登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

刨馬技巧
管理員: home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 刨馬技巧 >> 七季合併賽事紀錄加強版
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )
Author 七季合併賽事紀錄加強版
xmas8888

註冊於: 20/07/2003
發帖數目: 620
發表於: 2008-10-12 on 10:53
七季合併賽事紀錄加強版

http://rapidshare.com/files/153146977/SEVENINONE.rar.html

Profiles of xmas8888   Go to the user WebSite xmas8888   
xmas8888

發表於: 2008-10-12 on 11:05
只有一個要求,如果有任何錯誤之處,請告知一聲

Profiles of xmas8888   Go to the user WebSite xmas8888   
d仔dfgghr

註冊於: 29/04/2003
發帖數目: 1705
發表於: 2008-10-12 on 18:12
係咪xmas兄自己做架?
我需然無download, 實在敬佩你既無施分享!

(有d似4仔網的下種人既對白)

Profiles of dfgghr   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
xmas8888

發表於: 2008-10-13 on 17:40
Quote:

On 2008-10-12 18:12, dfgghr wrote:

七年的記錄,超過六萬五千項資料,一個人做又點可能會無錯,若是要全部校對一次,我亦實在做唔到,只好請各位兄幫一幫忙..

MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2008-10-13 on 18:10
Thanks xmas8888 兄.

Profiles of MML   
魔術師hkhorsetrack

註冊於: 21/09/2003
發帖數目: 3067
香港
發表於: 2008-10-13 on 18:49
Quote:

On 2008-10-13 17:40, xmas8888 wrote:
Quote:

On 2008-10-12 18:12, dfgghr wrote:

七年的記錄,超過六萬五千項資料,一個人做又點可能會無錯,若是要全部校對一次,我亦實在做唔到,只好請各位兄幫一幫忙..

我一年紀錄也超過了 65535 的上限..... 看見這個 7 年紀錄..... 真令人羨慕~

Profiles of hkhorsetrack   
MML

HK
發表於: 2008-10-13 on 19:09
Quote:

On 2008-10-13 18:49, hkhorsetrack wrote:
Quote:

On 2008-10-13 17:40, xmas8888 wrote:
Quote:

我一年紀錄也超過了 65535 的上限..... 看見這個 7 年紀錄..... 真令人羨慕~

我處理賽馬資料用的電腦, 要比太空衛星站所用的更先進啊!
http://big5.cri.cn/gate/big5/gb.cri.cn/15884/2007/06/25/[email protected]

liup

註冊於: 13/09/2003
發帖數目: 2628
發表於: 2008-10-14 on 13:51
Quote:

On 2008-10-13 19:09, MML wrote:
http://big5.cri.cn/gate/big5/gb.cri.cn/15884/2007/06/25/[email protected]

咦! mml 竟然都講電腦處理器, 忍唔住撘下訕。
請問M兄你個電腦既cpu有幾先進呀? 咁睇唔起d 386。 就當係現時市場最新最強果隻, 我敢肯定它仍沿用着一些十幾年前386時代已採用的設計。 情況有如賽馬運動, 雖然與時俱進, 比起十幾廿年前, 現時運港作賽馬匹的質素肯定好好多, 但論到訓練及催谷馬匹方法, 萬變不離其宗, 令馬匹跑得快d的技倆, 基本上改變不大。
再講番這十幾廿年, 有很多提升處理器運作效能的基本技巧仍然沿用, Pipelining 是其中一個technique, 下圖 (Page 523 of "Computer Organization & Design" by David Patterson and John Hennessy) 慨括描述 Pipelining 的功能及怎樣運作, 如果睇不明的話, 想閣下應沒有足夠唔性修練難度更高既MML's VF絕技了。

Profiles of liup   
MML

HK
發表於: 2008-10-14 on 15:42
Quote:

On 2008-10-14 13:51, liup wrote:
Quote:

On 2008-10-13 19:09, MML wrote:

咦! mml 竟然都講電腦處理器, 忍唔住撘下訕。
請問M兄你個電腦既cpu有幾先進呀? 咁睇唔起d 386。 就當係現時市場最新最強果隻, 我敢肯定它仍沿用着一些十幾年前386時代已採用的設計。 情況有如賽馬運動, 雖然與時俱進, 比起十幾廿年前, 現時運港作賽馬匹的質素肯定好好多, 但論到訓練及催谷馬匹方法, 萬變不離其宗, 令馬匹跑得快d的技倆, 基本上改變不大。
再講番這十幾廿年, 有很多提升處理器運作效能的基本技巧仍然沿用, Pipelining 是其中一個technique, 下圖 (Page 523 of "Computer Organization & Design" by David Patterson and John Hennessy) 慨括描述 Pipelining 的功能及怎樣運作, 如果睇不明的話, 想閣下應沒有足夠唔性修練難度更高既MML's VF絕技了。

個電腦既cpu有幾先進? 它在美國登月後研發, 依家中國仲試緊太空漫步, 其先進程度, 可想而知! ^_^

Pipelining ... mmm ... 呢個 term 好熟口面 ... 中文係咩?
Ugh! 早前查閱 Buildings (Standards of Sanitary Fitments. Plumbing, Drainage Works and Latrines) Regulations 時見過吓!
所以一般民居 pipeline 嘅設計同運作我都睇得明, 可以繼續修練難度更高既MML's VF絕技。

電腦知識方面, 我當然唔高, 否則唔會有下面個 post:
http://www.hkhorsedb.com/cseh/modules.php?op=modload&name=Forum&file=viewtopic&topic=10661&forum=9&start=10

LT

註冊於: 12/09/2003
發帖數目: 174
發表於: 2008-11-01 on 00:32
Quote:

On 2008-10-12 10:53, xmas8888 wrote:
七季合併賽事紀錄加強版

http://rapidshare.com/files/153146977/SEVENINONE.rar.html

多谢晒, 真系部机慢点都唔掂...

Profiles of LT   
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款