登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

河馬仔專欄
管理員: hiphip3678

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 河馬仔專欄 >> 河馬仔3月9日賽馬日高班賽分析(第九,十場)+價廉物美六環彩專欄
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )
Author 河馬仔3月9日賽馬日高班賽分析(第九,十場)+價廉物美六環彩專欄
河馬仔hiphip3678

註冊於: 30/08/2004
發帖數目: 6147
發表於: 2008-03-08 on 12:26
小弟今次患上感冒,今次冇乜精神寫太多啦,下次才補上啦,希望大家原諒.

第9場 第二班 1000米 沙田草地 80-100
1.愛馬寶-原打比馬未能入選後首戰出賽,在新西蘭跑左八場都算準繩,但可惜來港後操練只嫌唔夠勇銳,馬肚位未收得夠正,仍然係圓,拍海之宏之草閘明顯力度唔多夠下危險熱門
2.安畋-上次沿途外疊結果輸得唔多遠,此馬實際並唔需要只用跟前之跑法,對手大多非強下偷雞有望,狀態尚佳還有點火
3.金獅駿將-副練單跳身輕有力,上場贏到的名店之星及魄力王都已悉數勝出.今戰雖然萊哥唔要但拖腳都可諗
4.聲威旺-上場大外疊轉彎踩油用力唔少所以斷得正常,縮回一千可以一博,可能此馬要跑一千同千四會更好,好像同滇仔對調座騎下兩隻都可兼顧
5.常歡笑-上場偷到玉峽生輝已經用得極多,踱步已唔夠火下上埋班可以放棄
6.長驅-拍喜蓮精彩僅是普通而已,跑一千相對太促同場又有快馬搶下已到頂之馬機會看淡
7.期望-上場在外疊之馬多數唔得,今次縮程後只衝一段後上下可趁對手弱入位,快踱有精神下可再諗
8.紅旗威揚-對手再強跑回田草直路欠把握,狀態尚算勇銳
9.鑽飾光芒-連跑三次意外重重上場又係不停外疊但輸唔遠,基本上唔轉彎都頗好,巫生親跳一課步伐暢順下但要諗諗此馬係論論盡盡冷敲熱避
10.多快樂-轉倉轉手後神態尚可但路短太難跑
11.去馬-上戰跑到一絕都要輸又快又勁,就算馬身靚都要唔落
12.幸運精英-現在急促步署落班下難有憧憬
13.燈嵗王-落三班機會大好多,現時仍非好
14.鷹闖-拍步步到用試閘常起步慢,馬身未收實下要熱身才佳
是場心水:7.期望-2.安畋-4.聲威旺-3.金獅駿將

第10場 第一班 1600米 沙田草地 80-105
1.新力勁-漸走下坡之馬快踱之下連火氣都唔多
2.喜蓮精彩-拍長驅明顯與以往兩場之狀態好左好多,力度已夠下今場對手又多二班分子位置機高
3.喜得法-上場極度不利下在最後怒追得第三,實際蝕位無數.因今場快馬唔多下如可跟前些少下可望WIN得
4.富士晨曦-休息一會後跑此程看來為熱身居多,此程亦唔啱追
5.寶樹勁盈-已退出
6.玉蜻蜓-跳兩段火氣唔夠,出腳麻麻,今季已見唔番下減分多些少才諗
7.大贏家-今季用得唔少下已見盡之馬跑田草非常吃虧
8.一口田-上場第四僅跑回自己實力而已,進步唔多之馬晨操見疲下寧棄
9.功力勝-此馬長期失運今場真係對手其弱,WIN一定唔捧但QIN機會應唔低,摩廐三隻應以此駒較醒神
10.皇仁飛駒-此馬已見到盡再排外檔兼今場應會出現慢步速下更冇理由要
11.勝眼光-仲未熟透之馬上場不停內閃,講真今場對手比上場強唔少,衝衝再出只敢拖腳
是場心水:3.喜得法-9.功力勝-2.喜蓮精彩-11.勝眼光

Profiles of hiphip3678   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List    

發表於: 2008-03-08 on 19:49
價廉物美六環彩推介(兩元注要一百二十八元)
第六場:5.自然旺+6.中國陸家
第七場:6.星際雄師+11.龍翔
第八場:4.實業飛駒+10.利之寶
第九場:2.安畋+7.期望
第十場:3.喜得法+9.功力勝
第十一場:4.駿達駒+14.百真

大霧位置Q過關5串26推介(十元注要二百六十元)
第六場:5.自然旺+6.中國陸家
第七場:6.星際雄師+11.龍翔
第九場:2.安畋+7.期望
第十場:3.喜得法+9.功力勝
第十一場:4.駿達駒+14.百真

Profiles of hiphip3678   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List    
Heart and Souljamestam007

註冊於: 12/04/2007
發帖數目: 108
發表於: 2008-03-08 on 23:03
價廉物美六環彩推介(兩元注要一百二十八元)
第六場:5.自然旺+6.中國陸家 (吾驶买)
第七場:6.星際雄師+11.龍翔 (吾驶买)
第八場:4.實業飛駒+10.利之寶 (吾驶买)
第九場:2.安畋+7.期望 (吾驶买)
第十場:3.喜得法+9.功力勝 (吾驶买)
第十一場:4.駿達駒+14.百真 (吾驶买)

大霧位置Q過關5串26推介(十元注要二百六十元)
第六場:5.自然旺+6.中國陸家 (吾驶买)
第七場:6.星際雄師+11.龍翔 (吾驶买)
第九場:2.安畋+7.期望 (吾驶买)
第十場:3.喜得法+9.功力勝 (吾驶买)
第十一場:4.駿達駒+14.百真(吾驶买)

全部都唔驶买一只都無! 下次记得註明 !

Profiles of jamestam007   

發表於: 2008-03-08 on 23:14
咁您要講得出,做得到之好噃,一陣間再中就唔好意思啦

發表於: 2008-03-08 on 23:46
等我比2只你买
第二场 3好味皇
第五场 14精图

WP 2 X 3 =$1,000, Total $8,000

發表於: 2008-03-09 on 00:01
Quote:

On 2008-03-08 23:46, jamestam007 wrote:
等我比2只你买
第二场 3好味皇
第五场 14精图

WP 2 X 3 =$1,000, Total $8,000

呢兩隻我都飛哂,但我都會祝您中.

發表於: 2008-03-09 on 14:37
Quote:

On 2008-03-08 23:46, jamestam007 wrote:
等我比2只你买
第二场 3好味皇
第五场 14精图

恭喜JAMESTAM兄中到2隻WIN,雖然本人對您之賽馬理論並不認同,但都恭喜您中啦

發表於: 2008-03-09 on 14:48
等我比2只你买
第二场 3好味皇 W25.5 P13.5
第五场 14精图 W68 P25.5

有无跟我买啊 , 除本就有40,000元, 下次再比你, 不过唔好比噉多人知!

發表於: 2008-03-09 on 17:20
終於中番第十場三重彩啦!

liup

註冊於: 13/09/2003
發帖數目: 2628
發表於: 2008-03-09 on 17:41
Quote:

On 2008-03-09 17:20, hiphip3678 wrote:
終於中番第十場三重彩啦!

咦! 我都中第十場三重彩喎

Profiles of liup   
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款