登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

Video Form(VF)討論
管理員: MML, shlee, dfgghr, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> Video Form(VF)討論 >> 段速
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 下一頁 )
Author 段速
MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2007-03-17 on 01:38
Quote:

On 2007-03-16 15:03, hkhorsetrack wrote:

http://www.hkjc.com/chinese/racing/Results.asp?RaceDate=25/02/2007&RaceNo=11

草地 - "C+3"
分段時間 : 14.20 22.50 23.70 24.20 23.10

今次我又睇中一匹放頭馬, 一匹後上馬, 你又點睇....... 記得唔好踢爆我呀....

呢個 topic 講段速 wor, 咁 R412 係利追定利放呀? 你睇中"一匹放頭馬, 一匹後上馬", 邊隻好D呀?

R412 有幾匹馬受阻, 咁啱包括"一匹放頭馬, 一匹後上馬", 唔通 .... 如果係佢哋都 OK 吖, 我都贊成跟吓, 因為洗咗底, 有賠率。^_^

Profiles of MML   
魔術師hkhorsetrack

註冊於: 21/09/2003
發帖數目: 3067
香港
發表於: 2007-03-17 on 10:31
Quote:

On 2007-03-17 01:38, MML wrote:
Quote:

On 2007-03-16 15:03, hkhorsetrack wrote:

http://www.hkjc.com/chinese/racing/Results.asp?RaceDate=25/02/2007&RaceNo=11

草地 - "C+3"
分段時間 : 14.20 22.50 23.70 24.20 23.10

今次我又睇中一匹放頭馬, 一匹後上馬, 你又點睇....... 記得唔好踢爆我呀....

呢個 topic 講段速 wor, 咁 R412 係利追定利放呀? 你睇中"一匹放頭馬, 一匹後上馬", 邊隻好D呀?

R412 有幾匹馬受阻, 咁啱包括"一匹放頭馬, 一匹後上馬", 唔通 .... 如果係佢哋都 OK 吖, 我都贊成跟吓, 因為洗咗底, 有賠率。^_^

那轉一轉話題, 請問這場R412是不是不利追 ? 放頭馬其實又係米賺步速呢 ?

Profiles of hkhorsetrack   
MML

HK
發表於: 2007-03-17 on 17:46
Quote:

On 2007-03-17 10:31, hkhorsetrack wrote:
Quote:

On 2007-03-17 01:38, MML wrote:
Quote:

草地 - "C+3"

那轉一轉話題, 請問這場R412是不是不利追 ? 放頭馬其實又係米賺步速呢 ?

我睇 R412 係:
"前中置較佳 (因 Fr3起偏快; 尾1200: 1.11.0(快); 尾800: 47.3(偏快), & last 23.1(偏快)。但由於 @400, 馬群並未拉散 (e.g. 所謂後上馬"開心菓"亦只不過距離 ~3.5L; "時分秒" 4-3/4L ...), 所以後上馬尚可接近。"

RE: 放頭馬其實又係米賺步速呢?
Hence, 賺少少啦, 如果後列馬群冇响彎位逼近, "糖果精英", "全勝福星"呢兩匹放頭馬會輸近D。而家跑尾 4, 尾2, 話大利放頭又講唔過去。

cmyk

註冊於: 10/01/2005
發帖數目: 641
發表於: 2007-03-17 on 18:19
呢幾八隻【開心?】【全勝福星】【金剛小子】【福星拱照】【打邊爐】【安翹】【西北三雄】【同一夢想】上場勝負都係三四個馬位之內
今次又再同場,賠率又差唔多,邊幾隻好D

Profiles of cmyk   
馬神IIbaggioLEOcheng

註冊於: 21/08/2006
發帖數目: 249
發表於: 2007-03-17 on 19:54
福星拱照

Profiles of baggioLEOcheng   

香港
發表於: 2007-03-17 on 20:14
Quote:

On 2007-03-17 17:46, MML wrote:

我睇 R412 係:
"前中置較佳 (因 Fr3起偏快; 尾1200: 1.11.0(快); 尾800: 47.3(偏快), & last 23.1(偏快)。但由於 @400, 馬群並未拉散 (e.g. 所謂後上馬"開心菓"亦只不過距離 ~3.5L; "時分秒" 4-3/4L ...), 所以後上馬尚可接近。"

RE: 放頭馬其實又係米賺步速呢?
Hence, 賺少少啦, 如果後列馬群冇响彎位逼近, "糖果精英", "全勝福星"呢兩匹放頭馬會輸近D。而家跑尾 4, 尾2, 話大利放頭又講唔過去。
[/quote]

其實我的目標 是第三匹放頭馬, but not this times, next times la~

MML

HK
發表於: 2007-03-17 on 20:25
Quote:

On 2007-03-17 18:19, cmyk wrote:
呢幾八隻【開心菓】【全勝福星】【金剛小子】【福星拱照】【打邊爐】【安翹】【西北三雄】【同一夢想】上場勝負都係三四個馬位之內
今次又再同場,賠率又差唔多,邊幾隻好D

純以 R412(ST-1800)計, 我對牠們的表現評級是:
A- :【安翹】【打邊爐】
B+ :【開心菓】 【西北三雄】
B :【福星拱照】【同一夢想】
C+ :【金剛小子】
C :【全勝福星】

上次是 ST-1800, 今次是 ST-2000, 受檔位影響很大; 加上 2000m 路程適應性, 所以必須考慮更遠的賽績。

MML

HK
發表於: 2007-03-17 on 20:29
[quote]
On 2007-03-17 20:14, hkhorsetrack wrote:
Quote:

....
其實我的目標 是第三匹放頭馬, but not this times, next times la~

第三匹放頭馬 ... baggioLEOcheng 兄推荐那匹?
今次有份跑 wor, 點解等呀?

香港
發表於: 2007-03-17 on 21:06
[quote]
On 2007-03-17 20:29, MML wrote:
Quote:

On 2007-03-17 20:14, hkhorsetrack wrote:
Quote:

....

第三匹放頭馬 ... baggioLEOcheng 兄推荐那匹?
今次有份跑 wor, 點解等呀?

果匹你隱藏地介紹了, 今次已經要左, 我等是起步早段守第三位那一匹.

MML

HK
發表於: 2007-03-17 on 21:35
[quote]
On 2007-03-17 21:06, hkhorsetrack wrote:
Quote:

...
果匹你隱藏地介紹了, 今次已經要左, 我等是起步早段守第三位那一匹.

哦, 早早早段响尾列, then 早段守第三位那一匹 .... I see. Thx. ^_^

Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款