登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

河馬仔專欄
管理員: hiphip3678

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 河馬仔專欄 >> 7/11高班賽分析(第9,10場)
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )
Author 7/11高班賽分析(第9,10場)
河馬仔hiphip3678

註冊於: 30/08/2004
發帖數目: 6147
發表於: 2006-11-05 on 22:06
今次有墨爾本盃,但谷草8場照舊,又有一番惡鬥啦.

第9場 第二班 1800米 快活谷草地 80-100
1.一定好-隻馬都係殘左操練亦唔多
2.勁好聲-上兩場田草唔夠跑正常回谷草可威脅俊歡騰之馬唔可以唔要
3.真叻仔-上場贏到冇得跑今仗負重左會穩入Q
4.領闖-此程績佳但對手太強只邊線
5.自由武士-今場步速唔慌慢香香居多
6.五穀豐收-前仗千八之第2雖威脅唔大但隻馬今年算好番好多要拖T腳
7.活力金剛-總係記住隻甜蜜至上上場3.7倍
8.加州主教-上場咁快停都係窄窄地
9.寶樹聚盈-此系馬都係要達叔贏先得
10.大贏家-上場咁樣輸又有個"黃鑽石"既心跳回憶
11.高暢-上場推騎好唔好就見仁見智但今場對手強太多
是場心水:10.大贏家-3.真叻仔-2.勁好聲-6.五穀豐收
重點位置Q:3.真叻仔-10.大贏家
十蚊雞精選:10.大贏家

第10場 第一班 1200米 快活谷草地 80-105
1.新東武士-今仗要負頂磅對住班惡爺都好唔睇好
2.至勇名駒-上仗輸得唔遠回師此程可一再威脅
3.快而勁-上程一向耍家分利喤少但拖下都好
4.得運寶-阿摩放手D馬都係有排減分
5.叻蝦王-隻馬都冇乜優點已退化
6.世貿商人-有復甦跡象之馬今仗再排外檔但對手俾前仗更強
7.魅力漢子-上仗有腳患都輕鬆勝出但較驚此廐d馬冇咁急熱食
8.青蝠王-上仗有失平衡致敗但馬仍勇要作配
9.鴻運至尊-次次贏到冇敵手今次增程又會令人懷疑但呢D馬你唔信又出
10.大發雄威-力哥唔騎都係唔多似
11.喜飛勝將-此程略長
12.紅旗威揚-操練停過都係唔要好過
是場心水:9.鴻運至尊-2.至勇名駒-3.快而勁-8.青蝠王
重點位置Q:2.至勇名駒-9.鴻運至尊
十蚊雞精選:2.至勇名駒

小河馬六連環:明晚出

Profiles of hiphip3678   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List    
Anonymous

未註冊
發表於: 2006-11-06 on 08:01

9.鴻運至尊-次次贏到冇敵手今次增程又會令人懷疑但呢D馬你唔信又出
是場心水:9.鴻運至尊-2.至勇名駒-3.快而勁-8.青蝠王

[/quote]
呢场只叻虾王应该唔系黎陪跑的~~要小心哦~~

發表於: 2006-11-06 on 21:58
Quote:

On 2006-11-06 08:01, Anonymous wrote:

[/quote]隻馬上場真係熱身,我都有諗過,但阿東好少係出擊日咁人丁凋零架噃......

小河馬六連環:
第5場:7黃金好勁 11美好祝福
第6場:2雄威 6強中霸
第7場:2極奇妙 8彈彈神童
第8場:6好耐力 10衝鋒槍
第9場:2勁好聲 10大贏家
第10場:2至勇名駒 9鴻運至尊

Profiles of hiphip3678   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List    
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2006-11-06 on 22:25
Quote:

On 2006-11-06 21:58, hiphip3678 wrote:
Quote:

On 2006-11-06 08:01, Anonymous wrote:

隻馬上場真係熱身,我都有諗過,但阿東好少係出擊日咁人丁凋零架噃......

小河馬六連環:
[/quote]
河馬仔兄:
唔明奌解您話红旗威揚操練停过? 達少o的馬,
跑完休息10日8日好平常. 唯一要估就係唔明
達少唔用爱將胡恩達而用赖仔? 雖然睇表面此
駒实力不夠, 但111磅实在太輕, 比上次輕左
21磅, 我觉得有冷脚机会.

Profiles of JimmyMa   

發表於: 2006-11-06 on 22:36
Quote:

On 2006-11-06 22:25, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2006-11-06 21:58, hiphip3678 wrote:
Quote:

隻馬上場真係熱身,我都有諗過,但阿東好少係出擊日咁人丁凋零架噃......

小河馬六連環:

河馬仔兄:
[/quote]但真係整段快試都唔係好覺

JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2006-11-06 on 22:43
Quote:

On 2006-11-06 22:36, hiphip3678 wrote:
Quote:

On 2006-11-06 22:25, JimmyMa wrote:
Quote:

Quote:

小河馬六連環:

河馬仔兄:

但真係整段快試都唔係好覺
[/quote]佢跑完唔夠2星期, 有出番黎踱步同游水,
肯定冇問題, 此隻是賴仔与達少今季首次合作,
睇吓有冇冷火花.

Profiles of JimmyMa   

發表於: 2006-11-06 on 22:47
Quote:

On 2006-11-06 22:43, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2006-11-06 22:36, hiphip3678 wrote:
Quote:

Quote:

Quote:

小河馬六連環:

河馬仔兄:

但真係整段快試都唔係好覺

佢跑完唔夠2星期, 有出番黎踱步同游水,
肯定冇問題, 此隻是賴仔与達少今季首次合作,
睇吓有冇冷火花.
[/quote]係就真係大大獲,跑馬地肯定"乜"聲四起啦,哈哈,祝您明晚好運啦!

lxwizard

註冊於: 04/09/2003
發帖數目: 175
大陸
發表於: 2006-11-07 on 09:38
我也來個六環彩:
R5:雙喜孖寶,美好祝福
R6:雄威,玩具雄心
R7:彈彈神童,綠茵飛駒
R8:好耐力,新通勝
R9:真叻仔,五穀豐收
R10:青蝠王,鴻運至尊

Profiles of lxwizard   
時代巨星CenturyStar

註冊於: 15/04/2003
發帖數目: 688
發表於: 2006-11-07 on 20:53
Quote:

On 2006-11-07 09:38, lxwizard wrote:
我也來個六環彩:
R5:雙喜孖寶,美好祝福
R6:雄威,玩具雄心

兩條冷 Q ! 重要剩係 2 隻, 唔使4-5隻包圍 ! 勁 !

Profiles of CenturyStar   
lxwizard

註冊於: 04/09/2003
發帖數目: 175
大陸
發表於: 2006-11-07 on 22:59
因極奇妙太熱而未押。錯過六環彩。無話可說。

Profiles of lxwizard   
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款