登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

河馬仔專欄
管理員: hiphip3678

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 河馬仔專欄 >> 29/10高班賽分析(第6,7,8,9場)
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )
Author 29/10高班賽分析(第6,7,8,9場)
河馬仔hiphip3678

註冊於: 30/08/2004
發帖數目: 6147
發表於: 2006-10-26 on 22:35
今個星期日咁勁既戲碼,唔睇點得呀!

第6場 第二班 1200米 沙田草地 75-95
1.五五波-操練唔辣都唔敢再話佢得
2.黃鑽石-上仗拉停左達哥今次騎番唔贏點得呀
3.燈膽王-田草千二績唔係太好
4.金獅駿將-二級賽入位馬長遠應以千二起家但初出宜觀望
5.將軍-雖然達哥唔要但馬勇有內檔守好位會易跑
6.得多多-今季初出兼此程未真正顯示出來唔敢介紹
7.電光四射-佢係澳洲騎開試閘幾快應該好快起筷
8.巧奪天工-田草全丁減分
9.茂年精英-谷草較佳
10.皇帝出巡-今仗初升班內檔快馬唔少會有可能被燒乾
11.哈哈妙-上場熱身今仗對手冇咁強要拖
12.快步速-減分格
13.極速之星-上場受阻敗不足據唔好忘記
14.多多勁駒-冇勝算
是場心水:2.黃鑽石-13.極速之星-11.哈哈妙-5.將軍
重點位置Q:2.黃鑽石-11.哈哈妙
十蚊雞精選:13.極速之星

第7場 第二班 2000米 沙田草地 80-100
1.力奇福星-負磅太重對此腳患馬唔好
2.綠色天地-點換配備現時都係等谷草先諗
3.自由武士-場馬唔會得佢放
4.確叻寶-上場贏既對手一D都唔強可拖但位材
5.開心之星-今場對手弱好多應能坐二望一
6.糖果精英-難寄厚望
7.勁河-隻馬上場試準如冷可即食
8.打邊爐-上仗之第二有場地之助今次換人發揮加上倍率唔值
9.衝勁直前-上仗發揮得遲今仗如步速慢佢便易塞
10.威霸熊-田草難跑
11.福闖-隻馬上兩場真係試到準今場再拉長跑練定下年打比睇樣似去
是場心水:11.福闖-5.開心之星-7.勁河-4.確叻寶
重點位置Q:5.開心之星-11.福闖
十蚊雞精選:11.福闖

(講住兩場先,一陣繼續)

Profiles of hiphip3678   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List    

發表於: 2006-10-26 on 23:02
第8場 第一班 1400米 沙田草地 90-110

1.勁闖-隻馬真係回得好急都係近少少先算
2.心中有理-隻老黃忠上場熱身今場唔理佢又驚走近
3.喜皇寶-計馬今仗十拿9穩前速唔慢佢應順利勝出
4.浦東精神-雖然流過蚊飯但能操得出得今仗有入冷位之機
5.俊歡騰-隻馬加分太高谷草尚可捧但一入沙田今仗有危機
6.好有利-點跑都係得個近字
7.水星-已殘勿捧
8.銀太陽-試來試去都未出撀到睇樣減緊分等一次冷門
9.勁好聲-谷草先買
10.齊歌頌-再演電兔角色
11.非我莫屬-上仗跑到火滾隻馬有態應唔怕此群對手
12.自然好-達叔肯騎番呢隻馬應該唔會太差,隻馬回勇中此程雖然短些少亦可拖
是場心水:11.非我莫屬-3.喜皇寶-12.自然好-4.浦東精神
重點位置Q:3.喜皇寶-11.非我莫屬
十蚊雞精選:11.非我莫屬

Profiles of hiphip3678   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List    
鍾國成chungkwokshing

註冊於: 17/10/2005
發帖數目: 400
HK
發表於: 2006-10-27 on 21:26
Quote:

On 2006-10-26 23:02, hiphip3678 wrote:

7.水星-已殘勿捧
9.勁好聲-谷草先買
12.自然好-達叔肯騎番呢隻馬應該唔會太差,隻馬回勇中此程雖然短些少亦可拖
是場心水:11.非我莫屬-3.喜皇寶-12.自然好-4.浦東精神

點解構喜皇寶係咁高呢?

Profiles of chungkwokshing   

發表於: 2006-10-28 on 00:09
Quote:

On 2006-10-27 21:26, chungkwokshing wrote:
Quote:

On 2006-10-26 23:02, hiphip3678 wrote:

7.水星-已殘勿捧
9.勁好聲-谷草先買

點解構喜皇寶係咁高呢?

上仗真係好似真係熱身,睇番呢隻馬初出個場真係好鬼有後勁架,隻馬我覺得一路千四最好跑

發表於: 2006-10-28 on 00:24
今晚繼續講埋第9場,嘻嘻

第9場 本地三級賽 1200米 沙田草地 95+
匯豐卓越理財碗

1.爪皇凌雨-熱身國際賽
2.電光火力-6戰6負唔吼
3.喜蓮戰略-前領馬極多好難突圍
4.紅旗飛揚-上兩仗老馬未熱夠身奈何今仗強手太多
5.鄉村樂韻-未見再進
6.新力升-上仗8成贏阿冼既機智今仗贂樣今次唔會咁筍
7.帝聖名駒-唔係好明點解用偉仔隻馬鬥心好此程點都拖做T腳
8.永利好-上仗有點論盡但今仗形勢有利應可反勝好利威
9.好利威-6戰6勝雖然應有實力勝出但只欠一個RUN
10.騏綵-隻馬好難騎賴仔未必發揮到
11.富盈-落番一班先算
12.紙醉金迷-換埋滇師傅蝕些少分應唔會冇優勢,直指國際賽既馬冇理由唔博埋去
13.機關槍-殘到唔信
14.快而勁-唔夠跑
是場心水:12.紙醉金迷-8.永利好-7.帝聖名駒-9.好利威
重點位置Q:8.永利好-12.紙醉金迷
十蚊雞精選:7.帝聖名駒

(終於寫完啦)

鍾國成chungkwokshing

註冊於: 17/10/2005
發帖數目: 400
HK
發表於: 2006-10-28 on 08:48
Quote:

On 2006-10-28 00:09, hiphip3678 wrote:

點解構喜皇寶係咁高呢?
[/quote]上仗真係好似真係熱身,睇番呢隻馬初出個場真係好鬼有後勁架,隻馬我覺得一路千四最好跑
[/quote]

高班大馬(>1200lbs),近年好似精明大師放頭跑千四好之外,好大部分都係跑1400m以下.我都希望佢跑千四都發揮到後勁

Profiles of chungkwokshing   
lxwizard

註冊於: 04/09/2003
發帖數目: 175
大陸
發表於: 2006-10-28 on 14:34
第8場好利威的確欠熱身,只看現場狀態如何?只要跑出8分水平,入位是沒問題的。永利好這次確有機會反勝。只是這場賠率肯定乏味。

Profiles of lxwizard   
葱蛋炒飯ks

註冊於: 14/09/2003
發帖數目: 257
發表於: 2006-10-28 on 22:45
Quote:

On 2006-10-28 14:34, lxwizard wrote:
第8場好利威的確欠熱身,只看現場狀態如何?只要跑出8分水平,入位是沒問題的。永利好這次確有機會反勝。只是這場賠率肯定乏味。

其实高班賽事好多時都会爆,一些之前冇表現既馬匹会走入黎,就似之前星運爵士.我相信此場会爆到七彩.

Profiles of ks   

發表於: 2006-10-28 on 23:26
Quote:

On 2006-10-28 22:45, ks wrote:
Quote:

On 2006-10-28 14:34, lxwizard wrote:

其实高班賽事好多時都会爆,一些之前冇表現既馬匹会走入黎,就似之前星運爵士.我相信此場会爆到七彩.

但個場要過哂個3隻又真係好難噃

發表於: 2006-10-28 on 23:27
Quote:

On 2006-10-28 08:48, chungkwokshing wrote:
Quote:

On 2006-10-28 00:09, hiphip3678 wrote:

點解構喜皇寶係咁高呢?

上仗真係好似真係熱身,睇番呢隻馬初出個場真係好鬼有後勁架,隻馬我覺得一路千四最好跑
[/quote]

高班大馬(>1200lbs),近年好似精明大師放頭跑千四好之外,好大部分都係跑1400m以下.我都希望佢跑千四都發揮到後勁
[/quote]場馬的確兩隻熱門都有點唔穩既因素

Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款