登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

07-08年度個人實力挑戰賽★★★
管理員: home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 07-08年度個人實力挑戰賽★★★ >> 幸福得寶“脫B罩”,今次可以“到你來”
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 下一頁 )
Author 幸福得寶“脫B罩”,今次可以“到你來”
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2008-06-26 on 21:29
Quote:

On 2008-06-26 17:43, samana wrote:
Quote:

On 2008-06-26 16:52, MML wrote:
重有, 斟杜利萊騎, 抽出大外欄衝, 睇吓衝個第幾名啦。
另一隻唔用韋達啦, 試吓本地至 top 騎師。

mml兄 Tks.期待!期待!

我都好期待, 如果又再揾杜利萊騎, 咁就可以諗少隻囉

Profiles of JimmyMa   
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2008-06-27 on 06:31
Quote:

On 2008-06-26 21:29, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2008-06-26 17:43, samana wrote:
Quote:

On 2008-06-26 16:52, MML wrote:

占兄又唔使睇得咁灰.不過尋晚我發梦華哥同二隻"得寶"傾計:馬会開過會.七一我祇能W一隻,你二隻邊個出.飛駒指着幸福說"飛佢.飛佢."......
好一隻得寶飛佢.等我上!

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2008-06-27 on 11:47
Quote:

On 2008-06-27 06:31, samana wrote:
Quote:

On 2008-06-26 21:29, JimmyMa wrote:
Quote:

Quote:

占兄又唔使睇得咁灰.不過尋晚我發梦華哥同二隻"得寶"傾計:馬会開過會.七一我祇能W一隻,你二隻邊個出.飛駒指着幸福說"飛佢.飛佢."......
好一隻得寶飛佢.等我上!

呢一糸馬主, 同華哥淵源甚深, 可以講扳都唔会走.
所以係環竟咁好之下, 仍然如果揾萊哥去騎, 一定係豬头骨, 倒不如輸埋呢場, 下季落四班到時鍾意點食就點食喇

晒馬samana

發表於: 2008-06-30 on 11:59
今場很多對手都似是而非,幸福的口氣真係可以大D,又配返旺榮騎,小弟建議買一條PQ搭#11"嫖技王"上仗偷襲失逞,能帶能追,一席應穩,而家又實在諗唔倒呢係PQ點會無錢收?

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
龍王kamchung

註冊於: 17/09/2005
發帖數目: 1700
發表於: 2009-02-10 on 07:45
Quote:

On 2008-06-20 20:31, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2008-06-20 15:56, kamchung wrote:
幸福得寶 老馬退化,下季降四班負中磅才買啦。七歲馬居三班評分無利。上季執三W。用得太多。居四班仍要負輕磅先有機會。

kamchung兄, 此馬養在華廐, 肯完未用盡, 個人覺得佢尚未退化, 上季執三W, 您睇係乜騎師先得架?
此場有馬担飛, 必有分头, 難道您認為此馬入位置机会都冇嗎?

本人去年推論幸福得寶降四班負輕磅才可買,如今脫罩急出負115磅是時候起筷了,大家留意了,信則可跟少少淮。8歲老馬減夠分了。今場一定會近。贏唔贏到就唔知。

Profiles of kamchung   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
晒馬samana

發表於: 2009-02-10 on 09:09

[/quote] 本人去年推論幸福得寶降四班負輕磅才可買,如今脫罩急出負115磅是時候起筷了,大家留意了,信則可跟少少淮。8歲老馬減夠分了。今場一定會近。贏唔贏到就唔知。
[/quote] kamchung兄,你都係減夠分,又可以連場上名了,小弟一如既往咁十卜你!

龍王kamchung

發表於: 2009-02-10 on 09:18
風水佬握你十年八年啊,上季的推論要落四班輕磅,已經中左一半了。如你上季一直無買此馬,已經省了不少錢了。但今次一定要跟少少,因評分到差不多降班邊線,通常的練馬師一定會降前搏一次,測試一下的馬退化到什麼程度,假如得個近字則推論降五班後什麼磅位才可食得,假如跑位置則降班負重也可食得,假如跑四五名則可能降後要到115磅了。8歲馬退化減分通常都比正常馬大副度。

Profiles of kamchung   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
魔術師hkhorsetrack

註冊於: 21/09/2003
發帖數目: 3067
香港
發表於: 2009-02-10 on 15:02
此馬減分正值如日方中之勢,
騎師亦非此廄有意硬拚之材,
今五班愛菊已退, 騰雲已勝, 馳會否等降班而再上之乎

Profiles of hkhorsetrack   
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2009-02-10 on 18:35
Quote:

On 2009-02-10 09:18, kamchung wrote:
風水佬握你十年八年啊,上季的推論要落四班輕磅,已經中左一半了。如你上季一直無買此馬,已經省了不少錢了。但今次一定要跟少少,因評分到差不多降班邊線,通常的練馬師一定會降前搏一次,測試一下的馬退化到什麼程度,假如得個近字則推論降五班後什麼磅位才可食得,假如跑位置則降班負重也可食得,假如跑四五名則可能降後要到115磅了。8歲馬退化減分通常都比正常馬大副度。

kamchung兄, 見您再出post, 真係莫名的振奮. 幸福得宝最近2場已走得好近啦, 仲要走幾近呀? 而 " 8歲馬退化減分通常都比正常馬大副度 " 這理論, 亦像一些黄綠醫師所講 " 您踎低拾零廿分鐘, 起身係咪覺得暈暈地呢?" 等相同理論. 其實我地最想聽您講, 幸福得宝今仗機會如何? 買W好, 定買P好? 抑或唔駛䏲, 明仔又騎唔騎得掂? 因為一隻浚鋒天河, 有人已經輸到瀬尿喎

龍王kamchung

發表於: 2009-02-11 on 01:12
幸福得寶 今次機會是有的,只當冷門機會賭。皆因同場梁定華另一只馬 (穿針引線) 也有機會,我會二只買對碰W.再講8歲老馬始終靠不住。梁明偉騎過此馬幾季前,一定騎得掂此馬有餘。8歲馬不能當重心玩啊,小小地玩下無所謂,今次會近可以咁講。皆因有的手影比你捉下,除罩急出輕磅馬,減分到115磅是個最理想的磅位。班底三班能負重贏馬,如今已減去差不多三十分了,應該有的支持點了。

Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款