登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

河馬仔專欄
管理員: hiphip3678

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 河馬仔專欄 >> 26/11高班賽分析(第8,9場)
Author 26/11高班賽分析(第8,9場)
河馬仔hiphip3678

註冊於: 30/08/2004
發帖數目: 6147
發表於: 2006-11-23 on 22:18
今次有大震撼跑last一次,又係四連環既大日子,試下玩先!

第8場 第一班 1400米 沙田草地 90-110
其士盃
1.心中有理-今次跑C加3欄有2檔用番舊拍擋冇得飛
2.勁闖-隻馬跑來跑去都唔見起色
3.出奇-相對來說今次拿外檔難跑D
4.開心果-開氣居多
5.新東武士-雖然達叔騎但隻馬係草地攻勢力唔算強
6.機關槍-老退未回
7.好有利-今次對手弱番D但隻馬連場博就只邊線
8.好輝煌-上仗被厚利多狂燒先僅敗今仗應有好留放贏得
9.得運寶-回下氣先吼
10.魅力漢子-隻馬出得都唔會有太差既表現跑長D仲可能好
11.非我莫屬-隻馬分利雖然唔多但今仗馬少都要兼顧
12.搏得威-對手嫌強左D
是場心水:8.好輝煌-1.心中有理-10.魅力漢子-11.非我莫屬
重點位置Q:1.心中有理-8.好輝煌
十蚊雞精選:10.魅力漢子
"開台:賽馬WQT-四連環提供"(暫提供2膽拖7腳先
1,8膽拖2,3,7,9,10,11,12

第9場 第一班 1800米 沙田草地 80-105
1.豐富-磅重兼次次得個近字
2.確叻寶-本來馬最勇但已得國際賽入場劵仲博今場會否博壞隻馬?
3.奮鬥心-上3仗D對手咁強唔輸先奇今仗對手好好多要防冷
4.闖關東-檔外難跑
5.駕進-拉番長會好追D但隻馬里程都差唔多只敢博PLACE腳
6.厚利多-部署打比之馬加長二百仲啱跑
7.開心之星-轉跟前些少反見一般一日未見突破都唔想吼
8.神州六號-仲未有長力跑多輪先
9.活力金剛-前仗爆左今仗回師又熱但柏寶唔要都係唔敢買
10.金剛小子-上仗之走勢一D都唔差跑長D可能仲啱呢隻馬衝
11.糖果精英-今仗前速快馬多唔到佢咁好跑
12.利利多-轉倉操好才出減分已多要防冷
13.超力威 -減分等3班
14.福闖-上仗走勢仲係咁生出閘慢親都第4志叔又唔騎番
是場心水:6.厚利多-3.奮鬥心-10.金剛小子-12.利利多
重點位置Q:6.厚利多-10.金剛小子
十蚊雞精選:10.金剛小子
"開台:賽馬WQT-四連環提供"
6,10膽拖1,2,3,5,9,12,14

Profiles of hiphip3678   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List    
liup

註冊於: 13/09/2003
發帖數目: 2628
發表於: 2006-11-24 on 00:19
Quote:

On 2006-11-23 22:18, hiphip3678 wrote:
...
...

厚利多所有六隻 half brothers 都未贏過千六米以上路程喎, 加長二百至干八, 甚至乎到二千, 係咪真係仲啱跑架?
不過厚利多係 Nordico Princess 所生成就最佳既一匹, 希望佢應付到 la.

Profiles of liup   
lxwizard

註冊於: 04/09/2003
發帖數目: 175
大陸
發表於: 2006-11-24 on 08:51
試玩四環彩:
第9場:2確叻寶>1豐富+6厚利多+7開心之星+14福闖(40元)
第11場:3功力勝+7幸運鑽石+9百浚+11鐵血丹心+12東方遊戲(50元)。
希望能有收穫。

Profiles of lxwizard   

發表於: 2006-11-24 on 22:10
Quote:

On 2006-11-24 00:19, liup wrote:
Quote:

On 2006-11-23 22:18, hiphip3678 wrote:
...
...

厚利多所有六隻 half brothers 都未贏過千六米以上路程喎, 加長二百至干八, 甚至乎到二千, 係咪真係仲啱跑架?
不過厚利多係 Nordico Princess 所生成就最佳既一匹, 希望佢應付到 la.

希望啦,始終都係打比棋子,今仗拉長係好時機

Profiles of hiphip3678   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List    

發表於: 2006-11-24 on 22:12
Quote:

On 2006-11-24 08:51, lxwizard wrote:
試玩四環彩:
第9場:2確叻寶>1豐富+6厚利多+7開心之星+14福闖(40元)
第11場:3功力勝+7幸運鑽石+9百浚+11鐵血丹心+12東方遊戲(50元)。
希望能有收穫。

尾場個條好熱噃!

發表於: 2006-11-25 on 23:15
Quote:

其士盃
4.開心果-開氣居多
6.機關槍-老退未回
9.得運寶-回下氣先吼
是場心水:8.好輝煌-1.心中有理-10.魅力漢子-11.非我莫屬

2.確叻寶-本來馬最勇但已得國際賽入場劵仲博今場會否博壞隻馬?
4.闖關東-檔外難跑
5.駕進-拉番長會好追D但隻馬里程都差唔多只敢博PLACE腳
是場心水:6.厚利多-3.奮鬥心-10.金剛小子-12.利利多

因隻活力金剛退出,"開台:賽馬WQT-四連環提供"現更正如下
6,10膽拖1,2,3,5,8,12,14

獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2006-11-25 on 23:40
Quote:

On 2006-11-24 00:19, liup wrote:
Quote:

...
...

一路都好喜歡此馬,但今場真係有D擔心長力,只好寄望3歲都贏1600m,4歲長力有增長啦。如果今場步速唔快,會較易應付。

Profiles of rodney     

發表於: 2006-11-26 on 00:57
Quote:

On 2006-11-25 23:40, rodney wrote:
Quote:

Quote:

...
...

一路都好喜歡此馬,但今場真係有D擔心長力,只好寄望3歲都贏1600m,4歲長力有增長啦。如果今場步速唔快,會較易應付。

rodney兄都支持隻馬,我唔買唔得啦

(仲有一樣更正,多謝楊駿兄提點,隻厚利多已經過左DERBY年齡,唔該哂!)

發表於: 2006-11-26 on 23:32
Quote:

其士盃
4.開心果-開氣居多
6.機關槍-老退未回
9.得運寶-回下氣先吼

4.闖關東-檔外難跑

今次總算不負眾望,有T又有大冷Q,但早知尾場用奮鬥心做F4膽就有萬八啦,激到我呢!
但今日真係大大大豐收呢!

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款