登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

河馬仔專欄
管理員: hiphip3678

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 河馬仔專欄 >> 1/1高班賽分析(第8,10場)
Go to Page ( 1 | 2 | 3 下一頁 )
Author 1/1高班賽分析(第8,10場)
河馬仔hiphip3678

註冊於: 30/08/2004
發帖數目: 6147
發表於: 2006-12-29 on 22:53
祝新年進步,大家平安啦!!!!!!!!!!

第8場 本地三級賽 1400米 沙田草地 95+
華商會挑戰盃
1.牛精福星-路短後追仲要1檔形勢略差
2.金碧明珠-用湯仔騎唔騎得郁呀?
3.精英大師-個格有D似7星伴月,睇下馬王會唔會係呢場食糊
4.喜蓮戰略-地淋較好
5.好利多-傷患仍然反反覆覆
6.天仲之寶-回氣中
7.俊歡騰-咁多隻以呢隻最好但14檔宜作配
8.永利好-上仗輸多痰但今次好大機會被馬海焗瓜
9.紙醉金迷-步速快在外疊便有危險
10.喜利多-爆左勿追
11.心中有理-隻馬都有少許退步感
12.勁闖-飛得
13.好輝煌-馬仍勇上次未需跑國際賽體力仍佳可能係俾鵬叔既賀禮
14.富盈-有讓磅下要小心東廐出冷箭
是場心水:13.好輝煌-3.精英大師-7.俊歡騰-14.富盈
重點位置Q:3.精英大師-13.好輝煌
十蚊雞精選:13.好輝煌
開台:賽馬WQT-開心四連環
3,7,13膽拖1,2,4,8,9,10,11,14(8注)

第10場 第二班 1600米 沙田草地 80-100
1.爆炸-睇樣今場都係得炮仗聲多
2.勁好-隻馬有點第二春好難批死
3.樂意-上場有進又笠番個眼罩唔多鍾意
4.駕進-千六現時都係略短
5.牛精財星-上場鬥唔贏自然好冇得講有進之馬大唔要既理由
6.赤道小子-開下氣先算
7.金太陽-上年能在草地贏小武士都唔係簡單趁馬勇要吼下
8.糖果精英-開路居多
9.飛躍龍門-現時D分有點飽和能近難威脅
10.時分秒-計馬好但隻馬勝哥唔要又怪D
11.驍勇奔騰-總覺得隻馬係三班冇乜威脅
12.企業精神-上仗走位較輪盡輸左今仗用番志叔磅位同牛牛有距離買WIN最抵
13.鋼寶-上場跑谷草走落好似好一般
14.巧奪天工-唔信佢
是場心水:12.企業精神-5.牛精財星-7.金太陽-2.勁好
重點位置Q:5.牛精財星-12.企業精神
十蚊雞精選:12.企業精神
開台:賽馬WQT-開心四連環
5,7,12膽拖1,3,4,9,10,11(共6注)

Profiles of hiphip3678   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List    
魔術師hkhorsetrack

註冊於: 21/09/2003
發帖數目: 3067
香港
發表於: 2006-12-29 on 23:14
河兄,

三膽好似有d難度......跟以前兩膽會唔會好d呢?

另外河馬仔, 楊駿,
原來那個蘇菲跟我一樣是豬豬地的 ~

Profiles of hkhorsetrack   
楊駿andrew410

註冊於: 09/09/2004
發帖數目: 7157
發表於: 2006-12-29 on 23:20
Quote:

On 2006-12-29 23:14, hkhorsetrack wrote:
河兄,

另外河馬仔, 楊駿,

大魔
何出此言呢?

Profiles of andrew410   

香港
發表於: 2006-12-29 on 23:25
Quote:

On 2006-12-29 23:20, andrew410 wrote:
Quote:

On 2006-12-29 23:14, hkhorsetrack wrote:
河兄,

另外河馬仔, 楊駿,

大魔
何出此言呢?

我頭先睇完佢係討論區d post,
發現原來佢個腦裝埋d同我一樣既野.....

楊駿andrew410

發表於: 2006-12-29 on 23:31
Quote:

On 2006-12-29 23:25, hkhorsetrack wrote:
Quote:

On 2006-12-29 23:20, andrew410 wrote:
Quote:

河兄,

另外河馬仔, 楊駿,

大魔
何出此言呢?

你指信星座一回事>?

香港
發表於: 2006-12-29 on 23:34
算數la, 呢度講番河馬仔d馬la,
精英大師果場好惡頂........... 隻隻都好似可以做膽

楊駿andrew410

發表於: 2006-12-29 on 23:37
Quote:

On 2006-12-29 23:34, hkhorsetrack wrote:
精英大師果場好惡頂........... 隻隻都好似可以做膽

你睇排位表,覺得東廄主力是大師嗎?
牛精孭磅
金碧唔岩牌仔
喜蓮同歡騰有傑仔唔用
喜利多唔夠班
好輝煌又似唔用牌仔
富盈落左...
感覺上好似將大師變成牌面最好果隻。

香港
發表於: 2006-12-29 on 23:47
Quote:

On 2006-12-29 23:37, andrew410 wrote:
Quote:

On 2006-12-29 23:34, hkhorsetrack wrote:

牛精孭磅
金碧唔岩牌仔
喜蓮同歡騰有傑仔唔用
喜利多唔夠班
好輝煌又似唔用牌仔
富盈落左...

我現在都未想到明天怎排......
應該會..... 1精2永3金迷

發表於: 2006-12-29 on 23:49
Quote:

On 2006-12-29 23:31, andrew410 wrote:
Quote:

On 2006-12-29 23:25, hkhorsetrack wrote:
Quote:

Quote:

河兄,

另外河馬仔, 楊駿,

大魔
何出此言呢?

你指信星座一回事>?

你地咁快咁投契啦,哈哈

Profiles of hiphip3678   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List    

發表於: 2006-12-29 on 23:50
Quote:

On 2006-12-29 23:47, hkhorsetrack wrote:
Quote:

On 2006-12-29 23:37, andrew410 wrote:
Quote:

牛精孭磅
金碧唔岩牌仔
喜蓮同歡騰有傑仔唔用
喜利多唔夠班
好輝煌又似唔用牌仔
富盈落左...

我現在都未想到明天怎排......
應該會..... 1精2永3金迷

但覺得阿東想食自製F4.........

Go to Page ( 1 | 2 | 3 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款