimari

發表於: 2013-03-02 on 13:57
泥地修叔向來不研究,再加上場地情況利幣不知。

姑且,從霍苗呢系人馬推敲。

「香港王尊」用王牌報名,加上此馬曾被評磅員看好,尚可留意。

修叔shimari

發表於: 2013-03-02 on 14:16
今季權哥好似同韋達有仇禁,季初已經大熱倒灶多次,而且「富吉利」是前置型馬匹,違反今日跑道形勢,不感樂觀。

如果大家認為呢場會有爆冷可能。不妨留意馬房葉楚航,騎師霍勵賢同蔡明紹。

修叔shimari

發表於: 2013-03-02 on 14:45
第1場文家良王牌馬已經贏左。

第5場「全能足球 」係佢第二匹王牌馬,大家不妨加入考慮。

「金鎸龍華」係我比較睇好既潘生座騎,睇下佢可以攞到分勒。

「首飾孖寶」,韋達始終跑蔡神馬,係比較可信D,皆因佢不時下半場先發力。

修叔shimari

發表於: 2013-03-02 on 15:18
畢竟係盃賽,有馬匹有王牌係身始終決心大D。

盃王大摩隻「驪龍」雖然唔係王牌馬,不過,呢期禁先至係大摩係生活態度,我估。

東尼兩張王牌都放泥地,但又已經「精神」左。睇呢只可以二選一,唯有睇呢隻「猛男」啦。

蔡神頭先場泥賽,已經用華將入位。呢隻「醉貓」終於肯增程,當然唔可以睇少啦。

修叔shimari

發表於: 2013-03-02 on 15:56
「巨龍」當然勁啦,不過,韋達今日演出仲勁。今季韋達2倍以下熱門勝出率極低,上次隻「品學兼優」已經好難得先贏倒。今日蔡神表現又一般。呢隻馬倒灶都唔奇,索性留番下次做變倍器好過,對不對 ?

呢場會留意文家良隻「勝利攻略」 。

巨龍如果真係唔贏,位置點都有掛,唔係就電算機都爆炸囉。

修叔shimari

發表於: 2013-03-02 on 16:21
逆向思考,蔡神禁熱隻「巨龍」都贏,呢隻「歡樂時光」又點可以唔兼顧呢 ? 不過,奇怪隻馬唔係諗住跑打呲 ?

去到盃賽,當然認住呢隻「鷹」啦。大摩睇下係咪可以3奪港澳盃勒。

最後一席一定係預留俾澳門代表啦。

船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2013-03-02 on 16:50
Quote:

On 2013-03-02 16:21, shimari wrote:
逆向思考,蔡神禁熱隻「巨龍」都贏,呢隻「歡樂時光」又點可以唔兼顧呢 ? 不過,奇怪隻馬唔係諗住跑打呲 ?

去到盃賽,當然認住呢隻「鷹」啦。大摩睇下係咪可以3奪港澳盃勒。

最後一席一定係預留俾澳門代表啦。

隻歡樂時光臨尾落飛,輸W中Q。

修兄,R9愛寶駒點睇?

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
修叔shimari

發表於: 2013-03-02 on 16:50
計落蔡神最近真係同韋達埋Q多左。上次贏十幾蚊既「品學兼優」賽日。就有「夢仙」同「勁勢」、「喜惑」同「隨心隨意」兩條葉蔡Q。

呢場「善寶」同「愛寶」又可唔可以再埋Q呢?

鄭俊偉爆隻王牌馬「男哥」,呢隻王牌「旅英駿駒」又點呢 ? 不過,都交代左囉喎。

修叔shimari

發表於: 2013-03-02 on 17:33
通常一場賽事有好多馬房多過一隻馬,都係難搞,隨時俾練馬師玩死 !

唯有搵獨立馬匹,安心D啦。

呢場一對王牌馬,都指向打呲做目標,如果有決心既話,應該就係禁簡單。但又點得埋呢。

大告今日黑仔,兩隻第二,睇下呢隻「豪火」可唔可以有安慰獎囉。

權哥,LAST季,打呲無份跑,睇下可唔可以憑「得男」銼下隻打呲大熱門「為王」勒。

Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款