登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

河馬仔專欄
管理員: hiphip3678

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 河馬仔專欄 >> 10/1高班賽分析(第6,7,8場)
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )
Author 10/1高班賽分析(第6,7,8場)
河馬仔hiphip3678

註冊於: 30/08/2004
發帖數目: 6147
發表於: 2007-01-08 on 22:22
今次係小弟係爆冷馬經首次執筆,希望大家鐘意啦!

6場 第二班(80-95) 1650米
1.銀太陽-上場如非排12檔晨早入Q今仗守好位要贏會幾易
2.新力勁-突然增程成隻波板糖咁
3.綠色天地-咁短唔多信
4.哲學家-今次要縮程唔係咁好跑有危機
5.自由武士-繼續減分中
6.真旺財-跑谷草都係唔多盞
7.加州皇子-跑此程略為長左D
8.神勇至尊-上場排14檔輸少少都無得講今仗對手亦唔係太強都要買
9.茂年精英-呢程好過千八但上二班後都係第三第四選
10.驍勇奔騰-話哂呢程都贏過冷腳都要得過
11.財到得勝-近仗衝極都唔多有大威脅跑谷草就更冇信心
是場心水:1.銀太陽-8.神勇至尊-9.茂年精英-10.驍勇奔騰
重點位置Q:1.銀太陽-8.神勇至尊
十蚊雞精選:1.銀太陽
"開台:賽馬WQT"-開心四連環
1,8,9膽拖2,4,5,6,7,10,11(共7注)

7場 第一班(90-110 ) 1800米
一月盃
1.土星-跑法夠主動但初跑谷草真係可能會放頭部隊
2.奮鬥心-上仗能打疊走近有復甦之感但抽外檔加上谷草專家多有麻煩
3.高智慧-就算落班都唔係好信能在此爆冷
4.出奇-話哂谷草起家唔拖唔得
5.開心果-上場跑得唔好但隻馬可能因為增程太多才敗今仗此程強橫要吼
6.真叻仔-長拚下小休過就算排12檔如能留後些少追都係有機會
7.萬事喜-此場對手多兼略長難跑
8.勁好聲-此程略弱就算有倫哥在陣都係只邊線機會
9.領闖-磅輕但分較見頂同上駒差唔多
10.一定好-馬已見唔番以前個種勁勢
11.開心之星-上場有點因地利入位唔多信
12.一口田-近仗愈來愈好後上走勢吸引今仗摩?出三隻要防出呢隻
是場心水:5.開心果-4.出奇-12.一口田-6.真叻仔
重點位置Q:4.出奇-5.開心果
十蚊雞精選:5.開心果
4,5膽拖1,2,6,7,8,9,12(共21注)

8場 第二班(75-95) 1200米
1.世貿商人-跑番谷草此分又太高難捧
2.五五波-今年真係復勇前仗檔外跑第4今仗排位好好多要拖
3.一出必勝-轉倉後唔見太好
4.紅旗威揚-上仗檔好才到今仗檔差就唔要啦
5.大將風範-上場初出已見前速及耐力頗佳今仗可多下一城
6.金獅駿將-上場一塞就冇都係冷小小先抵要
7.大發雄威-有權走近但始終分數較難出頭只邊線
8.鐳射寶-隻馬上仗贏得唔太困難望升班後唔咁重磅下靠質走近
9.旅遊專家-仲未見突出
10.電光四射-上場佢衝得飛咁來但大塞車已有心律不正之馬能操要防
11.勝駿士-開步都未見好唔要住
12.喜蓮風采-唔要喇
是場心水:10.電光四射-8.鐳射寶-5.大將風範-2.五五波
重點位置Q:8.鐳射寶-10.電光四射
十蚊雞精選:10.電光四射
8,10膽拖1,2,3,4,5,6,7(共21注)

Profiles of hiphip3678   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List    
a4chee

註冊於: 30/08/2003
發帖數目: 68
發表於: 2007-01-08 on 22:25
good luck~

Profiles of chee   

發表於: 2007-01-08 on 22:36
Quote:

On 2007-01-08 22:25, chee wrote:
good luck~

希望中啦

Profiles of hiphip3678   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List    
d仔dfgghr

註冊於: 29/04/2003
發帖數目: 1705
發表於: 2007-01-09 on 18:22
Quote:

On 2007-01-08 22:22, hiphip3678 wrote:

............
一月盃
2.奮鬥心-上仗能打疊走近有復甦之感但抽外檔加上谷草專家多有麻煩
5.開心果-上場跑得唔好但隻馬可能因為增程太多才敗今仗此程強橫要吼
6.真叻仔-長拚下小休過就算排12檔如能留後些少追都係有機會
12.一口田-近仗愈來愈好後上走勢吸引今仗摩?出三隻要防出呢隻
[/b]

我幾鐘意"出奇", 季初2場唔錯. 係咪馬老左, 難連拼呢? 定係其他因素呢? 各位專家指點下丫~ thx!

Profiles of dfgghr   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
文武geniusalex

註冊於: 13/08/2002
發帖數目: 1904
發表於: 2007-01-09 on 19:16
Quote:

On 2007-01-09 18:22, dfgghr wrote:
Quote:

On 2007-01-08 22:22, hiphip3678 wrote:

一月盃
[/b]

我幾鐘意"出奇", 季初2場唔錯. 係咪馬老左, 難連拼呢? 定係其他因素呢? 各位專家指點下丫~ thx!

出奇的谷草戰鬥力其實好高,成日畀人低估左,情況有D似周日隻再戰群雄,呢類馬永遠都係熱避冷吼~~~

Profiles of geniusalex   Email geniusalex   
魔術師hkhorsetrack

註冊於: 21/09/2003
發帖數目: 3067
香港
發表於: 2007-01-09 on 19:39
Quote:

On 2007-01-09 19:16, geniusalex wrote:
Quote:

On 2007-01-09 18:22, dfgghr wrote:
Quote:

一月盃
[/b]

出奇的谷草戰鬥力其實好高,成日畀人低估左,情況有D似周日隻再戰群雄,呢類馬永遠都係熱避冷吼~~~

所以是明顯的亂局, 直接由值搏率出發是好事....

Profiles of hkhorsetrack   
cmyk

註冊於: 10/01/2005
發帖數目: 641
發表於: 2007-01-09 on 23:13
"出奇"馬房第三選,谷草A跑道六戰全上名,得3win3place數據強勁,但同馬房第一選"真叻仔"賽績仲勁至今十二戰6win4place

Profiles of cmyk   

發表於: 2007-01-10 on 00:24
估唔到大家咁鐘意出奇

時代巨星CenturyStar

註冊於: 15/04/2003
發帖數目: 688
發表於: 2007-01-10 on 02:18
就單Q "真叻仔" 搭 "出奇".

前駒厲害不用多說, 後駒亦常在被忽略情況下殺入一席, 預期快步速下合此駒跑法, 寄望列生醒醒定定; 再要腳加多匹谷草 1800 專家 "領闖" .

Profiles of CenturyStar   

發表於: 2007-01-10 on 22:00
Quote:

6場 第二班(80-95) 1650米
1.銀太陽-上場如非排12檔晨早入Q今仗守好位要贏會幾易
2.新力勁-突然增程成隻波板糖咁
3.綠色天地-咁短唔多信
4.哲學家-今次要縮程唔係咁好跑有危機
5.自由武士-繼續減分中
6.真旺財-跑谷草都係唔多盞
7.加州皇子-跑此程略為長左D
8.神勇至尊-上場排14檔輸少少都無得講今仗對手亦唔係太強都要買
9.茂年精英-呢程好過千八但上二班後都係第三第四選
10.驍勇奔騰-話哂呢程都贏過冷腳都要得過
11.財到得勝-近仗衝極都唔多有大威脅跑谷草就更冇信心
是場心水:1.銀太陽-8.神勇至尊-9.茂年精英-10.驍勇奔騰
重點位置Q:1.銀太陽-8.神勇至尊
十蚊雞精選:1.銀太陽
1,8,9膽拖2,4,5,6,7,10,11(共7注)

一月盃

8場 第二班(75-95) 1200米
1.世貿商人-跑番谷草此分又太高難捧
2.五五波-今年真係復勇前仗檔外跑第4今仗排位好好多要拖
3.一出必勝-轉倉後唔見太好
4.紅旗威揚-上仗檔好才到今仗檔差就唔要啦
5.大將風範-上場初出已見前速及耐力頗佳今仗可多下一城
6.金獅駿將-上場一塞就冇都係冷小小先抵要
7.大發雄威-有權走近但始終分數較難出頭只邊線
8.鐳射寶-隻馬上仗贏得唔太困難望升班後唔咁重磅下靠質走近
9.旅遊專家-仲未見突出
10.電光四射-上場佢衝得飛咁來但大塞車已有心律不正之馬能操要防
11.勝駿士-開步都未見好唔要住
12.喜蓮風采-唔要喇
是場心水:10.電光四射-8.鐳射寶-5.大將風範-2.五五波
重點位置Q:8.鐳射寶-10.電光四射
十蚊雞精選:10.電光四射
8,10膽拖1,2,3,4,5,6,7(共21注)

第6場又買WIN身跑第2,唉

Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款