登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

河馬仔專欄
管理員: hiphip3678

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 河馬仔專欄 >> 河馬仔2月2日賽馬日高班賽分析(第七,九場)+價廉物美六環彩專欄
Author 河馬仔2月2日賽馬日高班賽分析(第七,九場)+價廉物美六環彩專欄
河馬仔hiphip3678

註冊於: 30/08/2004
發帖數目: 6147
發表於: 2008-02-02 on 00:29
講起今次杜拜世界盃賽夜,香港有幾隻如好利威,爪皇跑下外,日本馬都已選出參加.一級賽中,出征馬實力都唔弱

杜拜世界盃:
ヴァーミリアン(vermillion-赤駒)
ダイワスカーレット(Daiwa Scarlet-大和紅馬)

杜拜免稅店錦標:
ダイワスカーレット(Daiwa Scarlet-大和紅馬)

杜拜司馬經典錦標:
ウオッカ(Vodka-伏特加)
ポップロック(Pop Rock-搖滾樂)
メイショウサムソン(Meisho Samson-名將森遜)
マツリダゴッホ(Matsurida Gogh-祭典最高)

(如中文有譯錯請見諒)

第7場 本地三級賽 1800米 沙田草地 90+
百週年紀念銀瓶
1.爪皇凌雨-原來咁大個都未跑過千八,試兩課閘加上單跳狀態只係得七成左右,但相比上兩場之對手又唔係好得咁緊要下點都要拖
2.牛精福星-其實上次力追並遇頗不利之步速都能狂追下都過到隻活力金剛算係勁,隻馬拍金寶兒輸唔緊要,但狀態算係有點肥騰騰,都係一句對手太弱下點都要埋
3.活力金剛-隻馬傷後試閘騎落都係表現麻麻,狀態真係唔好的情況下在此群中難靠,如熱寧棄此馬
4.小武士-單跳已見老態難吼
5.爆炸-此馬肯定千八最好,而且有磅利同埋易跟前跑會非常有利,今次可望報卻爆冷落敗之辱
6.包裝大師-上次跑到極好下僅負爆冷已係有交代,今場狀態已足夠下應該可以穩入三甲
7.確叻寶-已老退之馬等減分才諗
8.領闖-田草唔得就係唔多得,今場減分良機
9.卓爾不凡-蝕分太多旨在參與
是場心水:5.爆炸-6.包裝大師-2.牛精福星-1.爪皇凌雨

第9場 第二班 1600米 沙田草地 75-95
1.花好月圓-同父馬在港多跟前中短途,但隻馬狀態真係頗差,馬身似個橙咁圓未得住
2.玉蜻蜓-雖然話上次不利後追,但佢衝力不夠貫注,望空後僅能同速有點失望,狀態冇乜突破下還是觀望為佳
3.一口田-隻馬係咁多料就咁多料,狀態普通而已等對手再弱多諗
4.福到之星-馬身仍冇進展,毛色淡而肥好難有得爭
5.大贏家-上場起步笨拙,最後再度受困結果落敗.同場對手恰可下用回舊指檔冷腳可拖
6.神州六號-上場跑到一絕都係過唔到,異常難發揮之馬在田草未見太有把握下寧棄
7.鐵拳-狀態並不好而且唔精神,睇落好似打左幾晚鐵拳咁
8.功力勝-上到二班狀態好都出唔到頭再加分過田草便再會難跑
9.喜聚寶-上場平磅下又試用跟前跑下發覺再輸唔遠,隻馬快踱越來越穩定下今仗應有望言勝
10.駕進-狀態在轉倉後見生猛,對手轉弱下只望能應付外檔之劣勢入位
11.好好食-上場在突加四百之下能克服步速之不利下力追第三,今仗對手減弱唔少而且拍陽明先鋒神生步爽,今仗坐二望一格
12.福星拱照-上次對手唔太強,而且高智慧都捱到第三都算係普通而已,今仗隨時係度冇馬放下雖然有利但在二班始終都係班次不利,論狀態單跳算爽,只敢說邊緣而已
是場心水:9.喜聚寶-11.好好食-10.駕進-5.大贏家

Profiles of hiphip3678   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List    

發表於: 2008-02-02 on 00:49
價廉物美六環彩推介:
第五場:7.不得了 9.騰雲
第六場:1.百利寶 5.兄弟班
第七場:5.爆炸 6.包裝大師
第八場:1.財寶天王 9.智勝寶
第九場:9.喜聚寶 11.好好食
第十場:9.健康特快 13.最佳拍檔

大霧五串廿六位置Q(十蚊注要二百六十元)
第三場:9.海中寶 10.一溜煙
第四場:3.再威王 12.金科寶蹄
第六場:1.百利寶 5.兄弟班
第七場:5.爆炸 6.包裝大師
第九場:9.喜聚寶 11.好好食

Profiles of hiphip3678   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List    

註冊於: 12/01/2008
發帖數目: 17
發表於: 2008-02-02 on 01:02
你条死佬~河马仔,次次比米D流料~没场中的。你系米想害死人,你系米做庄的。你玩野啊~

Profiles of 7724872   

發表於: 2008-02-02 on 10:10
Quote:

On 2008-02-02 01:02, 7724872 wrote:
你条死佬~河马仔,次次比米D流料~没场中的。你系米想害死人,你系米做庄的。你玩野啊~

哈哈哈哈,唔緊要,您唔喜歡可以買對家,當我做燈冇問題,我唔介意

龍王kamchung

註冊於: 17/09/2005
發帖數目: 1700
發表於: 2008-02-04 on 10:29
呵呵呵

Profiles of kamchung   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
liup

註冊於: 13/09/2003
發帖數目: 2628
發表於: 2008-02-04 on 13:09
Quote:

On 2008-02-04 10:29, kamchung wrote:
呵呵呵

我亦不同意此駒收身冇進展, 獲利兄更認為有點兒過瘦似"臘腸狗", 賽前我倆已在另一個post提出上述的睇法。
意見不同, 很平常不要緊, 正面和對筆者較公道的做法是賽前表達自己不同的看法, 並非有賽果後才發出冇聊冇意義的"呵呵呵"怪聲。

Profiles of liup   
獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2008-02-04 on 14:38
Quote:

On 2008-02-04 13:09, liup wrote:
Quote:

On 2008-02-04 10:29, kamchung wrote:
呵呵呵

我亦不同意此駒收身冇進展, 獲利兄更認為有點兒過瘦似"臘腸狗", 賽前我倆已在另一個post提出上述的睇法。
意見不同, 很平常不要緊, 正面和對筆者較公道的做法是賽前表達自己不同的看法, 並非有賽果後才發出冇聊冇意義的"呵呵呵"怪聲。

liup,
我話似"臘腸狗"純講下笑咋!! 因為見魔兄話似 Garfield嘛..

其實我睇晨課都覺略重身,但當日對貼欄前置馬有利,且步速不快,對"福到之星"有利。

我認同你的意見,賽前的交流甚至火花較馬後炮來得更有義意。

而且要得人家尊重,首要懂重尊重別人。

Profiles of rodney     
liup

註冊於: 13/09/2003
發帖數目: 2628
發表於: 2008-02-04 on 15:31
Quote:

On 2008-02-04 14:38, rodney wrote:
liup,
我話似"臘腸狗"純講下笑咋!! 因為見魔兄話似 Garfield嘛..

其實我睇晨課都覺略重身,但當日對貼欄前置馬有利,且步速不快,對"福到之星"有利。
.....

啊! 我都R哂頭, 點解會話似"臘腸狗"咁誇張, 原來係講笑
放完大假又要再番工應付沉重工作, 連人也欠缺了幽默感。

Profiles of liup   

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款