登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

河馬仔專欄
管理員: hiphip3678

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 河馬仔專欄 >> 19/11高班賽分析(第6,7,8場)
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )
Author 19/11高班賽分析(第6,7,8場)
河馬仔hiphip3678

註冊於: 30/08/2004
發帖數目: 6147
發表於: 2006-11-17 on 00:57
今次有兩個預賽,但又同澳門大賽車撞期,唔知睇邊度好.

第6場 本地二級賽 1000米 沙田草地 不設評分
香港短途錦標預賽
1.燦惑-操練已足計分最有利有信心贏得
2.金岡盃-隻馬要阿倫哥番來先買
3.電光火力-回配鵬叔內欄應冇咁多馬撞可買
4.新力升-點都唔信冼生要隻1都唔要佢仲有得贏
5.精英大師-計班仲有D分利望正常跑會近
6.喜蓮戰略-強哥騎都係唔吼
7.好利多-繼續熱身
8.步步勇-操勇而臨此程亦佳阿摩呢隻似有冷味
9.紅旗飛揚-老退中
10.鄉村樂韻-換埋人就更加唔駛諗
11.帝聖名駒-進步已見阻力
12.紙醉金迷-滇仔唔留港騎呢隻馬會唔會再香?
13.快而勁-平磅便冇優勢
14.鴻運至尊-雖然係不敗之師但要越級有難度
是場心水:1.燦惑-3.電光火力-5.精英大師-8.步步勇
重點位置Q:1.燦惑-3.電光火力
十蚊雞精選:1.燦惑

第7場 第二班 1200米 沙田草地 80-100
1.贏得叻-啱啱隻腳先傷過睇一場先
2.經典拍檔-達叔操過都唔要下次先
3.綠色顯男-田草失望
4.長驅-失準馬都係冷先吼
5.歡利多-漸入佳境但此程可能嫌短
6.億銘之寶-話就話跑二千但試閘話過大師就過都幾得人驚
7.燈膽王-換人都係減分多
8.大發雄威-今季算準拖腳有必要
9.金獅駿將-隻馬有D走勢但未足以掃哂
10.幸運寶貝-對手唔強加多二百應穩勝
11.又快又勁-試閘觀感麻麻
12.旅遊專家-試閘能壓贏牛精財星話隻馬即食都未必唔得
13.駕高-來港後試兩次都普通D都係要觀察一場較宜
是場心水:10.幸運寶貝-6.億銘之寶-12.旅遊專家-8.大發雄威
重點位置Q:6.億銘之寶-10.幸運寶貝
十蚊雞精選:12.旅遊專家
(第8場同小河馬六連環明晚待續)

Profiles of hiphip3678   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List    

發表於: 2006-11-17 on 23:00
今日又繼續.........

第8場 本地二級賽 1600米 沙田草地 不設評分
香港一哩錦標預賽
1.牛精福星-搵番柏寶騎番最強路程應唔差但今場睇樣未需博
2.爪皇凌雨-隻馬有番D狀態今場係時候要省番起
3.勝利飛駒-志叔臨時放棄都係熱身居多
4.金碧明珠-跑完又換人阿東唔會用呢隻殺隻歡騰仔啩
5.星運爵士-上仗爆冷腳明顯有好部署今仗未必會咁好跑
6.詩情畫意-班數近盡
7.祝福-要步速快先好跑
8.天仲之寶-上年已用得唔少今仗要突圍都係窄窄地
9.好利威-蓄勢一擊但冇廐侶在場平磅鬥呢班宜拖Q
10.俊歡騰-隻馬殺氣騰騰志在今仗但驚上場出閘唔順就有點危但點都要顧
11.小武士-照計馬主唔報國際賽但點都唔會倒錢落海
是場心水:11.小武士-9.好利威-10.俊歡騰-2.爪皇凌雨
重點位置Q:10.俊歡騰-11.小武士
十蚊雞精選:11.小武士

小河馬六連環:
第5場:4超級神駒 8晶片王
第6場:1燦惑 3電光火力
第7場:6億銘之寶 10幸運寶貝
第8場:10俊歡騰 11小武士
第9場:8水晶皇 11果然好
第10場:5新歡笑 6新馬威

Profiles of hiphip3678   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List    
上帝禁區joey909kl

註冊於: 13/05/2003
發帖數目: 2105
發表於: 2006-11-17 on 23:50
great~好利威~俊歡騰~爪皇凌雨~me2

Profiles of joey909kl   Email joey909kl   Go to the user WebSite joey909kl     

發表於: 2006-11-18 on 00:27
Quote:

On 2006-11-17 23:50, joey909kl wrote:
great~好利威~俊歡騰~爪皇凌雨~me2

咁就一定要一齊中啦!!!
但隻馬膽唔中中哂D腳陰公D噃
隻小武士唔會唗馬主錢掛

lxwizard

註冊於: 04/09/2003
發帖數目: 175
大陸
發表於: 2006-11-18 on 20:12
今日大熱門應該比上次泥地陣一些。找冷門實在無特別心水。補充兩匹半冷門作參攷吧。
第7場:8大發雄威
第9場:3健康大師

Profiles of lxwizard   

發表於: 2006-11-18 on 21:19
Quote:

On 2006-11-18 20:12, lxwizard wrote:
今日大熱門應該比上次泥地陣一些。找冷門實在無特別心水。補充兩匹半冷門作參攷吧。
第7場:8大發雄威
第9場:3健康大師

兩隻都係有近況好既馬

發表於: 2006-11-19 on 15:58
Quote:

On 2006-11-17 00:57, hiphip3678 wrote:
今次有兩個預賽,但又同澳門大賽車撞期,唔知睇邊度好.

第6場 本地二級賽 1000米 沙田草地 不設評分
香港短途錦標預賽
1.燦惑-操練已足計分最有利有信心贏得
2.金岡盃-隻馬要阿倫哥番來先買
3.電光火力-回配鵬叔內欄應冇咁多馬撞可買
4.新力升-點都唔信冼生要隻1都唔要佢仲有得贏
5.精英大師-計班仲有D分利望正常跑會近
6.喜蓮戰略-強哥騎都係唔吼
7.好利多-繼續熱身
8.步步勇-操勇而臨此程亦佳阿摩呢隻似有冷味
9.紅旗飛揚-老退中
10.鄉村樂韻-換埋人就更加唔駛諗
11.帝聖名駒-進步已見阻力
12.紙醉金迷-滇仔唔留港騎呢隻馬會唔會再香?
13.快而勁-平磅便冇優勢
14.鴻運至尊-雖然係不敗之師但要越級有難度
是場心水:1.燦惑-3.電光火力-5.精英大師-8.步步勇
重點位置Q:1.燦惑-3.電光火力
十蚊雞精選:1.燦惑

第7場 第二班 1200米 沙田草地 80-100
1.贏得叻-啱啱隻腳先傷過睇一場先
2.經典拍檔-達叔操過都唔要下次先
3.綠色顯男-田草失望
4.長驅-失準馬都係冷先吼
5.歡利多-漸入佳境但此程可能嫌短
6.億銘之寶-話就話跑二千但試閘話過大師就過都幾得人驚
7.燈膽王-換人都係減分多
8.大發雄威-今季算準拖腳有必要
9.金獅駿將-隻馬有D走勢但未足以掃哂
10.幸運寶貝-對手唔強加多二百應穩勝
11.又快又勁-試閘觀感麻麻
12.旅遊專家-試閘能壓贏牛精財星話隻馬即食都未必唔得
13.駕高-來港後試兩次都普通D都係要觀察一場較宜
是場心水:10.幸運寶貝-6.億銘之寶-12.旅遊專家-8.大發雄威
重點位置Q:6.億銘之寶-10.幸運寶貝
十蚊雞精選:12.旅遊專家
(第8場同小河馬六連環明晚待續)

冇陰公呀!!!!!!!!!!!!!

發表於: 2006-11-19 on 17:05
Quote:

On 2006-11-17 23:00, hiphip3678 wrote:
今日又繼續.........

第8場 本地二級賽 1600米 沙田草地 不設評分
香港一哩錦標預賽
1.牛精福星-搵番柏寶騎番最強路程應唔差但今場睇樣未需博
2.爪皇凌雨-隻馬有番D狀態今場係時候要省番起
3.勝利飛駒-志叔臨時放棄都係熱身居多
4.金碧明珠-跑完又換人阿東唔會用呢隻殺隻歡騰仔啩
5.星運爵士-上仗爆冷腳明顯有好部署今仗未必會咁好跑
6.詩情畫意-班數近盡
7.祝福-要步速快先好跑
8.天仲之寶-上年已用得唔少今仗要突圍都係窄窄地
9.好利威-蓄勢一擊但冇廐侶在場平磅鬥呢班宜拖Q
10.俊歡騰-隻馬殺氣騰騰志在今仗但驚上場出閘唔順就有點危但點都要顧
11.小武士-照計馬主唔報國際賽但點都唔會倒錢落海
是場心水:11.小武士-9.好利威-10.俊歡騰-2.爪皇凌雨
重點位置Q:10.俊歡騰-11.小武士
十蚊雞精選:11.小武士

小河馬六連環:
第5場:4超級神駒 8晶片王
第6場:1燦惑 3電光火力
第7場:6億銘之寶 10幸運寶貝
第8場:10俊歡騰 11小武士
第9場:8水晶皇 11果然好
第10場:5新歡笑 6新馬威

騎得仲有冇核突D呀!無喇喇走2疊轉彎輸個頭,輸到暈

liup

註冊於: 13/09/2003
發帖數目: 2628
發表於: 2006-11-19 on 17:11
Quote:

On 2006-11-19 17:05, hiphip3678 wrote:
騎得仲有冇核突D呀!無喇喇走2疊轉彎輸個頭,輸到暈

你講邊個呀?

Profiles of liup   

發表於: 2006-11-19 on 17:22
我講係隻武士,咁跑都有點礙眼,特別小弟買左佢

Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款