登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

★★★08-09年度個人實力挑戰賽★★★
管理員: home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> ★★★08-09年度個人實力挑戰賽★★★ >> [鍾國成]08-09 個人實力挑戰賽
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 下一頁 )
Author [鍾國成]08-09 個人實力挑戰賽
鍾國成chungkwokshing

註冊於: 17/10/2005
發帖數目: 400
HK
發表於: 2008-12-01 on 21:11
Quote:

On 2008-12-01 19:45, MML wrote:
Quote:

On 2008-12-01 19:36, JimmyMa wrote:
好似唔係您咁講喎, 而係佢用慢步速放, 另一隻就係後面䏲風景至真呀

唔知會唔會學"威勁多"咁, "龍的風采"打鞭搶放, "智勇"留住跑呢?

老老實實,我見到威勁多後備補上跑1400m, 雖然133lbs,雖然有對手,雖然12檔...但係一個白神父,我毫不猶豫咁買咗.@4xxm左右我都係覺得我嬴咗錢架..多謝你白生,你令到我哋唔駛好悶咁又見到高耀之威係中班放頭, 又比到我一個事實般既夢境. 我知道賀x其實係'驚訝'你既卓越,因為佢較後都偷用咗你既卓越响心中有理身上,可惜同样既12檔同样既1400m並比唔到我同样既感覺,因為我比白生既跑道智慧吸引住,佢騎又快又勁係--無轉過跑線架!將人類田徑規則放响賽馬場上,我欣賞你!!

Profiles of chungkwokshing   

HK
發表於: 2008-12-01 on 21:14

[/quote]

老老實實,我見到威勁多後備補上跑1400m, 雖然133lbs,雖然有對手,雖然12檔...但係一個白神父,我毫不猶豫咁買咗.@4xxm左右我都係覺得我嬴咗錢架..多謝你白生,你令到我哋唔駛好悶咁又見到高耀之威係中班放頭, 又比到我一個事實般既夢境. 我知道賀x其實係'驚訝'你既卓越,因為佢較後都偷用咗你既卓越响心中有理身上,可惜同样既12檔同样既1400m並比唔到我同样既感覺,因為我比白生既跑道智慧吸引住,佢騎又快又勁係--無轉過跑線架!將人類田徑規則放响賽馬場上,我欣賞你!!
[/quote]

哎呀,回錯边...比白生傳染咗...

HK
發表於: 2008-12-01 on 21:36
Quote:

On 2008-12-01 17:48, MML wrote:
咁快?
我贊成買呢隻, 但係好唔好 1W1P 呢?

個人觀感係龍的好少會博輸,除非又有喜蓮,時尚,遇到遊子發神經個場就真係輸嘞,但係呢場好似無呢d吓話?6檔進可攻,退可收(埋)..P都難喎.兼且P應該唔會多過$18,好難擺$落去,如保本性質買都要輸既話,我會選擇唔買.我唔似阿sir你咁廣博呀我攻一二班咋,機會唔多架..睇佢R069...輸比白生都好過輸比都爾唄...
阿sir放心,呢場真錢我唔會擺咁多落去,多謝關心!

MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2008-12-02 on 03:54
Quote:

On 2008-12-01 21:36, chungkwokshing wrote:
Quote:

On 2008-12-01 17:48, MML wrote:
咁快?
我贊成買呢隻, 但係好唔好 1W1P 呢?

個人觀感係龍的好少會博輸,除非又有喜蓮,時尚,遇到遊子發神經個場就真係輸嘞,但係呢場好似無呢d吓話?6檔進可攻,退可收(埋)..P都難喎.兼且P應該唔會多過$18,好難擺$落去,如保本性質買都要輸既話,我會選擇唔買.我唔似阿sir你咁廣博呀我攻一二班咋,機會唔多架..睇佢R069...輸比白生都好過輸比都爾唄...
阿sir放心,呢場真錢我唔會擺咁多落去,多謝關心!

"好少會博輸嘅馬"要有10分8分在手, 而"龍的風采" Cl-3 兩 W 升班後未贏過馬; 老兄亦舉出 3次博輸嘅例子 (多過贏馬次數), 我亦覺得佢上次係博輸 (有意外失 Q)。
既然認為有實力到好少會博輸, "P都難"應該唔成立, 冇理由夠膽賭 W, 唔夠膽賭 P。
我會投注"龍的風采" P, if 派彩在 2.1 以上, 否則只會 6-up 兼顧 (但非 single 對象)。
講開 R069, 假設"龍的風采"彎位沒有"聚寶駒"頂住 (可跟前 1L), 200m 前 clear run (可以追多 2L), 該場仍不敵"駕進" & 評級最多接近"瀟洒叻龍"。當然, 今次大家條件上有變。
部署上, 佢嘅保護權係上星期 HV-1200 出唔到而獲得, 萬一出到唔知係咪照搏。有保護權後, 唔跑剛日千六或周日千四 (我個人 prefer 佢跑呢場, 或者知道"長有"出, 要避啦)。今次 6檔其實唔易攻, 而唔易守, 因為 1-5檔由快至慢嘅馬都有, 條欄多數被霸哂; 我只希望條跑道去到尾場 2疊 OK 架咋。

Profiles of MML   

HK
發表於: 2008-12-02 on 08:50
Quote:

On 2008-12-02 03:54, MML wrote:

"好少會博輸嘅馬"要有10分8分在手, 而"龍的風采" Cl-3 兩 W 升班後未贏過馬; 老兄亦舉出 3次博輸嘅例子 (多過贏馬次數), 我亦覺得佢上次係博輸 (有意外失 Q)。
既然認為有實力到好少會博輸, "P都難"應該唔成立, 冇理由夠膽賭 W, 唔夠膽賭 P。
我會投注"龍的風采" P, if 派彩在 2.1 以上, 否則只會 6-up 兼顧 (但非 single 對象)。
講開 R069, 假設"龍的風采"彎位沒有"聚寶駒"頂住 (可跟前 1L), 200m 前 clear run (可以追多 2L), 該場仍不敵"駕進" & 評級最多接近"瀟洒叻龍"。當然, 今次大家條件上有變。
部署上, 佢嘅保護權係上星期 HV-1200 出唔到而獲得, 萬一出到唔知係咪照搏。有保護權後, 唔跑剛日千六或周日千四 (我個人 prefer 佢跑呢場, 或者知道"長有"出, 要避啦)。今次 6檔其實唔易攻, 而唔易守, 因為 1-5檔由快至慢嘅馬都有, 條欄多數被霸哂; 我只希望條跑道去到尾場 2疊 OK 架咋。
[/quote]
阿isir果然廣博,每隻馬都有晒部署,佩服..
唔夠膽賭p因為白神父因素,另外仲要加上龍的風采本身怍風,但係好矛盾地正面睇,亦因為白神父因素,佢又真係多咗10分8分响手...
R069 - 點睇龍的風采做既時間?

liup

註冊於: 13/09/2003
發帖數目: 2628
發表於: 2008-12-02 on 13:44
Quote:

On 2008-12-01 17:28, chungkwokshing wrote:
推晒龍的風采win,唔該..

Bal:$0

好大信心喎!
Black Friday冇去shopping, 留番做子彈跟你推晒龍的風采win"

Profiles of liup   
魔術師hkhorsetrack

註冊於: 21/09/2003
發帖數目: 3067
香港
發表於: 2008-12-02 on 16:14
白神父因素........

白民漁樵馬背上,當看秋月春風,
一注WP喜相逢,古今多少事........

Profiles of hkhorsetrack   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2008-12-02 on 17:04
Quote:

On 2008-12-02 13:44, liup wrote:
Quote:

On 2008-12-01 17:28, chungkwokshing wrote:
推晒龍的風采win,唔該..

Bal:$0

好大信心喎!
Black Friday冇去shopping, 留番做子彈跟你推晒龍的風采win"

LIUP兄, 佢無話真金白銀推落去喎, 聽佢口氣仲好似有啲懷疑咁, 小心您啲shopping子彈呀!

Profiles of JimmyMa   
MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2008-12-02 on 17:37
Quote:

On 2008-12-02 08:50, chungkwokshing wrote:
R069 - 點睇龍的風采做既時間?

我見:
R069 做既時間係好架, Fr2 慢咗, 但尾 2段可以推高水平。
"龍的風采"本身 L400/800 ~22.45 / 46.93 (我 adjust 咗) 亦十分強; "駕進"則 ~22.66 / 46.93), 但係佢係跟得比較前而 strong dash, 而且佢 L100 係越衝越快。
假設"龍的風采"可以跟前 3L 入直路而能夠跑番同樣後勁, 估計 last 100逼近"駕進"後會再次被拋開。
我睇, R069, "龍的風采"係被"駕進" KO, 跑得點靚都會係再次搏輸。
(P.S. repeat: 今次大家條件有變。)

Profiles of MML   

HK
發表於: 2008-12-02 on 22:59
Quote:

On 2008-12-02 16:14, hkhorsetrack wrote:
白神父因素........

白民漁樵馬背上,當看秋月春風,
一注WP喜相逢,古今多少事........

今季少咗浦頭既魔仔..煩請比埋下文(梗係第八場後啦..)

Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款