登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

風中快勝
管理員: home, hkhorsetrack

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 風中快勝 >> [一叮出局] 18/04/2007 主持:洪維德
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 下一頁 )
Author [一叮出局] 18/04/2007 主持:洪維德
楊駿andrew410

註冊於: 09/09/2004
發帖數目: 7157
發表於: 2007-04-25 on 22:29
剛剛佢好似俾方某串,佢話:「你估D死火馬可以亂叮嫁,睇下賽績先叮啦!」

但我又諗諗,「權勇駿」谷草無績喎,點睇呢?

Profiles of andrew410   
魔術師hkhorsetrack

註冊於: 21/09/2003
發帖數目: 3067
香港
發表於: 2007-04-26 on 12:45
Quote:

On 2007-04-25 22:29, andrew410 wrote:
剛剛佢好似俾方某串,佢話:「你估D死火馬可以亂叮嫁,睇下賽績先叮啦!」

但我又諗諗,「權勇駿」谷草無績喎,點睇呢?

方生呢句我聽到, 有同感.~

Profiles of hkhorsetrack   
MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2007-04-26 on 17:14
毫無疑問, 叮"熱門馬"係挑戰。

如果我昨晚重點投注呢場, 我會投注"新勝利" 1W多P, 加 QPL 拖番"權勇駿" (但因太熱, 最後揀咗另一場)。 "權勇駿"跑第 2, "新勝利" 的 win 已成功攻擊此 3倍大熱門。
(P.S. 我在別處曾賽前評過兩句「權勇駿」: "勝後連續兩次 short dash, 是進度徘徊的表現。我會繼續觀察進展, 但這次對手級數較低, 不反對作為配腳。")

現在問題係點樣係叫做"叮"。我相信係視乎投注方式, 買單 W者 與 買 T(甚至 F4)者會截然不同。

Profiles of MML   
MML

HK
發表於: 2007-04-26 on 17:19
漏咗一句, 我並不 buy 方某的話"「你估D死火馬可以亂叮嫁,睇下賽績先叮啦!」"

我反而想對 方某 說 :「你近年太紅, 因此太忙而無足夠時間跟貼賽事, 睇清楚賽績先至串人啦!」 ^_^

獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2007-04-26 on 18:05
Quote:

On 2007-04-26 17:19, MML wrote:
漏咗一句, 我並不 buy 方某的話"「你估D死火馬可以亂叮嫁,睇下賽績先叮啦!」"

我反而想對 方某 說 :「你近年太紅, 因此太忙而無足夠時間跟貼賽事, 睇清楚賽績先至串人啦!」 ^_^

無計啦......
洪某: 「鬼叫我窮,我頂硬上」
方某: 「鬼叫我紅,你吹得我漲」

而且洪某已多次強調係免費。就算要叫收錢,都係搵兩餐,何苦處處相逼??!!

Profiles of rodney     
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2007-04-26 on 18:18

[/quote]
無計啦......

而且洪某已多次強調係免費。就算要叫收錢,都係搵兩餐,何苦處處相逼??!!
[/quote]
我又答吓嗲

我諗是否應該分開兩樣黎講:

1) 收唔收錢, 係一回事.

2) 叮走啲馬的貼士, 又係另一回事, 如果三次都唔掂, 咁就獻醜不如藏拙, 提早收檔, 留翻啲面俾自己, 好過俾人當小丑咁睇.

Profiles of JimmyMa   
713719sxeditor

註冊於: 26/02/2004
發帖數目: 3448
發表於: 2007-04-26 on 18:22
Quote:

On 2007-04-26 18:05, rodney wrote:
Quote:

On 2007-04-26 17:19, MML wrote:

無計啦......

撇開個人操守,洪維德都似人過方某,只係佢用錯方法去東山再起,變了無人幫反而變叮神
反觀某君上位後的囂張咀臉,真係以為全港評馬之神,捨我其誰,才真係斗零打個炮
唔知佢有無衰既一日(我擺明憎人富貴,哈哈)
不過佢斷估唔會搞賓妹,有老相好脆絲在旁
我老婆成日以為佢地係情侶才好笑

Profiles of sxeditor   
MML

HK
發表於: 2007-04-26 on 20:24
啱啱先有時間, 一口氣睇咗 3集[一叮出局]。論點似乎唔多到肉, 理據唔太 solid, 或者係刻意製造欲言又止嘅效果, 又或時間所限啦。

我想講 youtube 都不失為一個自我提升知名度嘅方法, Openradio 嘅主持們可以考慮一下。 ^_^

Youtube worldwide hit rate 好高, liup 不妨製作番一輯英語版, 等班老外有得學吓嘢吖!

713719sxeditor

註冊於: 26/02/2004
發帖數目: 3448
發表於: 2007-04-27 on 00:25
係喎,整返個horsedb 版放在youtube

呢度咁多高手(除左我唔係)

都有睇頭

整返個"一買收錢"

Profiles of sxeditor   
MML

HK
發表於: 2007-04-27 on 00:31
Quote:

On 2007-04-27 00:25, sxeditor wrote:
係喎,整返個horsedb 版放在youtube

呢度咁多高手(除左我唔係)

都有睇頭

整返個"一買收錢"

"一見發財"得唔得?

Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款